*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

ΕΠΑΝΩ • ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 2

 


Gr-lang Eng language

"ΡΑΒΕ - ΞΗΛΩΝΕ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ"

???

 

 

Η ΗΘΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΗ.

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...

 

<•> Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩ­ΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ, ΜΕΤΑ­ΚΥΛΙΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ (3)

 

pdf  >>>► Κατεβάστε αυτό το τμήμα της παγκόσμιας διακήρυξης της κοσμολογικής Ηθικής

 

στάμπα "ανευθυνότητα"Όπως οι άνθρωποι και τα άλλα ζώα απολαμβάνουν το σεξ και πιστεύουν ότι αυτή την απόλαυση επιδιώκουν, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούνται και άλλα σχέδια της φύσης, έτσι γίνεται και αντιθέτως: Να πιστεύουμε ότι εξυπηρετούμε τα σχέδια για το μέλλον μας και ότι επιτυγχάνουμε κάτι σημαντικό, ενώ στην πραγματικότητα συχνά γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Όταν ένας άνθρωπος δεν σκέφτεται ευρύτερα τον κόσμο και το ρόλο του πέρα από τον εργασιακό χώρο του και τις προσωπικές επαφές, αυτός εκμεταλλεύεται την άγνοια και ποντάρει στην καλή τύχη για να απολαύσει τις φαντασιώσεις του. Μην περιμένουμε από ένα τέτοιο στενόμυαλο άνθρωπο να σκέφτεται αμερόληπτα και ότι είναι πιο αξιόπιστος από ένα συνηθισμένο απατεώνα. Η υπευθυνότητα και η αξιοπιστία που χρειάζονται για τη συνεννόηση και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων συνθλίβονται από τις υπερβολικές προσδοκίες και αυτά "τα εφόδια" δεν είναι διαθέσιμα για όλες τις ώρες και τις ημέρες. Η σχέση της παρανοϊκής και φαντασμένης ζωής γενικά με την εξωτερική δράση και η σχέση αυτών των ασθενειών με τη βιαστική βεβαιότητα και τη μεροληψία είναι αξεχώριστα μεταξύ τους. Όσοι δεν καταλαβαίνουν αυτή τη φυσιολογική αδυναμία της ζωής, καμία πειστική απάντηση δεν έχουν για την επίγεια δυσκολία να συμβιώσουν φιλικά όλοι μαζί οι άνθρωποι, πολλές φορές ούτε σαν μέλη μιας μικρής οικογένειας. Καμία απάντηση για την αναπόφευκτη δυστυχία στην ανθρώπινη ζωή, για τον καθοριστικό ρόλο της τύχης στις πολιτικές εξελίξεις και για τη συμμετοχή των φυσικών γεγονότων και εξελίξεων. Καμία απάντηση για την παγκόσμια επιτυχία της πολιτικής, να χωρίζει κυριολεκτικά τους λαούς με σύνορα γεωγραφικά, πολιτικά και πολιτιστικά και να τον στρέφει εχθρικά σε άλλες ομάδες μέχρι και ενάντια στον πληθυσμό ολόκληρης της γης. Η περισσότερη γνώση και η τεχνολογία δεν έλυσαν μόνο προβλήματα, αλλά και δημιούργησαν ακόμα περισσότερα. Η ανθρώπινη κοινωνία δεν είναι μια γνωστή και σαφής πραγματικότητα, όπως με υπερβολική βεβαιότητα όλοι σκέφτονται. Με την ίδια υπερβολική εκτίμηση ορισμένοι αποφασίζουν, προβλέπουν, προσφέρουν λύσεις και αγωνίζονται για να τη διορθώσουν. Και αν η ειρήνη ήταν κάτι φανερό και περισσότερο από τη δημοκρατία, όπως φανταζόμαστε, τότε αυτή θα ήταν ο κανόνας στην ιστορία για τις κοινωνίες της Γης, ενώ οι πόλεμοι θα ήταν μερικές σύντομες ανωμαλίες στις σχέσεις μεταξύ των χωρών, αν όχι οι πιο αποτελεσματικές λύσεις για ορισμένες λογικές διεκδικήσεις. Όμως η ειρήνη για πολλούς είναι η φανταστική εκείνη ισορροπία και ανεκτικότητα στην κοινωνία, την οποία χρειάζονται για να την καταχραστούν ανεμπόδιστοι και για να εκμεταλλευτούν ανενόχλητοι όλα τα πλεονεκτήματα του υλιστικού τρόπου ζωής.

