*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

ΕΠΑΝΩ • εμπιστοσύνη και αξιοπιστία

 


 Eng language

 

???

spider

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΗ.

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...

σκέψου... πριν σου τύχει

 

 

προσανατολίσου!<•> Η θεμελιώδης αρχή για την ατομική και για την ομαδική δράση κάθε μορφής ζωής

Όλες οι ανθρώπινες συμπεριφορές, τα κοινωνικά γεγονότα και οι δημιουργικές προσπάθειες ξεκινούν από ένα ψυχολογικό και πνευματικό φαινόμενο, το οποίο όλοι γνωρίζουμε. Το ονομάζουμε με μια μόνο λέξη και γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο για τη ζωή. Όμως, ίσως κανένας δεν έφτασε να παρατηρήσει, μετά από μια υπομονετική και διευρυμένη έρευνα, ότι με αυτό το φαινόμενο κινητοποιείται κάθε ζωή καθημερινά. Χωρίς αυτό το πνευματικό φαινόμενο δεν θα ζούσαμε. Με αυτό δεν ξεκινούν μόνο οι καλές πράξεις αλλά και όλα τα κακά της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνίας. Με αυτό το φαινόμενο επιτυγχάνεται η συμβίωση, συσσωρεύεται η εμπειρία, δημιουργείται ο πολιτισμός και γράφεται ιστορία. Το συνηθισμένο όνομα του πνευματικού φαινομένου, με τις πρώτες σκέψεις, δεν φανερώνει αυτή την παγκόσμια σημασία του και πώς αυτό συνδέεται με ένα πλήθος κοινωνικών φαινομένων, σύντομης διάρκειας ή πολλών αιώνων, μεταξύ μικρού αριθμού προσώπων ή ολόκληρου του πληθυσμού της γης. Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη αυτού του φαινομένου και ότι είναι σημαντικό για τη ζωή και την κοινωνία και δύσκολα θα μπορέσει να αμφισβητήσει την ανατρεπτική σημασία του. Οι σκέψεις για αυτό το ψυχολογικό και πνευματικό φαινόμενο είναι οι πιο επικίνδυνες και οι πιο ανατρεπτικές σκέψεις του κόσμου. Μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία και αιματοχυσία σε ένα μόνο άτομο ή σε ένα μεγάλο πληθυσμό και σε μια κοινωνική ομάδα. Οι σκέψεις αυτές είναι πιο επαναστατικές από τις πολιτικές ιδεολογίες και από τα ιδεολογικά ή θρησκευτικά ρεύματα. Διότι όλες οι απόψεις, όλες οι θεωρίες και όλες οι ιδεολογίες εξαπλώνονται με αυτό το ψυχολογικό και πνευματικό φαινόμενο. Αν αυτό το φαινόμενο το εμποδίσεις με τις σκέψεις, τότε εμποδίζεις την εξάπλωση και την εκμετάλλευση της ιδεολογίας. Αυτό το πνευματικό φαινόμενο βρίσκεται μέσα στην περιοχή της φιλοσοφίας και της ψυχολογίας, σαν έδαφος για τα θεμέλια της δεύτερης, αλλά κανένας δεν “αποβιβάστηκε” για να εγκατασταθεί εκεί.

 

>>> Ποια είναι η γνωστή λέξη που κατονομάζει αυτό το θεμελιακό φαινόμενο για όλες τις δράσεις της ζωής, ατομικά και ομαδικά;

 

πιστοποιητικό πίστης

 

 

 

Ηθική χωρίς γνώση... και γνώση χωρίς ηθική

 

  Ενοποιημένη Απάντηση, όχι μονόπλευρη, δηλαδή:

 

checkΗθική    checkΨυχολογική    checkΟρθολογική    checkΠολιτική    checkΚοσμολογική

 

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Οι φαντασιώσεις και τα ψέματα του ανθρώπου χωρίς αυτογνωσία

 
 

cd-r

 Το σύνολο των απόψεων για τη διαρκή σχέση μεταξύ ανθρώπινης ζωής, δράσης και σκέψης, ενοποιημένες ως μια εκ­συγχρονισμένη Ηθική ανεξάρτητης από θρησκευτικές απόψεις, έχει την προοπτική ενός παγκόσμιου μανιφέστου. Πιο γρήγορα απ' όσο φαίνεται, όλες οι θρησκείες θα αντικατασταθούν από την κοσμολογική Ηθική. Αλλά και η γνώση θα πάψει να θεωρείται μονομερώς ως πλεονέκτημα για τη ζωή και την έρευνα. Το βιβλίο για μια παγκόσμια ηθική με πνευματικό προσανατολισμό, “φρενάρει” απότομα τις υπερβολικές προσδοκίες από την Επιστήμη και αποκαλύπτει πώς οι πνευματικές αδυναμίες γίνονται πλεονεκτήματα για την εξαπάτηση και αναπαράγουν την αδικία στις ανθρώπινες σχέσεις.

 

* Στις ιστοσελίδες, τα ζητήματα ΔΕΝ παρου­σιάζονται ολοκλη­ρωμένα, με συνά­φεια, χωρίς περίσσιες σκέψεις και με την απο­τελεσματική σειρά, που δι­ευκολύνει την κατα­νόηση και με τις απαντήσεις στις απορίες που δημι­ουργούνται

 

 

 

 

 

 

 

 

"ΜΕΓΑΛΑ" ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ !

 

 

left hand

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΕΠΟΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η πραγματικότητα δίνει την απάντηση στον εγωκεντρικό τρόπο αντίληψης και ζωής

 

 

 

Η διάνοια δεν έχει σπουδαιότερη δυνατότητα από το να γνωρίζει, να διατηρεί τον εαυτό της σαν αυτοσκοπό και να διαμορφώνει την αυτογνωσία της. Η αυτογνωσία είναι το νόημα της ευτυχίας, η ουσία της λογικής και ο σκοπός της ηθικής. Ο εγωκεντρισμός και η αυταπάτη είναι από μόνα τους, χωρίς καμιά πράξη, η πιο μεγάλη καταστροφή και σχετίζονται άμεσα με την παράδοση στην τύχη. Ζωή χωρίς διανοητική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη και χωρίς διαμόρφωση αυτογνωσίας ήταν, είναι και θα είναι για πάντα και παντού μέσα στο Σύμπαν ανεπαρκώς αξιοποιημένη και παρασυρμένη, με όποια δυνατότητα και αν τη φανταστούμε.

 

 

 

επιστημονικά όργανα

αράχνη

 

αισθητήρια όργανα

σκέψηΟ υλιστικός τρόπος ζωής στηρίζεται σε πολλές φαντασιώσεις και σε ψέματα, όχι στην αυτογνωσία και συμπίπτει με εγωκεντρικό τρόπο ζωής και νοοτροπία. Ο εγωισμός, η μεροληψία, η ανοησία και το παρανοϊκό πνεύμα είναι οι άλλες απόψεις του υλιστικού τρόπου ζωής και αντίληψης.

 

Αν η Ηθική του εσωτερικού προσανατολισμού (με πνευματικές αξίες) δεν είναι Επιστήμη >>>► 

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004 - 2018

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SITE

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη 15" - 19" | codepage windows-1253 (Greek) | IE v.6.0 - 8.0

Άλλοι προτεινόμενοι φυλλομετρητές: Mozilla Firefox, Google Chrome, MS Edge, Safari. Ελάχιστη διαγ. οθόνης 7"/ 960px