*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

ΕΠΑΝΩ • Η ψευδαίσθηση ότι επιλύονται τα προβλήματα

 


 Eng language

 

???

spider

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΗ.

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...

σκέψου... πριν σου τύχει

 

 

προσανατολίσου!<•>  Η θεμελιώδης αρχή για την ατομική και για την ομαδική δράση κάθε μορφής ζωής

 

Όλες οι πληροφορίες που περνούν από τη σκέψη μας σημαδεύονται σαν αξιόπιστες ή αμφίβολες. Με αυτή την πνευματική ιδιότητα αμέσως ενοποιούνται φαινόμενα ψυχολογικά, ηθικά, κοινωνιολογικά και πολιτικά και αποκαλύπτεται η μονομέρεια και η ανεπάρκεια στην προσέγγιση αυτών των φαινομένων από τους ειδικευμένους. Από μια στιγμή σωστής ή λανθασμένης εκτίμησης μπορεί να προκληθεί ένα από αυτά τα φαινόμενα ή όλα μαζί και ένα πλήθος προβλημάτων, αναλόγως πόσο σωστά εκτιμήσαμε και εμπιστευτήκαμε. Φαντάσου μια ζωή κινητοποιημένη με λανθασμένες πληροφορίες, με ψέματα και αποκλειστικά με τη φαντασία. Με την εμπιστοσύνη μπορούμε να κερδίσουμε, εξίσου μπορούμε και να χάσουμε. Μερικές φορές αυτή επιβεβαιώνεται, μερικές άλλες φορές διαψεύδεται. Συνήθως εμπιστευόμαστε χωρίς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Συμμετέχουμε σε προσπάθειες και περιμένουμε να εκτιμηθούν και να μας υποστηρίξουν. Μας πείθουν ότι θα προσφέρουν όσα υπόσχονται και εμείς μένουμε ήσυχοι. Δεν σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε αν συμβεί το απίθανο. Για να μη γίνουμε ενοχλητικοί δεν ζητάμε καλύτερη πληροφόρηση και για να μην φανούμε ανόητοι δεν εκφράζουμε τις αμφιβολίες μας. Μια τραγική στιγμή που μας συγκλονίζει και στην οποία εστιάζονται οι σκέψεις μας, όπως ένα τροχαίο δυστύχημα, είναι μια τύχη που προκλήθηκε από μια συνηθισμένη υπερβολική εκτίμηση των δυνατοτήτων μας. Μια από τις πολλές λανθασμένες και βιαστικές εκτιμήσεις μας, που κάνουμε καθημερινά για τα πράγματα και για τον εαυτό μας ή αντιθέτως η έλλειψη σκέψης για μερικά ενδεχόμενα και ο εφησυχασμός, φανερώνεται δραματικά σε μια κακή στιγμή. Ακόμα και από την απλή επικοινωνία με τον προφορικό λόγο, κανένας δεν μπορεί να θυμάται ακριβώς όσα άκουσε και δεν έχει τα χρονικά περιθώρια για να παρατηρήσει όσα μεταδίδονται σαν σωστές και αρκετές πληροφορίες. Να λοιπόν και ένας λόγος για τον οποίο τα στόματα δύσκολα κλείνουν και η καλή συνεννόηση δεν είναι εύκολη. Αντιθέτως η φαντασία, οι παρεξηγήσεις, η φλυαρία, οι απορίες και οι έξυπνες προσπάθειες για τη συνεννόηση γεμίζουν τις ώρες και συντηρούν το ενδιαφέρον στις ανθρώπινες σχέσεις.

 

πόσος κόσμος για να αγνοείς!

 

 

 

Ηθική χωρίς γνώση... και γνώση χωρίς ηθική

 

  Ενοποιημένη Απάντηση, όχι μονόπλευρη, δηλαδή:

 

checkΗθική    checkΨυχολογική    checkΟρθολογική    checkΠολιτική    checkΚοσμολογική

 

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Οι φαντασιώσεις και τα ψέματα του ανθρώπου χωρίς αυτογνωσία

 
 

cd-r

 Το σύνολο των απόψεων για τη διαρκή σχέση μεταξύ ανθρώπινης ζωής, δράσης και σκέψης, ενοποιημένες ως μια εκ­συγχρονισμένη Ηθική ανεξάρτητης από θρησκευτικές απόψεις, έχει την προοπτική ενός παγκόσμιου μανιφέστου. Πιο γρήγορα απ' όσο φαίνεται, όλες οι θρησκείες θα αντικατασταθούν από την κοσμολογική Ηθική. Αλλά και η γνώση θα πάψει να θεωρείται μονομερώς ως πλεονέκτημα για τη ζωή και την έρευνα. Το βιβλίο για μια παγκόσμια ηθική με πνευματικό προσανατολισμό, “φρενάρει” απότομα τις υπερβολικές προσδοκίες από την Επιστήμη και αποκαλύπτει πώς οι πνευματικές αδυναμίες γίνονται πλεονεκτήματα για την εξαπάτηση και αναπαράγουν την αδικία στις ανθρώπινες σχέσεις.

 

* Στις ιστοσελίδες, τα ζητήματα ΔΕΝ παρου­σιάζονται ολοκλη­ρωμένα, με συνά­φεια, χωρίς περίσσιες σκέψεις και με την απο­τελεσματική σειρά, που δι­ευκολύνει την κατα­νόηση και με τις απαντήσεις στις απορίες που δημι­ουργούνται

 

 

 

 

 

 

 

 

"ΜΕΓΑΛΑ" ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ !

 

 

left hand

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΕΠΟΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η πραγματικότητα δίνει την απάντηση στον εγωκεντρικό τρόπο αντίληψης και ζωής

 

 

 

Η διάνοια δεν έχει σπουδαιότερη δυνατότητα από το να γνωρίζει, να διατηρεί τον εαυτό της σαν αυτοσκοπό και να διαμορφώνει την αυτογνωσία της. Η αυτογνωσία είναι το νόημα της ευτυχίας, η ουσία της λογικής και ο σκοπός της ηθικής. Ο εγωκεντρισμός και η αυταπάτη είναι από μόνα τους, χωρίς καμιά πράξη, η πιο μεγάλη καταστροφή και σχετίζονται άμεσα με την παράδοση στην τύχη. Ζωή χωρίς διανοητική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη και χωρίς διαμόρφωση αυτογνωσίας ήταν, είναι και θα είναι για πάντα και παντού μέσα στο Σύμπαν ανεπαρκώς αξιοποιημένη και παρασυρμένη, με όποια δυνατότητα και αν τη φανταστούμε.

 

 

 

επιστημονικά όργανα

αράχνη

 

αισθητήρια όργανα

σκέψηΟ υλιστικός τρόπος ζωής στηρίζεται σε πολλές φαντασιώσεις και σε ψέματα, όχι στην αυτογνωσία και συμπίπτει με εγωκεντρικό τρόπο ζωής και νοοτροπία. Ο εγωισμός, η μεροληψία, η ανοησία και το παρανοϊκό πνεύμα είναι οι άλλες απόψεις του υλιστικού τρόπου ζωής και αντίληψης.

 

Αν η Ηθική του εσωτερικού προσανατολισμού (με πνευματικές αξίες) δεν είναι Επιστήμη >>>► 

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004 - 2018

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SITE

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη 15" - 19" | codepage windows-1253 (Greek) | IE v.6.0 - 8.0

Άλλοι προτεινόμενοι φυλλομετρητές: Mozilla Firefox, Google Chrome, MS Edge, Safari. Ελάχιστη διαγ. οθόνης 7"/ 960px