*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

ΕΠΑΝΩ • Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ 2

 

  κυκλικός χρόνος - ταυτόχρονο και πλήρες 99,9% Σύμπαν

  Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ»

( Big Bang, ειρωνική ονομασία που δόθηκε από τον μεγάλο αστροφυσικό Fred Hoyle)

 

Η αυθαιρεσία των αριθμών και η παρερμηνεία των δεδομένων, που θα μείνει στην ιστορία της Επιστήμης ένα λάθος το ίδιο απαράδεκτο, όπως οι θεωρίες της επίπεδης γης και της γεωκεντρικής άποψης του Σύμπαντος. Η δικαιολογία θα είναι παρόμοια. Θα απαντούν, ότι έπεσαν πολύ κοντά, ότι τα εμπειρικά δεδομένα ήταν σωστά και θα αλλάξουν τον τρόπο διατύπωσης. Όπως όταν έλεγαν «αιθέρα» και αργότερα μετά την απόρριψή του μεταφράστηκε σε «πεδίο», «ενέργεια του κενού», «πεμπτουσία» και διάφορα άλλα. Έτσι θα επαναφέρουν τις πιο απλές απόψεις από την «πίσω πόρτα». Δε θα είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία.

Ο παραλογισμός βρίσκεται στον τρόπο που επιχειρήθηκε η επεξήγηση της αρχής του Σύμπαντος στο σύνολό του, με αδιαφορία για το ορατό αδιέξοδο. Ξεπέρασαν τα επιστημονικά δεδομένα, μετάθεσαν το πρόβλημα της δημιουργίας του κόσμου και διατήρησαν το Μεγάλο Αδιέξοδο της κοσμολογικής θεωρίας τους, με βιαστικές σκέψεις που δεν θα έκανε κανένας φιλόσοφος. Θα ήταν πιο λογικό και πιο συνεπές για την επιστήμη να αφήσουν εκκρεμές το ζήτημα της δημιουργίας για να το απαντήσουν στο τέλος, όταν τα νεότερα στοιχεία το επιτρέψουν. Αντί αυτού, έκαναν κατάχρηση της καλής πίστης μας προς την επιστήμη και πρόβαλαν μία παιδαριώδη φιλοσοφική ερμηνεία σαν ένα κορυφαίο επιστημονικό επίτευγμα. Τα πράγματα μοιάζουν να συνδέονται με κάτι κοινό ενώ κανένα από τα γνωστά πεπερασμένα πράγματα δεν είναι η γενεσιουργός αιτία όλων των άλλων. Για να εξηγήσουν τη δημιουργία, την ομοιομορφία, την ομοιότητα στην ουσία των πραγμάτων, την ενότητα και τη νομοτέλειά τους χρειάστηκε να καταφύγουν σε κάτι το πολύ ξεχωριστό. Κάτι το τελείως διαφορετικό, το οποίο να είναι αδημιούργητο και χωρίς τους γνωστούς νόμους. Αυτή η επιπόλαια άποψη, την οποία έχουν διανοηθεί οι φιλόσοφοι από τα αρχαία προχριστιανικά χρόνια, παρουσιάζεται με το μανδύα της επιστήμης κάτω από ειδικούς όρους και με το θάρρος, που δίνει η ανάμειξη των μαθηματικών. Τα επιστημονικά δεδομένα «έπεσαν» σε ανειδίκευτους στη Φιλοσοφία.

 Η θεωρία του " Big Bang* " με τον παραλογισμό της αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το που μπορεί να οδηγήσει η τυφλή πίστη στα μαθηματικά και στους τύπους. Θυμίζει τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες οι νόμοι της πολιτείας εφαρμόζονται με αυστηρότητα χωρίς απόκλιση και γι' αυτό άδικα. Όπως στις περιπτώσεις που είναι βέβαιη η ενοχή του κατηγορουμένου, αλλά αυτός αθωώνεται διότι είναι ανεπαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία. Οι τύποι και οι μαθηματικοί υπολογισμοί μπορεί να είναι σωστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν υπολογιστεί όλα τα απαραίτητα δεδομένα, ότι έχουν γίνει σωστές μετρήσεις και έχουν ερμηνευτεί σωστά οι παρατηρήσεις. Αυτό είναι γνωστό στο χώρο της επιστήμης και παραταύτα σε πολλές περιπτώσεις λείπει η αυτοσυγκράτηση.

Ο παραλογισμός δεν σταματάει εδώ. Δεν έφθανε να σκεφτούν, ότι το Σύμπαν, (δηλαδή το σύνολο του υλικού κόσμου στο χώρο και στο χρόνο), προήλθε από κάτι το τελείως διαφορετικό απ’ όσα γνωρίζουμε. Μερικοί οδήγησαν τον παραλογισμό στα άκρα. Τόλμησαν και προκάλεσαν υποστηρίζοντας με σχετική συνέπεια (ναι, γίνεται κι αυτό), ότι το Σύμπαν δημιουργήθηκε από το τίποτε, από μία τυχαία «διαταραχή» του μηδενός. Πρέπει να παραδεχτούμε, ότι για κάθε άποψη είναι δυνατή η υποστήριξη με επιχειρήματα βγαλμένα…από την εμπειρία.

