*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

ΕΠΑΝΩ • ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ (2)

 


Gr-lang Eng language

ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ !

???

 

 

Η ΗΘΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΗ.

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...

 

<•> ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ (ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩ­ΠΟΥ ΩΣ ΑΤΟΜΟ) ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

 

pdf >>>► Κατεβάστε αυτό το τμήμα της παγκόσμιας διακήρυξης της κοσμολογικής Ηθικής

 

1) Ύστερα από μια τέτοια απαξιωτική περιγραφή του ανθρώπου και ερμηνεία της συμπεριφοράς του σαν αποτέλεσμα φαντασιώσεων, παρανόησης, υποβάθμισης του κόσμου, μεγαλομανίας και ανοησίας. άνθρωπος ονειρεύεται...Θα ξεχωρίσουμε εύκολα έναν άξιο εμπι­στοσύνης μέσα από ένα πλήθος ή από μια ομάδα ανθρώπων και θα δεχτούμε κάποιον άνθρωπο έτσι απλά και αδια­μαρτύρητα σαν αυτο­κράτορα, βασιλιά ή άρχοντα, ηγεμόνα και ημίθεο για την κοινωνία; Αντί σε μια δια­κήρυξη να εκκινούμε με τη φαντασία και το στόχο ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται σαν θεοί και έχουν λογική, θα ήταν ειλικρινές να εκκινούμε με τη δια­πίστωση του εγω­κεντρικού και παρανοϊκού πνεύματος.

 

2) Η συμμετοχή στην ομαδική ζωή και η συνεργασία δεν γίνονται μόνο με σκοπό την προσφορά στην ομάδα, αλλά για προσωπικές διευκολύνσεις και για να αντληθούν προσωπικά οφέλη.

 

3) Θεμελιώδης άποψη της Ηθικής, αλλά και από την παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς σε υπεύθυνες, διοικητικές και αντιπροσωπευτικές θέσεις, είναι η εξής άποψη: Οι αδυναμίες και τα προβλήματα τα οποία διαπιστώνουμε στον άνθρωπο ξεχωριστά, αυτές οι ίδιες αδυναμίες και προβλήματα εμφανίζονται και επαναλαμβάνονται με τη συλλογική δράση, με την ομαδική συμπεριφορά, με τη συνεργασία και στην εκπροσώπηση. Λ.χ. τα ξεχωριστά πρόσωπα ενδιαφέρονται και ξεχωρίζουν τα δικά τους προβλήματα, ενώ υποβαθμίζουν εκείνα των άλλων. Αντιδρούν εύκολα σε φραστικές προσβολές, πλησιάζουν σαν φίλοι και θαυμαστές τους επιτυχημένους, ενώ όταν έχουν δύναμη διεκδικούν ένα ρόλο αρχηγικό και επεμβαίνουν πιο εύκολα. Τα άτομα είναι αντιδραστικά και απορριπτικά ή ανεκτικά και καλόπιστα. Το ίδιο και τα κράτη. Τα κράτη διεκδικούν ένα κομμάτι γης, όπως τα άτομα κλπ. Ο πόλεμος, επίσης ξεκινάει με την κακή ή εχθρική σχέση, όπως μεταξύ δύο μόνο προσώπων.

 

4) Για τη συντόμευση του χρόνου και για να μη δυσκολεύεται η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, σε πλήθος περιπτώσεων και στην καθημερινή ζωή, οι άνθρωποι περιορίζουν τη σκέψη που θα χρειαζόταν για την αναμφισβήτητη γνώση και για την αξιοπιστία της πληροφορίας. Δηλαδή, αυτοί επιλέγουν έτσι απερίσκεφτα όπως και για την προσωπική τους ζωή: με τη βιαστική εκτίμηση και σκέψη, με υποβάθμιση για την άγνοιά τους και με την αντιγραφή δράσεων και λύσεων που αντιλαμβάνονται σε άλλους. Με αυτή την πρόθεση, η επικοινωνία και η συνεργασία τους εξυπηρετούνται συμφωνώντας σιωπηλά να έχουν σταθερή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους. Μάλιστα σε ένα πλήθος περιπτώσεων, η ομάδα και το κράτος αξιώνουν ή επιβάλλουν να συνεργαστούμε με σχέση εμπιστοσύνης και να κινητοποιηθούμε χωρίς πληροφόρηση και γνώση και ακόμα χειρότερα, με εκβιασμούς, απειλές και με αυστηρές ποινές!

