*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

ΕΠΑΝΩ • πνευματική στροφή και ιδιόρρυθμη ζωή

 


Gr-lang Eng language

ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ !

???

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
 

 

Οι φαντασιώσεις και τα ψέματα του ανθρώπου χωρίς αυτογνωσία...

Μη λες ότι δεν ήξερες!

cosmo-ethics

<•> Μερικές από τις κατευθυντήριες απόψεις για την πορεία της ζωής και για τις αξίες της είναι προ-καθοριστικές για την απόδοση, την επιτυχία και την εξέλιξη του ανθρώπου σε όλους τους χώρους και σε όλες τις δραστηριότητές του. Οι κατευθυντήριες απόψεις και οι εσωτερικές αξίες για την πορεία της ζωής μέχρι σήμερα υποβαθμίζονται και αντι­μετωπίζονται σαν μεταφυσικά ζητήματα, διότι δεν ευνοούν τα σχέδια, τις επιθυμίες και τους στόχους των φιλόδοξων και των "υλιστών" ανθρώπων... Ανα­ρωτήθηκες πόσα λες και κάνεις καθημερινά με 100% βεβαιότητα, ενώ αυτά είναι πιο αμφίβολα από φιλοσοφικές θεωρίες; πυξίδα στο μυαλόΟ πνευματικός προ­σανατολισμός με την παγκόσμια ηθική του περι­ορίζει την απερίσκεφτη και φιλόδοξη δράση. Γι' αυτό δεν ακούγεται ευχάριστος. Αντιθέτως η άρνησή του, διευκο­λύνει όλους για να επιρ­ρίπτουν κάθε ευθύνη στους άλλους, όχι στον εαυτό τους.

 

 

δράση χωρίς σκέψη

Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΗ. Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...

 

(Συνέχεια) 

απόσπασμα βιβλίου (16)

πιο ακραίες, υπερβολικές και διαφορετικές πράξεις και χωρίς κάποια εξωτερική αιτία. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμπεριφερθεί με παράλογο και ανισόρροπο τρόπο, χωρίς να είναι κατ’ ανάγκην τρελός ή άρρωστος μέσα του. Μόνο η ηθικολογική εξήγηση μπορεί να διαφωτίσει αυτά τα φαινόμενα παραλογισμού, υπερβολής, ανοησίας και την έλλειψη της εσωτερικής ηρεμίας. Η ίδια εξήγηση μας λέει ακόμα, ότι η ίδια «τρέλα» του εγωκεντρισμού που κάνει θλιβερή τη ζωή και βίαιη τη συμπεριφορά, η ίδια «τρέλα» παρακινεί σε συμπεριφορές με πιο έξυπνους τρόπους ή το ίδιο επιπόλαιες, οι οποίες είναι αδικαιολόγητα ευχάριστες και κακώς ενθαρρύνονται. Η ψυχική υγεία δεν μπορεί να είναι ένας στόχος ανεξάρτητα από την πραγ­ματοποίηση των άλλων στόχων της προσωπικής ζωής, ούτε ανεξάρ­τητα από τους όρους της επιβίωσης και της προ­σαρμογής (στο κοινωνικό, οικογενειακό, επαγγελματικό, σχολικό κλπ. περιβάλλον). Η ψυχική υγεία πρέπει να σέβεται την Ηθική και όχι να αυθαιρετεί. Εξάλλου, "φυσιολογικός" χωρίς ηθική σημαίνει ζώο (χωρίς σκέψη).

απόσπασμα βιβλίου (17)