ανυποχώρητη διεκδίκησηΗ ηθική με εσωτερικό προσανατολισμό και οι παγκόσμιες πνευματικές αξίες δεν μπορούν να διαψευστούν με θεωρίες και πολυλογία. Με τις εικασίες και με τη φαντασία τι θα γινόταν στον κόσμο, αν αυτοί που διοικούν το κράτος άλλαζαν τις αποφάσεις τους και την πολιτική τους, έτσι δεν αποδεικνύουμε τον καθοριστικό ρόλο της πολιτικής για την κοινωνική ζωή, όπως εκτιμάμε και σκεφτόμαστε αφηρημένα αυτό το ρόλο και με τις προβλέψεις μας. Η κοινωνική ζωή και οι ανθρώπινες συνεργασίες είναι αναπόφευκτες από την ίδια τη φύση, όσο είναι και η οικογενειακή ζωή. Δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους ανθρώπους αν αυτοί θα είναι άνθρωποι με σκέψη, αν θα εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας και αν θα επιλέξουν την καταστροφή. Πάντα μια πολιτική αρχή θα συντονίζει τις συνεργασίες μεταξύ των ξεχωριστών προσώπων ή ομαδικά, πάντα θα υπάρχουν ρυθμιστικοί κανόνες και νέα προβλήματα θα χρειάζονται λύση και πάντα το ψέμα και η αδικία θα συγκρούονται με την αλήθεια και το δίκαιο. Όπως και να αποφασίσουν αυτοί που πρωταγωνιστούν, με οποιαδήποτε πολιτική και παρά την εμπειρία και τις λογικές συνέπειες στη θεωρία και απρόβλεπτα για τη μεθεπόμενη μέρα. Όπως και αν έζησαν οι άνθρωποι στο παρελθόν, όπως και αν αποφάσισαν, με τον Καλιγούλα αυτοκράτορα ή με την απόσυρση του Βούδα, η ζωή, τα όνειρα, οι συνεργασίες, οι απολαύσεις δεν χάθηκαν από τον κόσμο και η επιστροφή στο παρελθόν είναι αδύνατη. Η πολιτική χωρίς τη ζωή με πνευματικές αξίες δεν έχει νόημα και χωρίς την κοσμολογική ηθική όχι μόνο στερείται μιας αμερόληπτης λογικής, αλλά και δεν μπορεί να υπάρξει πολιτισμένη κοινωνία. Η πολιτική δεν μπορεί να αγνοεί τις ηθικές αρχές και θεωρητικά λογοδοτεί στην ηθική και όχι το αντίθετο, όσο και αν η πολιτική επιβάλλεται με τη δύναμη των όπλων. Με τη σωματική βία και με δολοφονικά όπλα μπορεί μια ομάδα να μας αιχμαλωτίσει και έτσι απειλητικά να μας εξαναγκάσει να υπακούσουμε στις εντολές και στις οδηγίες της. Αυτή η (περιστασιακή) υπεροχή στη σωματική δύναμη και η εκτέλεση των εντολών τους με τη βία μπορεί να εκτιμηθεί από τους ίδιους νόμιμη και απολαυστική. Όμως υπάρχουν παγκόσμιες ηθικές αρχές, που εφαρμόζονται στη φύση από τον κόσμο σαν σύνολο και αυτοί δεν μπορούν να διαψευστούν ή να ακυρωθούν. Αν τις αναγνωρίζουμε, τότε πνευματικά εμείς είμαστε κερδισμένοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει υψώσουμε λάβαρο και να αντισταθούμε με ανόητες πράξεις, που θα προκαλέσουν την οργή της συμμορίας και τη δολοφονία μας. Για να αντιμετωπιστούν τα ανθρωπόμορφα τέρατα χρειάζεται περισσότερο η υπομονή, η ανίχνευση των αδυναμιών και των λαθών τους, η απομόνωση και η παραπλάνησή τους και λιγότερο ή στο τέλος η σωματική βία, αν όχι καθόλου τέτοια.