 

απόσπασμα [υλιστική συμπεριφορά]

5) Η λογική σκέψη, ότι μπορεί να υπάρχει μια παγκόσμια δικαιοσύνη επιβεβλημένη από ένα Θεό και η λογική σκέψη, ότι η δική μας ξεχωριστή ζωή μπορεί να συνεχίζεται μετά το βιολογικό θάνατο, έτσι όπως προετοιμάσαμε στην παρούσα ζωή, αυτές οι σκέψεις δεν επηρεάζουν διαρκώς την καθημερινή συμπεριφορά των περισσότερων ανθρώπων. Δεν συνεκτιμάμε ότι η ζωή τελειώνει οριστικά ή αντιθέτως αυτή συνεχίζεται όπως προετοιμάσαμε. Δεν συνεκτιμάμε ότι ο Θεός θα μας ήθελε πιο συγκρατημένους και λιγότερο άπληστους και εγωιστές. Δεν συνεκτιμάμε ότι ο κόσμος που βρίσκεται πέρα από το οπτικό μας πεδίο μπορεί να βρίσκεται κάπως παρόν σε όσα συμβαίνουν εντός του οπτικού μας πεδίου. Έτσι γεννιέται η λογική απορία: Με αυτή την εξαπάτηση της (αμερόληπτης) λογικής, με την περιφρόνηση της αλήθειας και της πραγματικότητας και με τη γελοιοποίηση της πνευματικής αναζήτησης, μπορεί να υπάρξει σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστία στη συνεργασία; Αν κάποιος έρθει και πει, ότι δεν υπολογίζει το κράτος και τους νόμους, ότι όλα αυτά είναι δόλιες προσπάθειες μερικών ισχυρών, ότι οι σκέψεις για το δίκαιο και την ηθική είναι φιλοσοφία για τα σκουπίδια και ότι θα πράξει αυτό που θέλει χωρίς κανένα δισταγμό. Εσείς θα τον ακούσετε ως αξιόπιστο πρόσωπο και θα συνεργαστείτε μαζί του χωρίς ανησυχία, και θα μείνετε μαζί του πολλές ώρες να διαφωνείτε; Θα τον ακούσετε με προσοχή και δεν θα γελάσετε με τις ανώριμες σκέψεις του, μόνο αν αυτός έχει τον τρόπο να σας απειλεί και να σας δυσκολέψει τη ζωή! Έτσι ακριβώς μπορούν να είναι και οι πολιτισμένες κοινωνίες και ανεξαρτήτως πληθυσμού. Όταν τα άτομα έχουν επιλέξει να εξαπατήσουν τον εαυτό τους και αδιαφορούν για την έρευνα του κόσμου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη δράση τους έξω στον αισθητό κόσμο και με τις πιο μεγάλες προσδοκίες, έτσι εύκολα θα πράξουν το ίδιο πονηρά όταν χρειαστεί και θα αγνοήσουν την αλήθεια στις συνεργασίες τους, ενδεχομένως από την υπεύθυνη θέση τους, ακόμα και ως αρχηγοί ενός κράτους. Ηθική ανευθυνότητα μπορεί να ονομαστεί αυτή η περιφρονητική συμπεριφορά προς το πνεύμα και προς την άγνοια. Όταν ο άνθρωπος αποδεικνύεται λογικά και εμπειρικά μειωμένης αξιοπιστίας και ανάξιος εμπιστοσύνης και ευρύτερα η ζωή ένα φαινόμενο με φαντασία και παρανοϊκή άποψη για τον κόσμο. Τότε, έτσι απλά εξηγούμε πώς η κοινωνική ειρήνη είναι κάτι πιο δύσκολο απ' όσο φαίνεται με την απλή επιθυμία.

