*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

 


Gr flag Eng language

 

???

 

Φιλοσοφικές σκέψεις και θεμελιακές διαπιστώσεις 1986 - 2016

* για τη ζωή, για τον άνθρωπο, για τον κόσμο και για τη σχέση μεταξύ τους

 

πρωτογενής πηγή>>> Επιλογές αποσπασμάτων και σελίδων, σύντομες και εκτεταμένες περιλήψεις, βιβλία, από ένα χρονικό διάστημα 30 ετών αδιάκοπης σκέψης και συγγραφής. Από τις σπάνιες αμερόληπτες προσπάθειες αυτού του κόσμου, δηλαδή ισόβια πνευματική προσπάθεια με σκοπό μια ολοκλη­ρωμένη άποψη για τη ζωή και τον κόσμο, χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς περισσότερη επιθυμία ή προσδοκία για κάτι άλλο. Κατεβάστε, αποθηκέψτε, εκτυπώστε χωρίς το γραφικό περιβάλλον των ιστοσελίδων, αξιολογήστε, μεταφράστε και βοηθήστε για να εκτιμηθεί περισ­σότερο η φιλο­σοφική σκέψη, τόσο για την καθημερινή ζωή όσο και για όλη την κοινωνία. Βοηθήστε για να σταματήσει η παρα­πλάνηση να χωρίζει τους ανθρώπους σε θύτες και σε θύματα και να τρέφει το τέρας του εγω­κεντρισμού. Από τα ψηφιακά αρχεία κειμένου και με την εκτύπωσή τους θα διευκολυνθεί η συνεκτική ανάγνωση των αναπτυγμένων σκέψεων, ενώ το πνευματικό περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο σε περίπτωση που σταματήσει η προβολή των ιστο­σελίδων.

ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ, Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

<•> ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ: ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗ­ΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙ­ΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑ

<•> ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ­ΛΟΓΙΚΗ ΗΘΙΚΗ. Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Η ΑΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

<•> ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ, ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟ­ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΥΜ­ΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.

<•> ΖΩΗ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΠΑΛ­ΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΘΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟ­ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ­ΧΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ, ΕΙΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΩΣ ΑΤΟΜΑ ΕΙΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ). Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑ­ΤΟΛΙΣΜΟΣ (ΗΘΙΚΗ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

<•> ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΑΠΟΣΠΑ­ΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓ­ΧΡΟΝΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 

Η δύναμη της σκέψης... όχι της γνώσης!

"Ορισμένες απόψεις που επικρατούν παγκοσμίως και σε μια μεγάλη πλειονότητα ανθρώπων αποδεικνύονται εύκολα φαντασιώσεις ή λανθα­σμένες. Η επικράτηση αυτών των εξαπλωμένων απόψεων δεν ερμηνεύεται όπως αν ήταν σχηματισμένες μετά από διερεύνηση, με γνώση και από λογική σκέψη. Έχουν σχηματιστεί με βιασύνη, από επιθυμία, εντυπωσιασμό, απερί­σκεφτη αντιγραφή και από τυφλή εμπιστοσύνη. Για την επικράτηση ή την εξάπλωση ορισμένων από αυτών των απόψεων έχουν γίνει ιστορικοί αγώνες και εξακολουθούν οι προσπάθειες εκείνων που εκπροσωπούν ένα πληθυσμό ανθρώπων ή μεγάλες ομάδες με κοινά συμφέροντα και εμπειρίες. Όσοι αγωνίζονται για τα ομαδικά συμφέροντα ή χρειάζονται την υποστήριξη από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, ακόμα και αν έχουν αντίθετη άποψη εξα­ναγκάζονται να την κρύψουν (υποκριτικά ή με σεβασμό) για να μη χάσουν την πλεονεκτική θέση τους. Έτσι διαιωνίζεται η ονειρο­φαντασία με την οποία πολλοί έζησαν, έγραψαν μια ιστορία και μοίρασαν ελπίδες. Η ανάπτυξη των επιστημών, η ευκολία της πληροφόρησης, η παγκόσμια εμπειρία και το εκπαιδευτικό σύστημα δεν εξαφάνισαν από τη ζωή την ανοησία και τις απερίσκεφτες απόψεις. Αντιθέτως, εξίσου ενίσχυσαν αντι­δραστικές και ανώριμες απόψεις, αντί για περισσότερη αμφιβολία καλ­λιέργησαν την ψευδαίσθηση της καλύτερης γνώσης, δελεάζουν το πνεύμα με ανταλ­λάγματα και ενθαρρύνουν τις βιαστικές εκτιμήσεις και προσπάθειες". (Η παγκόσμια ηθική του εσωτερικού προσανατολισμού, σελ.65-66)

 

www.kosmdownload files logia.gr 

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

pdf

Σε λίγες σειρές τα θεμέλια της παγκόσμιας (ή κοσμολογικής) ηθικής

pdf

Μην πεις ότι δεν ήξερες...