μετρήσεις Στο σκοτεινό ουρανό της γης παρατηρούμε ένα πλήθος από φωτεινά σημάδια και με αποκλίσεις στις θέσεις τους, που έχουν μια μαθηματική περιγραφή και σύμφωνα με ορισμένους νόμους. Αυτά όμως είναι ένας αριθμός από ουράνια σώματα έτσι όπως φαίνονται σε έναν ουρανό, από τη θέση του δικού μας πλανήτη και μαζί με τη δική του κίνηση. Η πραγματική θέση και απόσταση των ουράνιων σωμάτων δεν είναι εύκολα ορατή, ούτε οι περισσότερες διαφορές τους. Η τύχη τους μέσα στο χρόνο είναι ξεχωριστή και οι αποκλίσεις στις θέσεις τους θα φαίνονται διαφορετικά σε άλλες περιοχές του σύμπαντος. Το ότι παρατηρούμε ανθρώπους και γεγονότα σε πιο κοντινή απόσταση εδώ στη γη, αυτή η συνολική άποψη είναι ακόμα πιο λίγο πραγματική απ' όσο η αστρονομική. Η (αντικειμενική) πραγματικότητα δεν λείπει, αλλά δεν είναι αυτή η μια, με τη συνάφεια και με τις σχέσεις εξάρτησης που εμείς παρατηρούμε επιλεκτικά και με τη φαντασία των λέξεων, ακριβώς με σκοπό να αντιδράσουμε και να τη διαψεύσουμε με τη δημιουργική ή την καταστροφική δράση μας. Και όσα λέγονται με τη γλώσσα, έτσι οι άνθρωποι εξωτερικεύουν τις φαντασιώσεις τους, τις αντιδράσεις τους, την ανησυχία και την ευχαρίστησή τους και λιγότερο τη γνώση τους για τον κόσμο και την κοινωνία. Γι' αυτό και λέγονται τόσα πολλά και ασυγκράτητα και χωρίς κανένα βέβαιο αποτέλεσμα, αφού οι άνθρωποι περισσότερο εκφράζουν όσα φαντάζονται και βιώνουν και όχι όσα γίνονται πραγματικά στον κόσμο και στην κοινωνία.