ψηφίζω... ψέματα

 

6) Οι περισσότερες απόψεις του βιβλίου έχουν σχηματιστεί με τις πρώτες και πιο απλές παρατηρήσεις που μπορεί να σκεφτεί κάθε άνθρωπος. Έτσι και η έννοια της πολιτικής σχηματίζεται όταν σκεφτούμε τα μόνιμα γνωρίσματά της. Με την ευρύτερη έννοια, πολιτική είναι η δράση με ένα ορισμένο σχέδιο και σκοπό. Ο σκοπός δεν είναι πάντοτε μια υλοποίηση που ολοκληρώνεται σύντομα. Σκοπός μπορεί να είναι η διατήρηση ενός έργου, η ίδια η δράση που είναι διαρκώς απαραίτητη για τη διατήρηση του αποτελέσματος και η χρησιμοποίηση των ανάλογων μέσων. Η πολιτική προετοιμάζεται με τη σκέψη και εφαρμόζεται από ανθρώπους, οι οποίοι εξυπηρετούν τη δική τους ύπαρξη, είτε με δράση που διευκολύνει τις επιδιώξεις τους, είτε με δράση που αποτρέπει τις δυσκολίες στις επιδιώξεις τους και επιλύει τα καθορισμένα προβλήματα. Ο σκοπός μπορεί να πραγματοποιείται με προσδιορισμένη δράση ατομική, ομαδική ή καθολική. Η επιτυχημένη εξυπηρέτηση των συμφερόντων και της επιβίωσης αποφέρει πλεονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα εκμεταλλεύονται πρώτοι και επίμονα αυτοί που εξυπηρετούνται. Έτσι σύντομα και λογικά εξηγούμε την εμφάνιση και την κατάχρηση της εξουσίας. Όταν τα προβλήματα είναι κοινά για μεγάλο αριθμό ανθρώπων και οι επιδιώξεις κοινές, τότε η δράση προσδιορίζεται με συνεργασία, δηλαδή με συνεννόηση, με κοινές αποφάσεις και με συντονισμένη δράση. Αυτή είναι η πολιτική με πιο στενή έννοια, όπως υπονοείται από την ετυμολογία της λέξης. Ο "συμβιβασμός" δεν είναι ένα αξεχώριστο γνώρισμα της πολιτικής, αλλά της κοινωνικής ζωής. Η εμπειρία έχει φανερώσει ότι η συμφωνία μπορεί να περιορίζεται μεταξύ ενός ελάχιστου αριθμού προσώπων και να στρέφεται ενάντια (και βίαια) σε διαφορετικές ομάδες, σε αντίθετες πολιτικές και συνολικά στη κοινωνία. Μόνο με τον επιθετικό προσδιορισμό ως "δημοκρατικής και πλειοψηφικής" πολιτικής, η πολιτική μπορεί να συμπεριλάβει στην έννοιά της το συμβιβασμό και τη συμφωνία μεταξύ πολλών προσώπων ή ομάδων.

 

απόσπασμα [ηθικό κράτος]7) Η θεμελιώδης άποψη για το νόημα της ζωής και σύμφωνα με την ηθική του εσωτερικού προσα­νατολισμού είναι η άμεση σύνδεση του βιολογικού σώματος με τον εαυτό του. Η σύνδεση αυτή στον άνθρωπο φανερώνεται καθαρά σαν πνευματική. Ο σκοπός της ζωής είναι εσωτερικός με πνευματικές αξίες. Δεν είναι η συνεργασία για την επιβίωση και η κρατική ενότητα ούτε η αποτροπή ενός κοινού εχθρού. Αντιθέτως, τα τελευταία πρέπει να εξυπηρετούν τη ζωή με τις ηθικές αξίες.

 

