*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

ΕΠΑΝΩ • Το "ξεφόρτωμα" της Ηθικής

 


Gr-lang Eng language

ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ !

???

 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
 

 

Οι φαντασιώσεις και τα ψέματα του ανθρώπου χωρίς αυτογνωσία...

Μη λες ότι δεν ήξερες!

cosmo-ethics

<•> Μερικές από τις κατευθυντήριες απόψεις για την πορεία της ζωής και για τις αξίες της είναι προ-καθοριστικές για την απόδοση, την επιτυχία και την εξέλιξη του ανθρώπου σε όλους τους χώρους και σε όλες τις δραστηριότητές του. Οι κατευθυντήριες απόψεις και οι εσωτερικές αξίες για την πορεία της ζωής μέχρι σήμερα υποβαθμίζονται και αντι­μετωπίζονται σαν μεταφυσικά ζητήματα, διότι δεν ευνοούν τα σχέδια, τις επιθυμίες και τους στόχους των φιλόδοξων και των "υλιστών" ανθρώπων... Ανα­ρωτήθηκες πόσα λες και κάνεις καθημερινά με 100% βεβαιότητα, ενώ αυτά είναι πιο αμφίβολα από φιλοσοφικές θεωρίες; πυξίδα στο μυαλόΟ πνευματικός προ­σανατολισμός με την παγκόσμια ηθική του περι­ορίζει την απερίσκεφτη και φιλόδοξη δράση. Γι' αυτό δεν ακούγεται ευχάριστος. Αντιθέτως η άρνησή του, διευκο­λύνει όλους για να επιρ­ρίπτουν κάθε ευθύνη στους άλλους, όχι στον εαυτό τους.

 

 

δράση χωρίς σκέψη

Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΗ. Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...

 

(Συνέχεια) 

> Οι άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν αγαπημένα τους πρόσωπα ή αυτά να βρεθούν σε δύσκολη θέση. Ενδέχεται να αναγκαστούν από ένα πρόβλημα υγείας τους να διακόψουν μερικές από τις επιθυμητές δραστηριότητες ή να ανατραπούν όσα προετοίμαζαν από πολύ καιρό. Σε τέτοιες άσχημες στιγμές της ζωής, πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν ήθελαν να το σκέφτονται ότι θα μείνουν μόνοι, πιθανό να "κλειστούν" στον εαυτό τους και για ένα διάστημα να απομονωθούν. Σε τέτοιες ανατρεπτικές στιγμές, που φυσιολογικά αυτοί οι άνθρωποι θα βιώνουν από τις χειρότερες στιγμές τους, ενδέχεται ν' ανακαλύψουν τις δυνατότητες του πνεύματος άμεσα προς τον εαυτό του. Συνήθως δείχνουμε την κατανόησή μας και τους παρηγο­ρούμε με εκφράσεις όπως «υπομονή», «καλή δύναμη», «θα περάσει», ενώ δεν διστάζουμε να πούμε ξανά ψέματα. Οι πιο μορφωμένοι και οι εκπαιδευμένοι για την ανθρώπινη ψυχολογία ενθαρρύνουν με λογικές σκέψεις, εξηγούν την κοινή τύχη όλου του κόσμου, καλλιεργούν σκέψεις για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή ή για τη συνέχεια της ζωής με νέα ενδιαφέροντα. Στις πιο άσχημες στιγμές της ζωής, όσοι αγνοούν την εσωτερική προοπτική της Ηθικής (με τις παγκόσμιες πνευματικές αξίες), αυτοί χρειάζονται το ψέμα, την αμνησία και οπωσδήποτε αρκετή φαντασία, αν όχι φαρ­μακευτικές ουσίες, για να τις αντέξουν. χάπι ανοησίας

> Για να μην επεκταθούμε περισσότερο εδώ, απλώς τονίζουμε, ότι επίσης δεν πρέπει να συγχέουμε τον τρόπο ζωής από μερικές ομοιότητες, όταν μοιάζει ζωηρός, κοσμικός και εξωστρεφικός σε διαφορετικά πρόσωπα. Πίσω από όμοιους τρόπους ζωής και συμπεριφορές και πίσω από την εικόνα ανθρώπων με έντονη κοινωνική δράση, με καθημερινή και επιτυχημένη συνεργασία και κοσμικό τρόπο ζωής, επίσης κρύβονται μεγάλες απογοητεύσεις, ασυγκράτητο άγχος, διαρκής ανασφάλεια και ανησυχία, ριζωμένη ζήλια, αξεπέραστη θλίψη ή επιθετικότητα, δυσεπίλυτα σεξουαλικά προβλήματα και προβλήματα ύπνου, υπερβολικός εγωισμός και αναλγησία και πολλές άλλες μόνιμες ψυχικές διαταραχές (ασθένειες). Δηλαδή κρύβεται μια άσχημη ψυχολογία και νοοτροπία, που κάνουν τη ζωή του ανθρώπου μαύρη και εύκολα εκτός ελέγχου με μια αφορμή. Πολλές φορές αυτή η κακή (πνευματική) σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του καλύπτεται με την υπερβολική φυγή όχι μακριά από τον κόσμο (σαν κοσμοφοβία), αλλά αντιθέτως μέσα στο θόρυβο και συνωστισμό του κόσμου (σαν κλειστοφοβία). Πολλοί με την παρουσία τους ανάμεσα στο πλήθος ξεχνούν την πνευματική τους απουσία και άλλα δικά τους προβλήματα. Έχουν νευρο­λογικά προβλήματα και δεν μπορούν να περιοριστούν στους τοίχους της οικίας τους για να διευρύνουν την αντίληψή τους διαβάζοντας περισσότερα βιβλία και για να σκεφτούν πιο προσεκτικά τις απόψεις τους. Έτσι "ξεπλένουν" τα μαύρα χάλια τους με τις δημόσιες σχέσεις τους και συνήθως μέσα στο χώρο της εργασίας, εκεί που αυτοί αισθάνονται ένα πιο χρήσιμο ρόλο για τη ζωή τους. Αυτή η πνευματική αποξένωση γίνεται πιο φανερή στις μεγαλύτερες ηλικίες και μπορεί ν' αποτυπωθεί στο σώμα και να φανερώνεται σαν ανησυχία ή σαν κατάθλιψη από τη συμπεριφορά και την ομιλία μας.