απόσπασμα

Αυτή τη φαντασία μπορούν όλοι να την αντιληφθούν, αν ανα­ρωτηθούν για κάθε λέξη που χρησιμοποιούν τι θέλουν να πουν και τι πιστεύουν ότι θα καταλάβουν οι άλλοι που τους ακούν. Ακόμα και με την πιο απαισιόδοξη άποψη, όπως όταν φανταζόμαστε γενικευ­μένες εχθρο­πραξίες με τη λέξη "πόλεμος", η ζωή δεν σταματάει για όλους και με τις καταστροφές που προβλέπουμε, όπως επι­βεβαιώ­νεται και ιστορικά. Η γη θα συνεχίσει να περι­στρέφεται, νέοι θα ερωτεύονται, παιδιά θα παίζουν και θα εκπαιδεύονται, κάποιοι θα κερδίζουν, νέες τεχνολογίες θα επινοούνται, μεγάλοι σκοποί θα εμψυχώνουν τη δράση, νέοι ήρωες θα δοξάζονται, θέσεις εργασίας θα δημιουργούνται, τουριστική εκμετάλλευση θα γίνεται, επιμορφωτικές παραγωγές και βιβλία θα βραβεύονται και πολλά από τα άσχημα σε καιρό ειρήνης θα ξεχαστούν. Όπως και οι χειρότερες ώρες της προσωπικής ζωής (λ.χ. ο θάνατος ενός μέλους της οικογένειας), μετά από λίγο ή περισσότερο καιρό προσπερνιούνται με τη λογική σκέψη και η ζωή συνεχίζεται, ίσως και πιο όμορφη, χωρίς τίποτε να φανερώνει τις τρομερές στιγμές του παρελθόντος, που έμοιαζαν με το τέλος του κόσμου. εφημερίδαΟ κόσμος και τα γεγονότα δεν είναι μέσα στη φαντασία μας, όλα μαζί συγχρόνως και από τις οπτικές γωνίες, όπως τα σκεφτόμαστε, με τη συγκίνηση των αναμνήσεων ή των προσ­δοκιών μας και με τη συνοδεία μουσικής. Χιλιάδες εφημερίδες να γραφόν­τουσαν, καμία δεν θα έγραφε τα ίδια και δεν θα εξαντλούσε τα ζητήματα. Η ενημέρωση είναι περισσότερο παραπλάνηση, ψυχαγωγία και αφορμές για σκέψη και όχι πληροφορία απαραίτητη για την ατομική ζωή ή αξιόπιστη γνώση. Αλλά και η καλύτερη ενημέρωση, είτε γίνεται μαζικά, είτε προσωπικά, εκτός από αδιάφορη και αναπο­τελεσματική, μπορεί να προκαλέσει συνειρμούς και σκέψεις με αντίθετο σκοπό από αυτό που αναμέναμε. (Όπως λ.χ. πόσο έξυπνα έδρασαν κάποιοι κακοποιοί, ενημέρωση για τις συνέπειες του καπνίσματος και μερικών απαγορευμένων ουσιών, ή για κάποια νέα τεχνολογία).

απόσπασμα

Χρειάζονται πολλές σειρές βιβλίου για να μετα­δώσουμε γραπτώς σε έναν άλλο άνθρωπο που μιλάει την ίδια γλώσσα, την περιγραφή μιας εικόνας και μερικές παρα­τηρήσεις για ένα απλό και στατικό πράγμα ή την περιγραφή ενός σύντομου γεγονότος. Επο­μένως, να σκεφτούμε ότι μέσα σε λίγες σειρές και στο σύντομο χρονικό διάστημα λίγων λεπτών της ώρας, μεταδίδονται γεγο­νότα και καταστάσεις, τα οποία ούτε καν είδαμε. Τα περισσότερα που γράφονται και λέγονται (γραπτά ή προφορικά) είναι λανθα­σμένα, ελλιπή, φανταστικά και προβλέψεις. Ωστόσο, μέχρι τώρα ανεχόμασταν αυτά τα λάθη και την έλλειψη στην πληροφορία σαν μια φυσιολογική ανθρώπινη αδυναμία. Αφού όμως, ορισμένοι... δεν δέχονται να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία τους και αντιθέτως εύκολα γελοιοποιούν ή αμφισβητούν τις αντίθετες απόψεις. Αφού ορισμένοι δικαιολογούν τη δράση τους με τη βεβαιότητα της γνώσης και με τη σωστή πληρο­φόρηση. Αφού ορισμένοι θέλουν να εκτιμούν την αξιοπιστία με τίτλους σπουδών και συστάσεις και σκέφτονται με υπεροψία. Αφού όλοι αυτοί επενδύουν στη σχέση εμπιστοσύνης και στην ευπιστία των ανθρώπων για να ελκύσουν πελάτες, για να εξυπη­ρετήσουν τους επαγ­γελματικούς και πολιτικούς στόχους και για λόγους διαφη­μιστικούς ή δυσφημιστικούς. φόβος στη συνεργασίαΣε όλους αυτούς δεν θα πούμε ότι λένε τα γεγονότα και τα πράγματα με πολλά λάθη και με φαντασιώσεις (έτσι όπως εμείς που ερευνούμε ή συζητούμε ή παρα­δεχόμαστε ότι είμαστε αγράμ­ματοι). Θα τους πούμε ότι λένε ψέματα με επίγνωση και εξαπατούν τον κόσμο για να πληρώνονται σαν εργαζόμενοι και για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή και τη συνεργασία που χρειάζονται για την προσωπική επι­τυχία στους στόχους τους. Δύσκολα θα τους βρούμε μερικές σειρές φράσεων χωρίς ένα λάθος και χωρίς μια φαντασίωση και αντί να εκφρά­ζονται με υπεροψία και βεβαι­ότητα, να προ­ετοιμαστούν καλύτερα για ένα πνευματικό πόλεμο με νομικές προεκτάσεις. Διαφορετικά, να επιβληθεί όπως στις καπνο­βιομηχανίες, να προ­ειδοποιούν με κάποιο σταθερό σημάδι, ότι η πληροφόρηση και η άποψή τους ενδέχεται να είναι ελλιπής και με φαντασία. Η σιωπή είναι πιο πολύτιμη από το χρυσάφι, ιδιαίτερα αν τα ψέματα για την επαγγελματική καλλιέργεια της εμπιστοσύνης τιμωρούνται με πρόστιμο.