8) Πριν απ' όλα, οποιαδήποτε θεωρία για τη ρύθμιση της συμπεριφοράς, της ζωής, των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων και για τη συγκρότηση ηθικού κράτους, αυτομάτως ακυρώνεται και αξίζει την απόρριψη, όταν αυτή δικαιολογεί την εφαρμογή φυσικής βίας ή το φόνο για τους αμφισβητίες ή για τους απαρνητές αυτής της (ηθικής ή πολιτικής) θεωρίας. Διότι η Ηθική ξεκινάει με έρευνα και όχι με βεβαιότητα για δράση και προϋποθέτει αμεροληψία και αντίσταση στις προκλήσεις του εγωισμού. Τελικά, όμως, αποδεικνύεται ότι αυτή είναι θεμελιωμένη σε διαπιστώσεις για τα σταθερά χαρακτηριστικά της φυσικής και της κοινωνικής πραγματικότητας. Γι' αυτό αναγνωρίζει τις ελλείψεις, τις αδυναμίες, τις ατέλειες, τους περιορισμούς, τις αντιδράσεις, τις διαφορετικές απόψεις, την άγνοια, τις αποκλίσεις και τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων. Με λίγα λόγια, η ηθική σε σύζευξη με την αμερόληπτη λογική αναγνωρίζει την αναγκαιότητα των διαφορών, των αντιθέσεων και των ατελειών στα πράγματα και στους ανθρώπους και την (υπερ)φυσική προτεραιότητα του πνεύματος προς τον εαυτό του (και όχι τη ζωή σαν προσφορά για άλλους). απόσπασμαΟποιοσδήποτε συμμετέχει στην εφαρμογή σχεδίου για την εξολόθρευση της φυσικής ύπαρξης άλλων ανθρώπων και διαπράττει δολο­φονία, είτε ατομικά, είτε ομαδικά, είτε με δική του πρωτο­βουλία είτε με την κάλυψη πολιτικών ή στρατιω­τικών νόμων αξίζει την ακραία καταδίκη και κάθε αντίδραση. Ακόμα και όταν ο/οι δολο­φόνος/οι καλύ­πτεται από τους νόμους της χώρας του και εκμεταλ­λεύεται τα αξιώματά του από μια θέση αρχηγού ή εκπροσώπου μιας μεγάλης ομάδας, τότε τα υπόλοιπα κράτη δεν πρέπει να παρατηρούν χωρίς αντίδραση. Οι παγκόσμιοι νόμοι της Ηθικής, το Διεθνές Δίκαιο και η αντίδραση στην αδικία δεν έχουν σύνορα.

 

 

 

"ΜΕΓΑΛΑ" ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ !

 

left hand

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΕΠΟΜΕΝΗ

 ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

 

 

 

 

Η διάνοια δεν έχει σπουδαιότερη δυνατότητα από το να γνωρίζει, να διατηρεί τον εαυτό της σαν αυτοσκοπό και να διαμορφώνει την αυτογνωσία της. Η αυτογνωσία είναι το νόημα της ευτυχίας, η ουσία της λογικής και ο σκοπός της ηθικής. Ο εγωκεντρισμός και η αυταπάτη είναι από μόνα τους, χωρίς καμιά πράξη, η πιο μεγάλη καταστροφή και σχετίζονται άμεσα με την παράδοση στην τύχη. Ζωή χωρίς διανοητική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη και χωρίς διαμόρφωση αυτογνωσίας ήταν, είναι και θα είναι για πάντα και παντού μέσα στο Σύμπαν ανεπαρκώς αξιοποιημένη και παρασυρμένη, με όποια δυνατότητα και αν τη φανταστούμε.

 

 

 

 

 

επιστημονικά όργανα

αράχνη

 

πυξίδα στον εγκφλ

αισθητήρια όργανα

σκέψηΟ υλιστικός τρόπος ζωής στηρίζεται σε πολλές φαντασιώσεις και σε ψέματα, όχι στην αυτογνωσία και συμπίπτει με εγωκεντρικό τρόπο ζωής και νοοτροπία. Ο εγωισμός, η μεροληψία, η ανοησία και το παρανοϊκό πνεύμα είναι οι άλλες απόψεις του υλιστικού τρόπου ζωής και αντίληψης.