Το πρόβλημα μπορεί να γίνει μεγαλύτερο ή μικρότερο από εμάς με τις σκέψεις που θα κάνουμε, ενώ σε πολλές περιπτώσεις εμείς αντιμετωπίζουμε σαν πρόβλημα μια κατάσταση που μπορεί να είναι ευνοϊκή και αντιστρόφως! Μια ακραία φιλάνθρωπη συμπεριφορά και μια ακραία δολοφονική συμπεριφορά ενδέχεται να έχουν το κοινό γνώρισμα μιας φαντασίωσης, μιας υπερβολικής εκτίμησης, μιας σφαλερής άποψης και μιας βιαστικής βεβαιότητας. Ο άν­θρωπος με τις φαντα­σιώσεις και τις υπερβολικές προσδοκίες, με τη λανθα­σμένη εκτίμηση για τον προορισμό του στον κόσμο, ο οποίος στηρίζεται στην τύχη και δεν σκέφτεται τις πιθανές εξελίξεις που θα ανατρέψουν τον κόσμο (όπως τον φαντάζεται με τη με­ροληπτική και παρανοϊκή σκέψη του), αυτός ο άνθρωπος μόνο με την πιο ευνοϊκή τύχη μπορεί να ξυπνάει και να κοιμάται με καλά συναισθήματα. Αλλά και όπως παρατηρήσαμε, ένα πλήθος αχρείαστων πράξεων, απερίσκεφτων επιλογών και επιθυμιών με φαντασιώσεις, συνδέο­νται με ευχάριστες εμπειρίες (λ.χ. επιδεικτική οδήγηση αυ/του) και δεν είναι λιγότερο νοσηρές από τα φανερά νοσήματα, που διαπιστώνουν οι ψυχολόγοι και όλος ο κόσμος, μετά από εγκληματικές πράξεις. Συνήθως μια συμπεριφο­ρά ή μια αντίδραση γίνεται αντιληπτή ως επικίνδυνο πρόβλημα, όταν μας φο­βίζει ή μας ανησυχεί, ιδιαίτερα όταν αμφισβητούνται τα πρότυπά μας και πιο φανερά με τις ενδείξεις για εφαρμογή σωματικής βίας. Δεν εμφανίζεται ως επίφοβο πρόβλημα ή αυτό υποβαθμίζεται, σε πλήθος περιπτώσεων: Όπως όταν ένα άτομο συμπεριφέρεται και ζει με ελαττωμένη επίγνωση των γεγονό­των δίπλα του ή όταν σκέφτεται ανώριμα για την ηλικία του. Όταν αυτό το άτομο γίνεται γελοίο χωρίς να το αντιλαμβάνεται ή υπερεκτιμάει το ρόλο του μέσα στην κοινωνία. Όταν σπαταλάει ή αντιθέτως φοβάται να τραβήξει ένα ποσό από τις αποταμιεύσεις του. Όταν φοβάται τα απίθανα και δεν σκέφτεται τους πιο πιθανούς κινδύνους. Όταν με ευπιστία ελπίζει από κάποιες τεχνικές μαγείας ή πιστεύει ότι έχει τέτοιες ικανότητες κ.λπ.

 

χάπι φαντασίωσης

* Σχόλιο για τη γελοιογραφία. Ο πνευματικός δημιουργός και συγγραφέας γνωρίζει καλά ότι η βιβλιογραφία για την ανθρώπινη συμπεριφορά και ψυχολογία -εγχώρια και παγκόσμια- είναι ανεξάντλητη. Γνωρίζει καλά, ότι οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν ιδιαιτερότητες από ζευγάρι σε ζευγάρι, από ομάδα σε ομάδα, ότι επηρεάζονται από ψυχολογικές καταστάσεις και από κοινωνικά φαινόμενα, ότι οι λεπτομέρειες στη σκέψη ενός ανθρώπου μπορούν να γίνουν καθοριστικές και τα πιο σημαντικά να γίνουν αδιάφορα. Με λίγα λόγια, ο πνευματικός δημιουργός και συγγραφέας γνωρίζει πόσο σημαντική και ενδιαφέρουσα είναι η έρευνα για την ανθρώπινη συμπεριφορά και ψυχολογία και ότι η επιστήμη της ψυχολογίας δίνει εξίσου μεγάλες προσδοκίες για την ανθρώπινη ζωή, όπως οι φυσικές επιστήμες. Η παραπάνω γελοιογραφία εμφανίζει τον ερευνητή της ανθρώπινης ψυχολογίας σαν ανώριμο και κερδοσκόπο. Παρότι η γελοιογραφία σχεδιάστηκε από τον ίδιο πνευματικό δημιουργό, αυτός έχει επίγνωση ότι είναι μια άσχημη και απλοϊκή εικόνα, που αδικεί την επιστήμη της ψυχολογίας. Δυστυχώς όμως, αυτός δεν μπορεί να αφήσει έξω από την πνευματική του "εκστρατεία" το γενικότερο φαινόμενο της υπερβολικής βεβαιότητας, της μεγαλομανίας, της έπαρσης, της βιαστικής εφαρμογής των θεωριών και της οικονομικής εκμετάλλευσης της ειδικότητας με κάθε ευκαιρία και χωρίς την ηθική αίσθηση του ανθρώπου, που θέλει να βοηθήσει το συνάνθρωπό του.