 

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ

 

 

 

 

"ΜΕΓΑΛΑ" ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ !

 

left hand

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΕΠΟΜΕΝΗ

 ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

 

 

 

 

Η διάνοια δεν έχει σπουδαιότερη δυνατότητα από το να γνωρίζει, να διατηρεί τον εαυτό της σαν αυτοσκοπό και να διαμορφώνει την αυτογνωσία της. Η αυτογνωσία είναι το νόημα της ευτυχίας, η ουσία της λογικής και ο σκοπός της ηθικής. Ο εγωκεντρισμός και η αυταπάτη είναι από μόνα τους, χωρίς καμιά πράξη, η πιο μεγάλη καταστροφή και σχετίζονται άμεσα με την παράδοση στην τύχη. Ζωή χωρίς διανοητική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη και χωρίς διαμόρφωση αυτογνωσίας ήταν, είναι και θα είναι για πάντα και παντού μέσα στο Σύμπαν ανεπαρκώς αξιοποιημένη και παρασυρμένη, με όποια δυνατότητα και αν τη φανταστούμε.

 

 

 

 

 

επιστημονικά όργανα

αράχνη

 

πυξίδα στον εγκφλ

αισθητήρια όργανα

σκέψηΟ υλιστικός τρόπος ζωής στηρίζεται σε πολλές φαντασιώσεις και σε ψέματα, όχι στην αυτογνωσία και συμπίπτει με εγωκεντρικό τρόπο ζωής και νοοτροπία. Ο εγωισμός, η μεροληψία, η ανοησία και το παρανοϊκό πνεύμα είναι οι άλλες απόψεις του υλιστικού τρόπου ζωής και αντίληψης.

 

Αν η Ηθική του εσωτερικού προσανατολισμού (με πνευματικές αξίες) δεν είναι Επιστήμη >>>► 

 

 

>>> Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝ­ΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕ­ΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΞΕΧΩΡΙ­ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ. Η ΠΝΕΥΜΑ­ΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩ­ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ* <<<

* Η διαίρεση όπως έχει γίνει με τους τίτλους της έντυπης έκδοσης. Τα κείμενα είναι από το 2ο μέρος του συντομευμένου βιβλίου "Η παγκόσμια ηθική του εσωτερικού προσανατο­λισμού" με τις πιο απαραίτητες σκέψεις

 

<©> ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟ­ΛΙΣΜΟ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΤΙΤΛΟΥΣ:

<•> Γνώση χωρίς Ηθική και Ηθική χωρίς γνώση (για πρόλογο) >>>

<•> Συνοπτικά για τη στροφή της σκέψης μέσα στο πνεύμα >>>

<•> Η εκτίμηση για βεβαιότητα και για αμφιβολία κινητοποιεί τη ζωή >>>

<•> Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της (κοσμολογικής) ηθικής >>>

