*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

ΕΠΑΝΩ • ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ 31

 

 

 

-30-

ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ – ΠΛΗΡΕΣ & ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΣΥΜΠΑΝ
Θεωρία του τελειωμένου χρόνου και της σχετικότητας της ενέργειας
(Ενιαία θεωρία περί χρόνου, χώρου και ύλης)

 

 

 

Το παράδειγμα του αυτοκινήτου που παρκάρει

Όταν ένας οδηγός προσπαθεί να παρκάρει ή να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητό του μεταξύ δύο άλλων, αυτός αναγκάζεται να κινήσει το αυτοκίνητο εμπρός και πίσω εναλλακτικά μερικές φορές, μέχρι να το ευθυγραμμίσει. Το αυτοκίνητο κινείται σαν παλλόμενο διότι βρίσκει όρια στο χώρο από τα άλλα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα εμπρός και πίσω. Εάν έλλειπαν τα όρια, μάλλον θα ερχόταν ή θα έφευγε με μία συνεχή κίνηση. Εάν ο κενός χώρος μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι μεγαλύτερος, τα καταφέρνουμε να παρκάρουμε με λιγότερες κινήσεις και μεγαλύτερου μήκους. Σε αντίθετη περίπτωση, με περισσότερα πίσω-εμπρός και μικρότερου μήκους κινήσεις.
 

Το παράδειγμα του ατμού

Ας φανταστούμε την ενέργεια του χώρου σαν ατμό που συγκεντρώνεται εξ αιτίας μίας δύναμης και συμπυκνώνεται. Η συμπύκνωση του ατμού προκαλεί σταγονίδια -κάτι σαν αλλαγή φάσης- και τα σταγονίδια με τη σειρά τους δημιουργούν μεγαλύτερες σταγόνες νερού. Τα σταγονίδια και οι σταγόνες αντιστοιχούν στα μικροσωματίδια και στην αρχή δημιουργίας της μάζας. Φυσικά το φαινόμενο της δημιουργίας της μάζας είναι πιο πολύπλοκο και γίνεται με την πιο μεγάλη ταχύτητα και συχνότητα του κόσμου. Οι ιδιαίτερα γρήγορες εναλλαγές γίνονται αντιληπτές σαν στάσιμες καταστάσεις, σε τμήματα του χρόνου που παρουσιάζεται το φαινόμενο σαν παλλόμενο ή σαν επαναλαμβανόμενο. Ακόμα, η συμπύκνωση της ενέργειας προκαλεί μικροσκοπικές εκρήξεις, που με τη σειρά τους εκτοξεύουν “θραύσματα” μέχρι ορισμένη απόσταση και υπό ορισμένες συνθήκες.

 

Το παράδειγμα με τις φυσαλίδες

Όταν μία ποσότητα αέρα εξάγεται αργά και ομαλά στο βάθος εντός μίας μεγάλης ποσότητας υγρού, τότε προκαλούνται ξεχωριστές μικρές φούσκες που ανέρχονται στην επιφάνεια με εγκλωβισμένο τον αέρα . Θα μπορούσε να σχηματιστεί μία μοναδική τεράστια φυσαλίδα και όχι πολλές μικρότερες και θα μπορούσαν να μην είναι σφαιρικές, αλλά τυχαίων σχημάτων. Η ομοιομορφία στην ποσότητα του υγρού και η ισορροπημένη κατάσταση του υγρού σε όλα τα σημεία (από τις εξισορροπημένες δυνάμεις μεταξύ των μορίων του) προβάλλουν την ίδια δυσκολία από όλες τις κατευθύνσεις στη δύναμη που δέχονται οι φυσαλίδες κατά την ομαλή εξαγωγή του αέρα. Έτσι, ο αέρας δεν ξεχωρίζει κάποια συγκεκριμένη δίοδο για να διαφύγει και συσσωρεύεται όσο του επιτρέπεται από τις συνθήκες πίεσης και από την πυκνότητα του υγρού. Υπάρχει όμως διαφορά στην πίεση του εγκλωβισμένου αέρα με τη μορφή της φυσαλίδας, από την πίεση της μεγάλης ποσότητας του υγρού, όπως και στην πυκνότητά τους. Τελικά, η φυσαλίδα δεν μπορεί να μεγαλώνει απεριόριστα και η συσσωρευμένη μικροποσότητα του αέρα βρίσκει σημείο με μικρότερη αντίσταση και προς την κατεύθυνση αυτή διαρρέει .

 

Ένα παράδειγμα με μπύρες

Στο ψυγείο μας έχουμε βάλει μπύρες από πολλές μέρες πριν. Τώρα βάζουμε ξανά μερικές ακόμα ίδιες μπύρες. Ποιες θα είναι πιο κρύες μετά από το διάστημα μιας εβδομάδας; Οι μπύρες τις οποίες βάλαμε πολλές μέρες νωρίτερα έχουν το πλεονέκτημα να είναι πιο δροσερές; Όχι. Δεν μετράει ο χρόνος για τις μπύρες που έχουν μείνει περισσότερες μέρες στο ψυγείο. Ο χρόνος μετράει μέχρι να ψυχθούν σε ορισμένη ελάχιστη θερμοκρασία και σε εκείνη διατηρούνται.

 

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

 

 

 

 


*

 

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004 - 2018

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

 ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SITE

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη 15" - 19" | codepage windows-1253 (Greek) | IE v.6.0 - 8.0

Άλλοι προτεινόμενοι φυλλομετρητές: Mozilla Firefox, Google Chrome, MS Edge, Safari. Ελάχιστη διαγ. οθόνης 7"/ 960px