 

Αν η Ηθική του εσωτερικού προσανατολισμού (με πνευματικές αξίες) δεν είναι Επιστήμη >>>► 

 

 

>>> Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝ­ΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕ­ΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΞΕΧΩΡΙ­ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ. Η ΠΝΕΥΜΑ­ΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩ­ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ* <<<

* Η διαίρεση όπως έχει γίνει με τους τίτλους της έντυπης έκδοσης. Τα κείμενα είναι από το 2ο μέρος του συντομευμένου βιβλίου "Η παγκόσμια ηθική του εσωτερικού προσανατο­λισμού" με τις πιο απαραίτητες σκέψεις

 

<©> ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟ­ΛΙΣΜΟ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΤΙΤΛΟΥΣ:

<•> Γνώση χωρίς Ηθική και Ηθική χωρίς γνώση (για πρόλογο) >>>

<•> Συνοπτικά για τη στροφή της σκέψης μέσα στο πνεύμα >>>

<•> Η εκτίμηση για βεβαιότητα και για αμφιβολία κινητοποιεί τη ζωή >>>

<•> Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της (κοσμολογικής) ηθικής >>>

<•> Η σχετικότητα των εξωτερικών αξιών ή προτύπων >>> 

<•> Η καλοσύνη χωρίς την έννοια του δικαίου είναι τυφλή >>> 

<•> Η ηθική δεν είναι οπωσ­δήποτε κοσμική και κοινωνική συμπεριφορά >>>

<•> Η ηθική με το ρυθμιστικό ρόλο της σκέψης θεμελιώνει το δίκαιο >>>

<•> Η ηθική είναι τρόπος ζωής και όχι στιγμές συμπεριφοράς >>> 

<•> Ηθική και φιλανθρωπία (ακόμα και αντίθετα μπορούν να γίνουν) >>>

<•> Η ηθική και το δίκαιο ξεκινούν πριν από την εμφάνιση του ανθρώπου, από τις προ­διαγραφές του κόσμου >>> 

<•> Η ηθική βασίζεται σε αναμ­φισβήτητες γενικές αρχές >>>

<•> Για τη θεμελίωση μιας ηθικής που δεν αγνοεί την πραγματι­κότητα >>>

<•> Ψυχολογία και Ηθική. Η πνευματική ασθένεια του εγω­κεντρισμού >>>

<•> Ένας διαχωρισμός στην εσω­στρεφική ζωή. Η πνευματική ζωή σε αντίθεση με τη φυσιο­λογική >>> 

<•> Η ζωή χωρίς αυτογνωσία είναι φυσιολογική, δεν είναι ηθική >>> 

<•> Πνεύμα και βιολογικές ανάγκες >>> 

<•> Τα συναισθήματα συνδέονται στενά και διαρκώς με τη σκέψη και με τις πληροφορίες >>>

<•> Προκατάληψη για την προτεραιότητα που δίνουμε στη δική μας ζωή >>>

<•> Σκέψη και αγώνας για την επιβίωση >>>

<•> Ο εξωτερικός κόσμος χωρίς εσωτερική προοπτική είναι αδιέξοδος >>> 

<•> Συνοπτικά η στενή σύνδεση της ηθικής με την ψυχολογία >>>

<•> Αν η ζωή μας εκμηδενίζεται, αυτό δεν είναι το χειρότερο >>>

<•> Αποδεσμευμένη η ηθική από τη γνώση και την (ερευνητική) σκέψη στις δύο μεγάλες θρησκείες >>> 

<•> Φυγή από τα προβλήματα με φαντασιώσεις και με έξυπνες θεωρίες... >>> 

<•> Ηθική, ευτυχία και σκέψη >>>

<•> Σε λίγες σειρές τα γερά θεμέλια της παγκόσμιας (ή κοσμολογικής) ηθικής  >>>

<•> Μην πεις ότι δεν ήξερες...  >>>

<•> Η δραστηριότητα των βιολογικών σωμάτων και το νόημα γενικά της ζωής ερμηνεύονται σε δύο σειρές: >>>

 

>>> Η ΗΘΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ <<<

 

<©> ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΤΙΤΛΟΥΣ:

<•> Η συντομευμένη διακήρυξη για τον πνευματικό προσανα­τολισμό της κοινωνίας >>>

<•> Σε λίγες σειρές τα θεμέλια της παγκόσμιας (ή κοσμο­λογικής) ηθικής >>>

<•> Μην πεις ότι δεν ήξερες... >>>

<•> Συνεργασία και ανταγωνισμός ξεκινούν μαζί >>>

<•> Πλούσιοι και φτωχοί, ηγέτες και υπηρέτες, αφεντικά και εργάτες, το ίδιο ανήθικοι (με αποστροφή για το πνεύμα) >>>