<•> Η σχετικότητα των εξωτερικών αξιών ή προτύπων >>> 

<•> Η καλοσύνη χωρίς την έννοια του δικαίου είναι τυφλή >>> 

<•> Η ηθική δεν είναι οπωσ­δήποτε κοσμική και κοινωνική συμπεριφορά >>>

<•> Η ηθική με το ρυθμιστικό ρόλο της σκέψης θεμελιώνει το δίκαιο >>>

<•> Η ηθική είναι τρόπος ζωής και όχι στιγμές συμπεριφοράς >>> 

<•> Ηθική και φιλανθρωπία (ακόμα και αντίθετα μπορούν να γίνουν) >>>

<•> Η ηθική και το δίκαιο ξεκινούν πριν από την εμφάνιση του ανθρώπου, από τις προ­διαγραφές του κόσμου >>> 

<•> Η ηθική βασίζεται σε αναμ­φισβήτητες γενικές αρχές >>>

<•> Για τη θεμελίωση μιας ηθικής που δεν αγνοεί την πραγματι­κότητα >>>

<•> Ψυχολογία και Ηθική. Η πνευματική ασθένεια του εγω­κεντρισμού >>>

<•> Ένας διαχωρισμός στην εσω­στρεφική ζωή. Η πνευματική ζωή σε αντίθεση με τη φυσιο­λογική >>> 

<•> Η ζωή χωρίς αυτογνωσία είναι φυσιολογική, δεν είναι ηθική >>> 

<•> Πνεύμα και βιολογικές ανάγκες >>> 

<•> Τα συναισθήματα συνδέονται στενά και διαρκώς με τη σκέψη και με τις πληροφορίες >>>

<•> Προκατάληψη για την προτεραιότητα που δίνουμε στη δική μας ζωή >>>

<•> Σκέψη και αγώνας για την επιβίωση >>>

<•> Ο εξωτερικός κόσμος χωρίς εσωτερική προοπτική είναι αδιέξοδος >>> 

<•> Συνοπτικά η στενή σύνδεση της ηθικής με την ψυχολογία >>>

<•> Αν η ζωή μας εκμηδενίζεται, αυτό δεν είναι το χειρότερο >>>

<•> Αποδεσμευμένη η ηθική από τη γνώση και την (ερευνητική) σκέψη στις δύο μεγάλες θρησκείες >>> 

<•> Φυγή από τα προβλήματα με φαντασιώσεις και με έξυπνες θεωρίες... >>> 

<•> Ηθική, ευτυχία και σκέψη >>>

<•> Σε λίγες σειρές τα γερά θεμέλια της παγκόσμιας (ή κοσμολογικής) ηθικής  >>>

<•> Μην πεις ότι δεν ήξερες...  >>>

<•> Η δραστηριότητα των βιολογικών σωμάτων και το νόημα γενικά της ζωής ερμηνεύονται σε δύο σειρές: >>>

 

>>> Η ΗΘΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ <<<

 

<©> ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΤΙΤΛΟΥΣ:

<•> Η συντομευμένη διακήρυξη για τον πνευματικό προσανα­τολισμό της κοινωνίας >>>

<•> Σε λίγες σειρές τα θεμέλια της παγκόσμιας (ή κοσμο­λογικής) ηθικής >>>

<•> Μην πεις ότι δεν ήξερες... >>>

<•> Συνεργασία και ανταγωνισμός ξεκινούν μαζί >>>

<•> Πλούσιοι και φτωχοί, ηγέτες και υπηρέτες, αφεντικά και εργάτες, το ίδιο ανήθικοι (με αποστροφή για το πνεύμα) >>>