 

pdf

Πλούσιοι και φτωχοί, ηγέτες και υπηρέτες, αφεντικά και εργάτες, το ίδιο ανήθικοι...

pdf 

Για την έννοια της κοινωνίας και για τη δημοκρατία

pdf

Το πέρασμα από την Ηθική έρευνα στην πολιτική άποψη

pdf

Η ψευδαίσθηση ότι επιλύονται τα προβλήματα...

pdf

Τα κοινωνικά φαινόμενα... με αφαίρεση της εσωτερικής πραγματικότητας

pdf 

Με την πολιτική επιδιώκονται, εκπροσωπούνται και εξυπηρετούνται ομαδικά συμφέροντα...

pdf

Η αδικία μέσα στην κοινωνία αμφισβητεί την πολιτική εξουσία και τη νομιμότητά της

pdf

Η εξάρτηση της επιβίωσης από τη χρηματική αμοιβή

 

pdf

Η αδικία συντηρείται και αναπαράγεται με τους νόμους του κράτους

pdf

Ο μπερδεμένος ρόλος της επιστήμης

pdf

Η επαγγελματική εκμετάλλευση της άγνοιας... με την κάλυψη της επιστήμης

pdf

Ο πνευματικός πόλεμος και η πολιτική δύναμη της δημιουργικής σκέψης

pdf

Η ποινή του θανάτου στους αδίστακτους δολοφόνους δεν θα μας κάνει λιγότερο πολιτισμένους!

pdf

 

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

(ΜΕΡΟΣ IV)

©2014

pdf 

 

21,00x29,70cm (Α4), 17,60x25,00cm (Β5), 14,80x21,00cm (A5)

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Οι απόψεις των αρχείων που προσφέρονται για κατέβασμα δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες >>> 

 

 

Συγγραφή κειμένων και μορφοποίηση:

1) OpenOffice/Writer 2.3

2) NotePad

3) MS Word 2003

Μετατροπή αρχείων κειμένου σε pdf για Acrobat reader*:

1) OpenOffice/Writer

 

*Η μορφή κειμένου pdf και το λογισμικό Acrobat reader αποτελούν ευρεσιτεχνίες και προϊόντα της Adobe

 

* ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ: Αρχεία κειμένου σε διαστάσεις χαρτιού Α5 και Β5, αν εκτυπωθούν σε πλήρες μέγεθος σελίδας Α4, τότε οι χαρακτήρες θα έχουν μεγάλο μέγεθος. Προτείνεται να εκτυπωθούν χωρίς κλιμάκωση σε όλη τη σελίδα Α4 και τα λευκά περιθώρια να κοπούν.

 

 

     
 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ >>>

 
 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΦΑΝΕΡΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

 

Ενοποιημένη Απάντηση, όχι μονόπλευρη, δηλαδή:

checkΗθική  /  Ψυχολογική    checkΛογική    checkΠολιτική    checkΚοσμολογική

 

 

 

 

 

 

cd-r

Πακέτο απαντήσεων για τον κόσμο, τη ζωή και για την αν­θρώπινη κοινωνία, ξεκινώντας με τις πρώτες παρα­τηρήσεις και με τις πιο απλές απόψεις και μακρο­χρόνια ανα­πτυγμένες. Έχουν μοιραστεί σε ξε­χωριστά βιβλία τα οποία συμ­περιλαμ­βά­νονται με τη ψηφιακή μορφή τους σε ένα CD-R. Από τα αρχεία μορφο­ποιημένου κειμένου (όπως είναι τα PDF) μπορεί να γίνει εύκολα η ανάγνωση και η εκτύ­πωση όλων των κειμένων, χωρίς το γραφικό περιβάλλον των ιστο­σελίδων. >>>

 

* Στις ιστοσελίδες, τα ζητήματα ΔΕΝ παρου­σιάζονται  ολοκληρωμένα, με συνάφεια, χωρίς περίσσιες σκέψεις και με την απο­τελεσματική σειρά, που διευκολύνει την κατα­νόηση και με τις απαντήσεις στις απορίες που δημιουρ­γούνται.

 

 

γωνία3

 

 

γωνία4

 

 

"ΜΕΓΑΛΑ" ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ !

 

 

Η πραγματικότητα δίνει την απάντηση στον εγωκεντρικό τρόπο αντίληψης και ζωής

 

 

 

Η διάνοια δεν έχει σπουδαιότερη δυνατότητα από το να γνωρίζει, να διατηρεί τον εαυτό της σαν αυτοσκοπό και να διαμορφώνει την αυτογνωσία της. Η αυτογνωσία είναι το νόημα της ευτυχίας, η ουσία της λογικής και ο σκοπός της ηθικής. Ο εγωκεντρισμός και η αυταπάτη είναι από μόνα τους, χωρίς καμιά πράξη, η πιο μεγάλη καταστροφή και σχετίζονται άμεσα με την παράδοση στην τύχη. Ζωή χωρίς διανοητική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη και χωρίς διαμόρφωση αυτογνωσίας ήταν, είναι και θα είναι για πάντα και παντού μέσα στο Σύμπαν ανεπαρκώς αξιοποιημένη και παρασυρμένη, με όποια δυνατότητα και αν τη φανταστούμε.

 

 

 

επιστημονικά όργανα

αράχνη

 

προσανατολίσου

αισθητήρια όργανα

σκέψηΟ υλιστικός τρόπος ζωής στηρίζεται σε πολλές φαντασιώσεις και σε ψέματα, όχι στην αυτογνωσία και συμπίπτει με εγωκεντρικό τρόπο ζωής και νοοτροπία. Ο εγωισμός, η μεροληψία, η ανοησία και το παρανοϊκό πνεύμα είναι οι άλλες απόψεις του υλιστικού τρόπου ζωής και αντίληψης.

 

Αν η Ηθική του εσωτερικού προσανατολισμού (με πνευματικές αξίες) δεν είναι Επιστήμη >>>► 

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004 - 2018

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

 ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SITE

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη 15" - 19" | codepage windows-1253 (Greek) | IE v.6.0 - 8.0

Άλλοι προτεινόμενοι φυλλομετρητές: Mozilla Firefox, Google Chrome, MS Edge, Safari. Ελάχιστη διαγ. οθόνης 7"/ 960px