*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

ΕΠΑΝΩ • ΥΛΗ & ΟΥΣΙΑ

>
 

 

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ»

 

  

 

Ο Τίμαιος στο φημισμένο διάλογο του Πλάτωνα. Η ανθρώπινη λογική πριν από 24 αιώνες ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ :

" Κατά την γνώμη μου λοιπόν πρέπει κατά πρώτον να καθορίσουμε τα εξής: τι είναι εκείνο το οποίον υπάρχει πάντοτε αλλά δεν γεννάται ποτέ, και τι είναι εκείνο το οποίο πάντοτε γεννάται αλλά ποτέ δεν υπάρχει. Το πρώτο μπορεί κανείς να το νοήσει λογικά σκεπτόμενος, διότι αυτό είναι πάντοτε το ίδιο, το δεύτερο μπορεί κανείς να το αντιληφθεί χωρίς σκέψη, με τη γνώμη και σαν δοξασία διότι γεννάται και χάνεται, πραγματικά όμως δεν υπάρχει ποτέ "

 

Η ανθρώπινη λογική 24 αιώνες μετά ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ :

" Ολόκληρος ο κόσμος μαζί με το χώρο ήταν "συμπυκνωμένος" σε ένα αδιάστατο σημείο. Χωρίς αιτία και λογική, ένα αδιάστατο σημείο που περιείχε όλο τον κόσμο σε άπειρη πυκνότητα διαταράχτηκε και έτσι προέκυψε ο χώρος με τις διαστάσεις του, η ενέργεια και οι φυσικοί νόμοι που καθόρισαν την εξέλιξη της αρχικής κατάστασης πλάσματος."

 

Για πρόοδο στη σκέψη του ανθρώπου δεν μπορούμε να μιλήσουμε.

Για πισωγύρισμα στην εποχή της μυθολογίας που φανταστήκανε όλοι οι αρχαίοι λαοί, αυτό φαίνεται πιο πιθανό.

Και αφού τότε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν τεράστια άγνοια, κατανοούμε και θαυμάζουμε τη φαντασία τους. Αντιθέτως, αφού σήμερα υπάρχει τεράστια γνώση και κληρονομιά της ανθρώπινης σκέψης δεν κατανοούμε και θεωρούμε ότι πρόκειται για παραλήρημα. Στο πισωγύρισμα, θα πρέπει να παίρνουμε τις προφυλάξεις μας διότι προκαλούμε...

 

Σε νεότερους χρόνους, ο φιλόσοφος Σπινόζα (1632-1677) στη θεολογία του, θεώρημα 3: " Για τα πράγματα που δεν έχουν τίποτα το κοινό μεταξύ τους, κανένα από αυτά δεν μπορεί να είναι αίτιο του άλλου ".

 

te

 ?

Από τις πιο απίστευτες και παράλογες θεωρίες στην ιστορία της φυσικής επιστήμης, που ξεπερνάει σε ανοησία τη γεωκεντρική θεώρηση του κόσμου, ακόμα και τη μεσαιωνική εξήγηση της φωτιάς με την ουσία "φλογιστόν" είναι ο ισχυρισμός ότι όλη η ύλη του Σύμπαντος μαζί με το χώρο ήταν συμπυκνωμένη σε ένα σημείο και το Σύμπαν ξεκίνησε να υπάρχει με μέγεθος μικρότερο από τα μικρότερα υλικά πράγματα! Θα είναι ένα από τα πιο λαμπρά παραδείγματα για να θυμίζει την υπεροψία στο χώρο της επιστήμης και την παρατήρηση που με επίγνωση έγινε τίτλος στην εισαγωγή ενός άγνωστου βιβλίου: "Η γνώση χωρίς φιλοσοφική διάνοια (χωρίς δημιουργική και ερευνητική σκέψη) τροφοδοτεί την άγνοια". Η γνώση μπορεί να τροφοδοτεί την πολυλογία, την παράνοια, τον αποπροσανατολισμό, τη σύγχυση και την αυταπάτη, όπως έχει γράψει πολύ πονηρά ένας ακαλλιέργητος νεαρός. Η τυφλή εμπιστοσύνη στους τύπους και στους υπολογισμούς όταν περιγράφονται σχέσεις των πραγμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μαζική παράνοια, σε μία ανοησία που ανέχονται και επαναλαμβάνουν χιλιάδες επιστήμονες επί πολλές δεκαετίες.

Είναι απίστευτο, ότι μπορεί να διατυπώνονται τέτοιες ανοησίες μετά από πρόοδο αιώνων στο χώρο της επιστήμης, όταν οι ίδιοι θεωρούν ανοησίες τα όμορφα παραμύθια που διαβάζουμε σε αρχαία θρησκευτικά κείμενα, τα οποία γράφτηκαν με τεράστια άγνοια για τη φύση. Ο παράλογος ισχυρισμός στο χώρο της επιστήμης, ότι το σύνολο του υλικού κόσμου μαζί με το χώρο δισεκατομμυρίων γαλαξιών υπήρξε στις διαστάσεις ενός ορατού πράγματος, έστω και για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου είναι πιο εκπληκτικός από τον παραλογισμό, ότι το Σύμπαν ξεκίνησε να υπάρχει από το τίποτε. 

Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια αναξιοπιστία στην εξέλιξη των επιστημών και τόση φαντασία που να είναι ισοδύναμη με αυτήν ενός τρελού. Όταν δεν καταλαβαίνουμε τις δικές τους ανοησίες, θα πουν ότι εμείς δεν είμαστε ειδικοί και θα γελάσουν μαζί μας. Τώρα, αντιθέτως, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ενθαρρύνουν την τρέλα τους, αντί να καλλιεργούν την κριτική σκέψη και ντρέπονται να εφιστούν την προσοχή του καλόπιστου αναγνώστη. Έχει γίνει φαινόμενο θρησκευτικής έκφρασης να ακούμε με ταπεινότητα τους κατανοητούς παραλογισμούς, που εκστομίζουν οι παρέες των ειδικών για να μας εντυπωσιάσουν με τις ασυνήθιστες γνώσεις τους και για να μας υπενθυμίζουν το σημαντικό ρόλο τους στην κοινωνία. Δυστυχώς και ο δημοσιογραφικός παπαγαλισμός έχει γίνει φαινόμενο χιονοστιβάδας, που παρασύρει στον κατήφορο την δημιουργική σκέψη και τη συνθλίβει. Το φαινόμενο της αντιγραφής θυμίζει την έφοδο των ρεπόρτερ με κάμερες και με μικρόφωνα για την αρπαγή της είδησης, με σκοπό την τηλεθέαση και όχι την ενημέρωση.

Έχει ειπωθεί, ότι οι επιστήμονες στην έρευνά τους, συχνά την ομορφιά, την απλότητα και τη συμμετρία στη θεωρία τα εκλαμβάνουν σαν σημάδια ορθότητας και σωστής προσέγγισης. Το αισθητικό κριτήριο διαισθητικά μπορεί να τους καθοδηγεί στην ανεύρεση της αλήθειας -αυτό που εγώ αποκαλώ “η απλή λογική”. Στην περίπτωση της ερμηνείας της δημιουργίας του κόσμου με τη “Μεγάλη Έκρηξη” επέτυχαν απίστευτο τρίποντο. Αγνόησαν την απλή λογική των εννοιών, αγνόησαν τις δικές τους επιστημονικές αρχές και νόμους, αγνόησαν και τα αισθητικά κριτήρια. Εάν το μεγάλο αδιέξοδο, με την ανατροπή των νόμων, με τον παραλογισμό των νοημάτων, με τις αλληγορικές διατυπώσεις, με την αναίτια εκρηκτικότητα και με την ασέβεια στην ιστορία της φιλοσοφίας, προκάλεσαν σε εκείνους την αίσθηση μίας “λαμπερής” θεωρίας, συγγνώμη αλλά πρόκειται για παραλήρημα!

 

 

 

 

Η κοσμολογία σήμερα                                                                              24-03-2011

με αφορμή τις επιστημονικές απόψεις ενός ομοεθνή μου, του γνωστού φυσικού και ερευνητή...   

Η "ανταγωνιστική" κοσμολογική θεωρία του Ν. Γκόσδα

Παρουσίαση και κριτική.

Αρχείο μορφοποιημένου κειμένου (.pdf) 55 εκτυπώσιμων σελίδων Α(4)

Ιούλιος - Αύγουστος 2012

www.kosmologia.gr

 

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kosmologia.gr μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες σελίδες με χρήσιμες φιλοσοφικές σκέψεις, αλλά και όλες τις σκέψεις, τις παρατηρήσεις και τις σχέσεις που αποτελούν την πιο προχωρημένη ερμηνεία του κόσμου και αποκαλύπτουν ποια λάθη οδήγησαν σε αδιέξοδο τις προηγούμενες θεωρίες.

Λήμμα: Τι είναι η θεωρία του Τελειωμένου Χρόνου ή του Ολοκληρωμένου Σύμπαντος.

http://www.kosmologia.gr/entry.htm

Είσοδος για ερευνητές φυσικούς και οι κεντρικές απόψεις της κοσμολογικής θεωρίας:

http://www.kosmologia.gr/intro/finally_in_physics.htm

http://www.kosmologia.gr/cosmonomy/intelligible_universe.htm

http://www.kosmologia.gr/me-ma-parts/kosmology_base.htm

Ποια φαινόμενα περιγράφονται ενοποιημένα, ερμηνεύονται και προβλέπονται στη θεωρία του Τελειωμένου Χρόνου και της Σχετικότητας της Ενέργειας .

http://www.kosmologia.gr/cosmonomy/force_of_ideas_3.htm

 

Οποιοσδήποτε γνωρίζει τη σχολική φυσική και καλά μαθηματικά μπορεί να φανταστεί ένα δικό του σύμπαν. Κοιτάξτε για παράδειγμα, πως με απλά μαθηματικά του Γυμνασίου και με ελάχιστο αριθμό σκέψεων μπορεί ακόμα και ένας μαθητής σχολείου να πλησιάσει στις απόψεις για ένα Σύμπαν όπως αυτό που μας παρουσιάζουν με τα πιο πολύπλοκα μαθηματικά οι σύγχρονοι φυσικοί. Τώρα, δεν είναι προνόμιο λίγων κορυφαίων φυσικών επιστημόνων να μιλάνε για το Σύμπαν και τα όριά του με τους όρους της Επιστήμης και με τη γλώσσα των αριθμών. Δείτε πως στη σελίδα: Ο πεπερασμένος και δυναμικός χώρος και η σταθερά του Hubble .

http://www.kosmologia.gr/cosmonomy/extract_structure_of_matter2.htm

 

Η στενή σχέση της μάζας με τη μεταβολή στη μέγιστη ταχύτητα των η/μ κυμάτων. Με το επίπεδο γνώσης της μέσης εκπαίδευσης! .

 

 

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004-10

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη τουλάχιστον 17" | codepage windows-1253 (Greek) | ΙΕ v.6.0 +