 

>>>► Κατεβάστε τις θεμελιώδεις σκέψεις του 2ου μέρους της παγκόσμιαςpdf Ηθικής με εσωτερικό προσανατολισμό

 

 

 

Back To Topεπάνω στη σελίδα

 

ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ >>>

[-]

 

 

     
 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ >>>

 
 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΦΑΝΕΡΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

 

Ενοποιημένη Απάντηση, όχι μονόπλευρη, δηλαδή:

checkΗθική    checkΨυχολογική    checkΛογική    checkΠολιτική    checkΚοσμολογική

 

 

Ενοποιημένη Απάντηση, πιο αναλυτικά: >>>

<•> Περισσότερα... στα βιβλία

>>> ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ <<< 

 

Τα πάντα σου εγγυώνται... εκτός από τη ζωή και την τύχη σου! Για αυτά σε παραπέμπουν... στο Θεό.

Ηθική χωρίς γνώση... και γνώση χωρίς ηθική

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

*Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΖΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ) 

Υπότιτλος: Οι φαντασιώσεις και τα ψέματα του ανθρώπου χωρίς αυτογνωσία

 
 

cd-r

 Ένα βιβλίο για τα ζητήματα που μπορούν ενοποιηθούν κάτω από το συνοπτικό τίτλο της Ηθικής (πρακτική φιλοσοφία, με ψυχολογικές και κοινωνιολογικές συνέπειες). Όλα τα βιβλία συμπεριλαμβάνονται με τη ψηφιακή μορφή τους σε ένα CD-R. Από τα αρχεία μορφοποιημένου κειμένου (όπως είναι τα PDF) μπορεί να γίνει εύκολα η ανάγνωση και η εκτύπωση όλων των κειμένων, χωρίς το γραφικό περιβάλλον των ιστοσελίδων.  

 

* Στις ιστοσελίδες, τα ζητήματα ΔΕΝ πα­ρου­σιάζονται ολοκληρωμένα, με συνάφεια, χωρίς περίσσιες σκέψεις και με την αποτε­λεσματική σειρά, που διευκολύνει την κατα­νόηση και με τις απαντήσεις στις απορίες που δημι­ουρ­γούνται.

 

 

 

 

 

 

 

 

"ΜΕΓΑΛΑ" ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ !

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

left hand

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΕΠΟΜΕΝΗ

 

 

 

 

 

 

Η διάνοια δεν έχει σπουδαιότερη δυνατότητα από το να γνωρίζει, να διατηρεί τον εαυτό της σαν αυτοσκοπό και να διαμορφώνει την αυτογνωσία της. Η αυτογνωσία είναι το νόημα της ευτυχίας, η ουσία της λογικής και ο σκοπός της ηθικής. Ο εγωκεντρισμός και η αυταπάτη είναι από μόνα τους, χωρίς καμιά πράξη, η πιο μεγάλη καταστροφή και σχετίζονται άμεσα με την παράδοση στην τύχη. Ζωή χωρίς διανοητική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη και χωρίς διαμόρφωση αυτογνωσίας ήταν, είναι και θα είναι για πάντα και παντού μέσα στο Σύμπαν ανεπαρκώς αξιοποιημένη και παρασυρμένη, με όποια δυνατότητα και αν τη φανταστούμε.

 

 

 

επιστημονικά όργανα

spider

 

compass in brain

αισθητήρια όργανα

σκέψηΟ υλιστικός τρόπος ζωής στηρίζεται σε πολλές φαντασιώσεις και σε ψέματα, όχι στην αυτογνωσία και συμπίπτει με εγωκεντρικό τρόπο ζωής και νοοτροπία. Ο εγωισμός, η μεροληψία, η ανοησία και το παρανοϊκό πνεύμα είναι οι άλλες απόψεις του υλιστικού τρόπου ζωής και αντίληψης.

 

Αν η Ηθική του εσωτερικού προσανατολισμού (με πνευματικές αξίες) δεν είναι Επιστήμη >>>► 

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004 - 2018

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

 ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SITE

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη 15" - 19" | codepage windows-1253 (Greek) | IE v.6.0 - 8.0

Άλλοι προτεινόμενοι φυλλομετρητές: Mozilla Firefox, Google Chrome, MS Edge, Safari. Ελάχιστη διαγ. οθόνης 7"/ 960px