*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

ΕΠΑΝΩ • Πολιτεία Πλάτωνα | Ηθικά Νικομάχεια Αριστοτέλη

 


Gr-lang Eng language

ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ !

???

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
 

 

Οι φαντασιώσεις και τα ψέματα του ανθρώπου χωρίς αυτογνωσία...

Μη λες ότι δεν ήξερες!

cosmo-ethics

<•> Μερικές από τις κατευθυντήριες απόψεις για την πορεία της ζωής και για τις αξίες της είναι προ-καθοριστικές για την απόδοση, την επιτυχία και την εξέλιξη του ανθρώπου σε όλους τους χώρους και σε όλες τις δραστηριότητές του. Οι κατευθυντήριες απόψεις και οι εσωτερικές αξίες για την πορεία της ζωής μέχρι σήμερα υποβαθμίζονται και αντι­μετωπίζονται σαν μεταφυσικά ζητήματα, διότι δεν ευνοούν τα σχέδια, τις επιθυμίες και τους στόχους των φιλόδοξων και των "υλιστών" ανθρώπων... Ανα­ρωτήθηκες πόσα λες και κάνεις καθημερινά με 100% βεβαιότητα, ενώ αυτά είναι πιο αμφίβολα από φιλοσοφικές θεωρίες; πυξίδα στο μυαλόΟ πνευματικός προ­σανατολισμός με την παγκόσμια ηθική του περι­ορίζει την απερίσκεφτη και φιλόδοξη δράση. Γι' αυτό δεν ακούγεται ευχάριστος. Αντιθέτως η άρνησή του, διευκο­λύνει όλους για να επιρ­ρίπτουν κάθε ευθύνη στους άλλους, όχι στον εαυτό τους.

 

 

δράση χωρίς σκέψη

Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΗ. Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...

 

(Συνέχεια) 

Η ηθική με το ρυθμιστικό ρόλο της σκέψης θεμελιώνει το δίκαιο

αν όχι η καταστροφή της" αυτό δεν σημαίνει μόνο τη ζωή ενός τρελού, αλλά επιπλέον και αδυναμία από την κίνηση μέσα στη φύση και στην κοινωνία. Και η τρέλα δεν έχει μόνο τα πιο φανερά σημάδια, όπως αυτά έρχονται βιαστικά στη σκέψη μας. Το υλιστικό πνεύμα με την τεράστια άγνοια του κόσμου είναι ελκυστικό για τα παιδιά, διότι έτσι οι επιπόλαιοι άνθρωποι έχουν υπερβολικές προσδοκίες και με αυτές παρακι­νούνται στη δράση και στην αντίδραση. Οι φαντασιώσεις με τις μεγάλες προσδοκίες είναι η επιλογή του φυσιολογικού αν­θρώπου και δύσκολα μπορεί κάποιος ν΄ αντισταθεί στα όνειρα. Οι φαντασιώσεις και οι προσδοκίες από τα κενά της γνώσης δεν μπο­ρούν να αντιμετωπιστούν με όπλα και με υλικά εργαλεία.

ΠλάτωνΜε τη βοήθεια της τύχης, πολλές καταγραμμένες σκέψεις και εμπειρίες των αρχαιότερων χρόνων έφτασαν μέχρι την εποχή μας και υπέροχα γραπτά έργα έχουν γίνει γνωστά παγκοσμίως. Αυτά τροφοδότησαν τις απόψεις σχεδόν όλων των γνωστών διανοούμενων, φιλοσόφων και θεολόγων της ιστορίας, αξιοποιήθηκαν στις νεότερες προσπάθειες για την έρευνα προς όλες τις κατευθύνσεις και ενίσχυσαν τις ιδεολογικές αντιπαραθέσεις. Μετά από πολλούς αιώνες αποκαλύφθηκε η πνευματική οκνηρία των λαών της Ευρώπης και πώς μια θρησκεία είχε γίνει αλυσίδα για τη σκέψη τους και για την προοπτική της ζωής. Τα γραπτά έργα των αρχαίων Ελλήνων θα μείνουν για πάντα σαν υπο­δείγματα για τις δυνατότητες της ανθρώπινης σκέψης. Θα θυμίζουν σε όλους πώς μια μυθολογία ή μερικές θεολογικές απόψεις μπορούν να τρελάνουν όλη την κοινωνία και πώς η απερισκεψία γίνεται σαν ναρκωτικό για τα θύματα, ευκαιρία για εκμετάλλευση από τους μεγαλομανείς και τους απατεώνες και πώς οι άνθρωποι διχάζονται με τη φαντασία και κινητοποιούνται μαζικά, είτε για να πανηγυρίσουν είτε για να αλληλοσπαραχτούν. Η Πολιτεία του Πλάτωνα είναι ένα από αυτά τα παγκόσμια υποδείγματα δημιουργικής σκέψης, λογικής έρευνας και ποιητικής τέχνης μαζί. Μέσα σε αυτό το φιλοσοφικό έργο μπορούμε να διαβάσουμε μερικές από τις πρώτες σκέψεις για το δίκαιο και την αδικία, όπως θα περνούσαν από το πνεύμα μας, αν επιμέναμε να ορίσουμε αυτά τα νοήματα. Μαζί με τη συγκίνηση ενός διαλόγου που μας προ­καλεί να φανταστούμε τη ζωή όπως ήταν τότε πιο κοντά στη φύση και με λιγότερη τεχνολογία, επιπλέον θα βρούμε πολλές σημαντικές παρατηρήσεις