Επιχείρησαν να συνάγουν όλη την ποιότητα από μία αρχική ποσότητα. Αυτό δεν ακούγεται παράλογο και άτοπο, όμως αποτελεί μία μεγάλη παγίδα όταν αναφερόμαστε στο σύνολο της υλικής πραγματικότητας. «Στην αρχή ήταν μόνο οι δυνατότητες και μετά έγινε η πραγματικότητα». Αυτή θα μπορούσε να είναι μία απλοποιημένη διατύπωση της εξήγησης που επιχειρούν με φυσικομαθηματικό τρόπο. Μπορούν να υπάρχουν οι δυνατότητες χωρίς καμία προηγούμενη πραγματικότητα, χωρίς καμία σχέση με κάτι ουσιαστικό; Οι δυνατότητες εκείνες τίνος ήταν; Μπόρεσαν από μόνες να πραγματοποιηθούν, να «αυτο-πυροδοτηθούν» και έτσι έγινε κάτι από το τελείως τίποτε; Τελικά αυτό το οποίο έγινε είναι τόσο πολύ διαφορετικό, δεν διατήρησε τίποτε από την «προηγούμενη» παρουσία, δεν συνδέεται με κάποιους τρόπους μαζί της, δεν έχουν τίποτε κοινό και δεν θα ξανασυνδεθούν ποτέ; Σε αυτές τις λογικές απορίες οδηγεί η δική τους πρωτότυπη λογική εάν αφαιρέσουμε τις μαθηματικές σχέσεις και την επιστημονική ορολογία τους.

Φαίνεται όμως, οι προτεραιότητές τους ήταν άλλες και όχι ν’ απαντηθούν αυτές οι απορίες και να βάλουν φρένο στις συνέπειες που απορρέουν από μία μεγάλη πλάνη. Δυστυχώς, οι άνθρωποι ανέχονται την παράνοια και τον παραλογισμό όσο δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδιέξοδα των θεωριών τους, ώσπου κάποιος να βρεθεί να τις διασώσει. Η φιλοδοξία υπερέχει της αξιοπιστίας τους και του θάρρους ν’ αμφισβητήσουν!

 

Η κοσμολογία σήμερα                                                                                  24-03-2011

με αφορμή τις επιστημονικές απόψεις ενός ομοεθνή μου, του γνωστού φυσικού και ερευνητή...   

Η "ανταγωνιστική" κοσμολογική θεωρία του Ν. Γκόσδα

Παρουσίαση και κριτική.

Αρχείο μορφοποιημένου κειμένου (.pdf) 55 εκτυπώσιμων σελίδων Α(4)

Ιούλιος - Αύγουστος 2012

www.kosmologia.gr

 

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kosmologia.gr μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες σελίδες με χρήσιμες φιλοσοφικές σκέψεις, αλλά και όλες τις σκέψεις, τις παρατηρήσεις και τις σχέσεις που αποτελούν την πιο προχωρημένη ερμηνεία του κόσμου και αποκαλύπτουν ποια λάθη οδήγησαν σε αδιέξοδο τις προηγούμενες θεωρίες.

Λήμμα: Τι είναι η θεωρία του Τελειωμένου Χρόνου ή του Ολοκληρωμένου Σύμπαντος.

http://www.kosmologia.gr/entry.htm
 

Είσοδος για ερευνητές φυσικούς και οι κεντρικές απόψεις της κοσμολογικής θεωρίας:

http://www.kosmologia.gr/intro/finally_in_physics.htm

http://www.kosmologia.gr/cosmonomy/intelligible_universe.htm

http://www.kosmologia.gr/me-ma-parts/kosmology_base.htm
 

Ποια φαινόμενα περιγράφονται ενοποιημένα, ερμηνεύονται και προβλέπονται στη θεωρία του Τελειωμένου Χρόνου και της Σχετικότητας της Ενέργειας .

http://www.kosmologia.gr/cosmonomy/force_of_ideas_3.htm
 

Οποιοσδήποτε γνωρίζει τη σχολική φυσική και καλά μαθηματικά μπορεί να φανταστεί ένα δικό του σύμπαν. Κοιτάξτε για παράδειγμα, πως με απλά μαθηματικά του Γυμνασίου και με ελάχιστο αριθμό σκέψεων μπορεί ακόμα και ένας μαθητής σχολείου να πλησιάσει στις απόψεις για ένα Σύμπαν όπως αυτό που μας παρουσιάζουν με τα πιο πολύπλοκα μαθηματικά οι σύγχρονοι φυσικοί. Τώρα, δεν είναι προνόμιο λίγων κορυφαίων φυσικών επιστημόνων να μιλάνε για το Σύμπαν και τα όριά του με τους όρους της Επιστήμης και με τη γλώσσα των αριθμών. Δείτε πως στη σελίδα: Ο πεπερασμένος και δυναμικός χώρος και η σταθερά του Hubble .

http://www.kosmologia.gr/cosmonomy/extract_structure_of_matter2.htm

 

Η στενή σχέση της μάζας με τη μεταβολή στη μέγιστη ταχύτητα των η/μ κυμάτων. Με το επίπεδο γνώσης της μέσης εκπαίδευσης! .

 

 

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004-10

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη τουλάχιστον 17" | codepage windows-1253 (Greek) | ΙΕ v.6.0 +