*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

 

 

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΡΑΜΙΧΑΣ : ΕΝΑΣ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

 

 

 

Κανένα από τα αρνητικά σημάδια δεν μπορεί να είναι λόγος για να μην ακουστούν σοβαρά οι επίμονοι ισχυρισμοί ενός ανθρώπου, τη στιγμή μάλιστα που η εργασία του βασίζεται στα μαθηματικά. Ένας σκεπτόμενος άνθρωπος και κάθε άνθρωπος που βάζει κάτω τις λέξεις και τις αναλύει με τη λογική και καταλήγει σε συμπεράσματα μετά από στοιχειώδη διερεύνηση και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εργασία με έννοιες των θετικών επιστημών, πρέπει να έχει το θάρρος και την ειλικρίνεια να ακούσει. Εκτός από επιπόλαιος, θα είναι κανείς και κάτι χειρότερο εάν με τις υπεροπτικές διαθέσεις του "καταφέρει" να υποτιμήσει την προσπάθεια που έγινε από ένα μη αναμενόμενο και τυχαίο πρόσωπο. Τέτοιοι επιστήμονες θυμίζουν τον έμπειρο και ικανό οδηγό, ο οποίος προκαλεί δυστύχημα σε μία κακή στιγμή, επειδή απέκτησε υπερβολική άνεση στην οδήγηση και σιγουριά για τις ικανότητές του.
 

Κατά τη γνώμη του γράφοντος, ο Ευάγγελος Καραμίχας (με όσα έχει δημοσιοποιήσει και εάν η μαθηματική παρατήρησή του δεν είναι γνωστή στο χώρο της φυσικής), έδειξε τον πιο απλό τρόπο για τη διόρθωση, τη συμπλήρωση και την επέκταση της θεωρίας της σχετικότητας.

 

 

Ισχύουν οι σχέσεις μεταξύ μάζας και ταχύτητας: 

M / V = Mplanck / c → Mplanck / M = c / V

 

Η εξίσωση  Μ = mo / √ 1 - ( V2 / c2 ) μπορεί να γίνει :

Μ = mo / √ 1 - ( V2 / c2 ) =  mo / √ 1 - (M2 / M2planck)

 

Στον παρανομαστή της εξίσωσης √ 1 - (M / Mplanck)2 παρατηρούμε ότι βρίσκουμε τον ίδιο λόγο αριθμών και αποτέλεσμα, όπως στη γνωστή εξίσωση του Einstein √ 1 - ( V / c )2 , δηλαδή :

1 - (M / Mplanck)2 = √ 1 - ( V / c )2

όπου Μ είναι η ισοδύναμη μάζα της ταχύτητας V σύμφωνα με την παρατήρηση

Μ = Mplanck x V / c → V = c x M / Mplanck

 

Επίσης, ισχύει η σχέση :

Vm = M c / Mplanck = √(G M / λm) όπου λm το μήκος Compton του σωματιδίου m από τη σχέση λ=h/m c αντί της ακτίνας που ισχύει για τις μεγάλες μάζες. Η μονάδα (μέτρα) παραμένει ίδια.

 

Δηλαδή μας λέει :

Mmax & Vmax equations

 

Για να μην προκύπτει άπειρη μάζα από τη γνωστή εξίσωση του Αϊνστάιν και για να εισαχθούν τα όρια στη μεταβολή της μάζας -αντίστοιχα προς τα όρια της μεταβολής της ταχύτητας- η εξίσωση πρέπει να γίνει:

Karamihas equation

 

M = Planck’s mass = 54,56x10-6gr  |  m = quantum of mass = hn/C2 = 7,37x10-48gr
C = light speed, v = the quantum of speed = 4,0508x10-33 cm/sec

 