 

>>>► Κατεβάστε τις θεμελιώδεις σκέψεις του 2ου μέρους της παγκόσμιαςpdf Ηθικής με εσωτερικό προσανατολισμό

 

 

 

Back To Topεπάνω στη σελίδα

 

ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ >>>

[-]

 

 

     
 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ >>>

 
 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΦΑΝΕΡΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

 

Ενοποιημένη Απάντηση, όχι μονόπλευρη, δηλαδή:

checkΗθική    checkΨυχολογική    checkΛογική    checkΠολιτική    checkΚοσμολογική

 

 

Ενοποιημένη Απάντηση, πιο αναλυτικά: >>>

<•> Περισσότερα... στα βιβλία

>>> ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ <<< 

 

Τα πάντα σου εγγυώνται... εκτός από τη ζωή και την τύχη σου! Για αυτά σε παραπέμπουν... στο Θεό.

Ηθική χωρίς γνώση... και γνώση χωρίς ηθική

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

*Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΖΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ) 

Υπότιτλος: Οι φαντασιώσεις και τα ψέματα του ανθρώπου χωρίς αυτογνωσία

 
 

cd-r

 Ένα βιβλίο για τα ζητήματα που μπορούν ενοποιηθούν κάτω από το συνοπτικό τίτλο της Ηθικής (πρακτική φιλοσοφία, με ψυχολογικές και κοινωνιολογικές συνέπειες). Όλα τα βιβλία συμπεριλαμβάνονται με τη ψηφιακή μορφή τους σε ένα CD-R. Από τα αρχεία μορφοποιημένου κειμένου (όπως είναι τα PDF) μπορεί να γίνει εύκολα η ανάγνωση και η εκτύπωση όλων των κειμένων, χωρίς το γραφικό περιβάλλον των ιστοσελίδων.  

 

* Στις ιστοσελίδες, τα ζητήματα ΔΕΝ πα­ρου­σιάζονται ολοκληρωμένα, με συνάφεια, χωρίς περίσσιες σκέψεις και με την αποτε­λεσματική σειρά, που διευκολύνει την κατα­νόηση και με τις απαντήσεις στις απορίες που δημι­ουρ­γούνται.

 

 

 

 

 

 

 

 

"ΜΕΓΑΛΑ" ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ !

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

left hand

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΕΠΟΜΕΝΗ

 

 

 

 

 

 

Η διάνοια δεν έχει σπουδαιότερη δυνατότητα από το να γνωρίζει, να διατηρεί τον εαυτό της σαν αυτοσκοπό και να διαμορφώνει την αυτογνωσία της. Η αυτογνωσία είναι το νόημα της ευτυχίας, η ουσία της λογικής και ο σκοπός της ηθικής. Ο εγωκεντρισμός και η αυταπάτη είναι από μόνα τους, χωρίς καμιά πράξη, η πιο μεγάλη καταστροφή και σχετίζονται άμεσα με την παράδοση στην τύχη. Ζωή χωρίς διανοητική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη και χωρίς διαμόρφωση αυτογνωσίας ήταν, είναι και θα είναι για πάντα και παντού μέσα στο Σύμπαν ανεπαρκώς αξιοποιημένη και παρασυρμένη, με όποια δυνατότητα και αν τη φανταστούμε.

 

 

 

επιστημονικά όργανα

spider

 

compass in brain

αισθητήρια όργανα

σκέψηΟ υλιστικός τρόπος ζωής στηρίζεται σε πολλές φαντασιώσεις και σε ψέματα, όχι στην αυτογνωσία και συμπίπτει με εγωκεντρικό τρόπο ζωής και νοοτροπία. Ο εγωισμός, η μεροληψία, η ανοησία και το παρανοϊκό πνεύμα είναι οι άλλες απόψεις του υλιστικού τρόπου ζωής και αντίληψης.

 

Αν η Ηθική του εσωτερικού προσανατολισμού (με πνευματικές αξίες) δεν είναι Επιστήμη >>>► 

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004 - 2018

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SITE

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη 15" - 19" | codepage windows-1253 (Greek) | IE v.6.0 - 8.0

Άλλοι προτεινόμενοι φυλλομετρητές: Mozilla Firefox, Google Chrome, MS Edge, Safari. Ελάχιστη διαγ. οθόνης 7"/ 960px