<•> Για την έννοια της κοινω­νίας και για τη δημοκρατία >>>

<•> Το πέρασμα από την Ηθική έρευνα στην πολιτική άποψη >>>

<•> Η ψευδαίσθηση ότι επιλύονται τα προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις και συνεργασίες, ενώ αυτά ανα­παράγονται, μετακυλίονται και χρησιμο­ποιούνται >>>

<•> Τα κοινωνικά φαινόμενα δεν μπορούν να ερμηνευτούν με αφαίρεση της εσωτερικής πραγματικότητας >>>

<•> Με την πολιτική επιδιώ­κονται, εκπροσωπούνται και εξυπηρετούνται ομαδικά συμφέροντα και με σχέσεις ανήθικου ανταγωνισμού >>>

<•> Η αδικία μέσα στην κοινωνία αμφισβητεί (ή υπονομεύει) την πολιτική εξουσία και τη νομιμότητά της (όπως εκθέτει και το Θεό) >>>

<•> Η εξάρτηση της επιβίωσης από τη χρηματική αμοιβή >>>

<•> Η αδικία συντηρείται και αναπαράγεται με τους νόμους του κράτους. Η δράση των εκπαιδευμένων απατεώνων προσαρμόζεται στους νόμους >>>

<•> Ο μπερδεμένος ρόλος της επιστήμης >>>

<•> Η επαγγελματική εκμετάλλευση της άγνοιας και το ψέμα στην κοινωνία με την κάλυψη της επιστήμης >>>

<•> Ο πνευματικός πόλεμος και η πολιτική δύναμη της δημιουργικής σκέψης >>>

<•> Δεν είναι η ποινή του θανάτου στους αδίστακτους δολοφόνους που θα μας κάνει λιγότερο πολιτισμένους! >>> 

<•> Επιλέξτε φιλίες και συνεργασίες και προσέξτε ποιους ενισχύετε >>>

 

>>> Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ<<<

(* Η διαίρεση και η απλοποίηση των απαντήσεων συνεχίζονται)

 

<©> ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΤΙΤΛΟΥΣ:

<•> Οι αισθήσεις είναι τρόποι της νόησης και το φαινόμενο της ζωής/ψυχής επίσης ξεκινάει με αυτόματη αφαίρεση πληρο­φοριών >>>

<•> Ποια η σχέση των αφηρημένων χωρο-χρονικών υλικών (και εξωτερικών) αλλη­λεπιδράσεων με την εσωτερικότητα; >>>

<•> Η θέση μας στο ζήτημα αν υπάρχει "Θεός" >>>

<•> Συνοπτική εξήγηση για το παγκόσμιο πνεύμα >>>

<•> Μια ανάποδη λογική ερμηνεία για το Θεό >>>

<•> Από τα πιο σπουδαία μαθήματα κοσμολογίας στην εποχή του Πλάτωνα >>>

<•> Μια από τις πιο επιτυχημένες σκέψεις στην ιστορία της φιλοσοφίας >>>

<•> Συνοπτική εξήγηση για το παγκόσμιο πνεύμα - Περιοδικές & ρυθμικές μεταβολές >>>

 <•> Διακυμάνσεις με τους πιο γρήγορους ρυθμούς του κόσμου >>>

<•> Ο υλικός κόσμος θεμελιώ­νεται σε η/μ φαινόμενα >>>

<•> Περιοδικές μεταβολές και ρυθμοί με τις πιο υψηλές ταχύτητες σε μικροσκοπικές διαστάσεις >>>

<•> Λίγες φυσικές σταθερές επιβεβαιώνουν τη δημιουργία της ύλης από κυματικά φαινόμενα >>>

<•> Ουσία και ύλη >>>

<•> Σχεδόν 100 χρόνια παραπλάνησης... >>>

<•> Επιστήμη & Θεός >>>

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004 - 2018

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SITE

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη 15" - 19" | codepage windows-1253 (Greek) | IE v.6.0 - 8.0

Άλλοι προτεινόμενοι φυλλομετρητές: Mozilla Firefox, Google Chrome, MS Edge, Safari. Ελάχιστη διαγ. οθόνης 7"/ 960px