Η μαθηματική παρατήρησή του θα έπρεπε να είναι γνωστή στο χώρο της φυσικής από πολλές δεκαετίες. Αυτό το αποτέλεσμα της εργασίας του είναι ιδιαίτερης σημασίας, κυρίως λόγω των συνεπειών που θα προκαλέσει η διόρθωση και η συμπλήρωση της θεωρίας της σχετικότητας. Ο ίδιος, όμως μάλλον δεν έχει επιτύχει να εξαγάγει τις πιο σημαντικές μαθηματικές συνέπειες, δεν έχει φυσική ερμηνεία, την οποία θα περιέγραφαν οι μαθηματικές σχέσεις του και δεν έχει προχωρήσει για να δώσει μία διορθωμένη περιγραφή της δομής της ύλης (στην οποία αναφέρεται η εργασία του). Οι δημοσιοποιημένες μαθηματικές σχέσεις του περιορίζονται στη σχέση της μάζας με την κίνηση και αφήνουν έξω το πλήθος των φυσικών φαινομένων, τα οποία συνδέονται με τη δομή της ύλης και τις ιδιότητες των σωματιδίων. Επίσης, φαίνεται να του λείπουν οι απαραίτητες γνώσεις της φυσικής, που θα τον βοηθούσαν να προχωρήσει πιο πέρα και να δώσει λύσεις εκεί που απέτυχαν οι μεγάλοι φυσικοί. Πέρα από τα απλά μαθηματικά που μεταχειρίζεται και την έλλειψη φαντασίας, η αδυναμία του προδίδεται, αφού δεν αναγνωρίζει την τεράστια πρόοδο πολλών δεκαετιών και χιλιάδων επιστημόνων, η οποία έχει γίνει στη φυσική για τη δομή της ύλης, έχει εφαρμοστεί στην τεχνολογία και έχει ξεπεράσει τη φαντασία των παλαιότερων φυσικών. Απορρίπτει τις ανακαλύψεις και τις παρατηρήσεις, που για την κοινότητα των φυσικών ανήκουν ήδη στην ιστορία και είναι θεμελιωμένες στα μαθηματικά, όπως με εμπιστοσύνη επικαλείται και ο ίδιος για τη δική του εργασία.
 

Ένα είναι το βέβαιο. Ένας μη φυσικός επιχείρησε να δείξει και να αποφύγει ένα λάθος στη θεωρία της σχετικότητας και να βγάλει τις πρώτες συνέπειες, από μία απλή παρατήρηση στους τύπους της κλασικής φυσικής. Ένα λάθος και μία ακατανόητη παράλειψη των φυσικών, τα οποία πολλοί έχουν υποπτευθεί και αφορούν τη σταθερότητα της ταχύτητας του φωτός, την ύπαρξη ενός κοινού μέσου για τη μετάδοσή του και την ύπαρξη ορίου στην αύξηση της μάζας με τη μεταβολή της ταχύτητας. Επιπλέον, εισάγοντας τη μαθηματική σχέση του ορίου της ταχύτητας του φωτός και σε άλλα εξαρτημένα μεγέθη της φυσικής, όπως είναι η μάζα, το μήκος, ο χρόνος, αυτός κατάφερε να βγάλει σχέσεις που έχουν ξεφύγει από τη φυσική και οι οποίες εάν είχαν κατακτηθεί νωρίτερα από τη φυσική, θα είχαν αποφευχθεί οι υπερβολικές προσδοκίες από τη μελέτη των σωματιδίων και η ανόητη επιμονή στην αναζήτηση δομής στα σωματίδια. Αυτή η διόρθωση θα μπορούσε να είχε γίνει πριν από πολλές δεκαετίες και να είχαν αναζητηθεί οι συνέπειες τουλάχιστον της περίπτωσης, η αύξηση της μάζας (ή η αδράνεια) να έχει ένα όριο, όπως έχει η ταχύτητα. Εάν δεν έχει γίνει τέτοια εργασία στο χώρο της φυσικής με τον απλό τρόπο που έδειξε αυτός ο "τυχαίος" άνθρωπος πολλές δεκαετίες αργότερα, ή εάν υπήρξαν παρόμοιες εργασίες, τις οποίες οι καθηγητές που γράφουν και διδάσκουν τα βιβλία φυσικής δεν τις πήραν στα σοβαρά για τον ένα ή για τον άλλο λόγο, τότε ο Ευάγγελος Καραμίχας έχει δίκαιο να είναι προκλητικός και προσβλητικός!

 

Κώστας Γ. Νικολουδάκης

ΝΟΕ 2008, ΦΕΒ 2010

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓ. ΚΑΡΑΜΙΧΑ