 

 

>>>► Κατεβάστε τις θεμελιώδεις σκέψεις του 2ου μέρους της παγκόσμιαςpdf Ηθικής με εσωτερικό προσανατολισμό

 

 

 

Back To Topεπάνω στη σελίδα

 

ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ >>>

[-]

 

 

     
 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ >>>

 
 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΦΑΝΕΡΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

 

Ενοποιημένη Απάντηση, όχι μονόπλευρη, δηλαδή:

checkΗθική    checkΨυχολογική    checkΛογική    checkΠολιτική    checkΚοσμολογική

 

 

Ενοποιημένη Απάντηση, πιο αναλυτικά: >>>

<•> Περισσότερα... στα βιβλία

>>> ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ <<< 

 

Τα πάντα σου εγγυώνται... εκτός από τη ζωή και την τύχη σου! Για αυτά σε παραπέμπουν... στο Θεό.

Ηθική χωρίς γνώση... και γνώση χωρίς ηθική

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

*Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΖΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ) 

Υπότιτλος: Οι φαντασιώσεις και τα ψέματα του ανθρώπου χωρίς αυτογνωσία

 
 

cd-r

 Ένα βιβλίο για τα ζητήματα που μπορούν ενοποιηθούν κάτω από το συνοπτικό τίτλο της Ηθικής (πρακτική φιλοσοφία, με ψυχολογικές και κοινωνιολογικές συνέπειες). Όλα τα βιβλία συμπεριλαμβάνονται με τη ψηφιακή μορφή τους σε ένα CD-R. Από τα αρχεία μορφοποιημένου κειμένου (όπως είναι τα PDF) μπορεί να γίνει εύκολα η ανάγνωση και η εκτύπωση όλων των κειμένων, χωρίς το γραφικό περιβάλλον των ιστοσελίδων.  

 

* Στις ιστοσελίδες, τα ζητήματα ΔΕΝ πα­ρου­σιάζονται ολοκληρωμένα, με συνάφεια, χωρίς περίσσιες σκέψεις και με την αποτε­λεσματική σειρά, που διευκολύνει την κατα­νόηση και με τις απαντήσεις στις απορίες που δημι­ουρ­γούνται.

 

 

 

 

 

 

 

 

"ΜΕΓΑΛΑ" ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ !

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

left hand

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΕΠΟΜΕΝΗ

 

 

 

 

 

 

Η διάνοια δεν έχει σπουδαιότερη δυνατότητα από το να γνωρίζει, να διατηρεί τον εαυτό της σαν αυτοσκοπό και να διαμορφώνει την αυτογνωσία της. Η αυτογνωσία είναι το νόημα της ευτυχίας, η ουσία της λογικής και ο σκοπός της ηθικής. Ο εγωκεντρισμός και η αυταπάτη είναι από μόνα τους, χωρίς καμιά πράξη, η πιο μεγάλη καταστροφή και σχετίζονται άμεσα με την παράδοση στην τύχη. Ζωή χωρίς διανοητική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη και χωρίς διαμόρφωση αυτογνωσίας ήταν, είναι και θα είναι για πάντα και παντού μέσα στο Σύμπαν ανεπαρκώς αξιοποιημένη και παρασυρμένη, με όποια δυνατότητα και αν τη φανταστούμε.

 

 

 

επιστημονικά όργανα

spider

 

compass in brain

αισθητήρια όργανα

σκέψηΟ υλιστικός τρόπος ζωής στηρίζεται σε πολλές φαντασιώσεις και σε ψέματα, όχι στην αυτογνωσία και συμπίπτει με εγωκεντρικό τρόπο ζωής και νοοτροπία. Ο εγωισμός, η μεροληψία, η ανοησία και το παρανοϊκό πνεύμα είναι οι άλλες απόψεις του υλιστικού τρόπου ζωής και αντίληψης.

 

Αν η Ηθική του εσωτερικού προσανατολισμού (με πνευματικές αξίες) δεν είναι Επιστήμη >>>► 

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004 - 2018

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

 ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SITE

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη 15" - 19" | codepage windows-1253 (Greek) | IE v.6.0 - 8.0

Άλλοι προτεινόμενοι φυλλομετρητές: Mozilla Firefox, Google Chrome, MS Edge, Safari. Ελάχιστη διαγ. οθόνης 7"/ 960px