<•> Για την έννοια της κοινω­νίας και για τη δημοκρατία >>>

<•> Το πέρασμα από την Ηθική έρευνα στην πολιτική άποψη >>>

<•> Η ψευδαίσθηση ότι επιλύονται τα προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις και συνεργασίες, ενώ αυτά ανα­παράγονται, μετακυλίονται και χρησιμο­ποιούνται >>>

<•> Τα κοινωνικά φαινόμενα δεν μπορούν να ερμηνευτούν με αφαίρεση της εσωτερικής πραγματικότητας >>>

<•> Με την πολιτική επιδιώ­κονται, εκπροσωπούνται και εξυπηρετούνται ομαδικά συμφέροντα και με σχέσεις ανήθικου ανταγωνισμού >>>

<•> Η αδικία μέσα στην κοινωνία αμφισβητεί (ή υπονομεύει) την πολιτική εξουσία και τη νομιμότητά της (όπως εκθέτει και το Θεό) >>>

<•> Η εξάρτηση της επιβίωσης από τη χρηματική αμοιβή >>>

<•> Η αδικία συντηρείται και αναπαράγεται με τους νόμους του κράτους. Η δράση των εκπαιδευμένων απατεώνων προσαρμόζεται στους νόμους >>>

<•> Ο μπερδεμένος ρόλος της επιστήμης >>>

<•> Η επαγγελματική εκμετάλλευση της άγνοιας και το ψέμα στην κοινωνία με την κάλυψη της επιστήμης >>>

<•> Ο πνευματικός πόλεμος και η πολιτική δύναμη της δημιουργικής σκέψης >>>

<•> Δεν είναι η ποινή του θανάτου στους αδίστακτους δολοφόνους που θα μας κάνει λιγότερο πολιτισμένους! >>> 

<•> Επιλέξτε φιλίες και συνεργασίες και προσέξτε ποιους ενισχύετε >>>

 

>>> Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ<<<

(* Η διαίρεση και η απλοποίηση των απαντήσεων συνεχίζονται)

 

<©> ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΤΙΤΛΟΥΣ:

<•> Οι αισθήσεις είναι τρόποι της νόησης και το φαινόμενο της ζωής/ψυχής επίσης ξεκινάει με αυτόματη αφαίρεση πληρο­φοριών >>>

<•> Ποια η σχέση των αφηρημένων χωρο-χρονικών υλικών (και εξωτερικών) αλλη­λεπιδράσεων με την εσωτερικότητα; >>>

<•> Η θέση μας στο ζήτημα αν υπάρχει "Θεός" >>>

<•> Συνοπτική εξήγηση για το παγκόσμιο πνεύμα >>>

<•> Μια ανάποδη λογική ερμηνεία για το Θεό >>>

<•> Από τα πιο σπουδαία μαθήματα κοσμολογίας στην εποχή του Πλάτωνα >>>

<•> Μια από τις πιο επιτυχημένες σκέψεις στην ιστορία της φιλοσοφίας >>>

<•> Συνοπτική εξήγηση για το παγκόσμιο πνεύμα - Περιοδικές & ρυθμικές μεταβολές >>>

 <•> Διακυμάνσεις με τους πιο γρήγορους ρυθμούς του κόσμου >>>

<•> Ο υλικός κόσμος θεμελιώ­νεται σε η/μ φαινόμενα >>>

<•> Περιοδικές μεταβολές και ρυθμοί με τις πιο υψηλές ταχύτητες σε μικροσκοπικές διαστάσεις >>>

<•> Λίγες φυσικές σταθερές επιβεβαιώνουν τη δημιουργία της ύλης από κυματικά φαινόμενα >>>

<•> Ουσία και ύλη >>>

<•> Σχεδόν 100 χρόνια παραπλάνησης... >>>

<•> Επιστήμη & Θεός >>>

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004 - 2018

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

 ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SITE

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη 15" - 19" | codepage windows-1253 (Greek) | IE v.6.0 - 8.0

Άλλοι προτεινόμενοι φυλλομετρητές: Mozilla Firefox, Google Chrome, MS Edge, Safari. Ελάχιστη διαγ. οθόνης 7"/ 960px