*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

ΕΠΑΝΩ

 


Gr-lang Eng language

ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΙΝΗ Ή ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ

???

αράχνη

 

 

Η ΗΘΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΝΩΣΤΗ.

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ...

 

<•> Δεν είναι η ποινή του θανάτου στους αδίστακτους δολοφόνους που θα μας κάνει λιγότερο πολιτισμένους. Θάνατος μόνο στους αδίστακτους δολοφόνους!

 

pdf >>>► Κατεβάστε αυτό το τμήμα της παγκόσμιας διακήρυξης της κοσμολογικής Ηθικής

 

δολοφόνος σε δράση

Δεν υπάρχει πιο καταστροφική πράξη απέναντι σε ένα άνθρωπο, από το να του αφαιρέσουμε τη ζωή. Η δολοφονία είναι μια αδικία που ξεχωρίζει από όλες τις άλλες και χρειάζεται ιδιαίτερα σκληρή αντιμετώπιση, είτε γίνεται σε καιρό ειρήνης είτε σε πόλεμο. Η ποινή ή η τιμωρία για τέτοια πράξη δεν μπορεί να πλησιάζει ή να μοιάζει με την ποινή σε κάποιο άλλο αδίκημα ή έγκλημα. Με την ποινή του θανάτου στους αδίστακτους δολοφόνους, η κοινωνία δεν εξισώνεται με ένα δολοφόνο. Διότι η θανατική ποινή δεν επιβάλλεται σε ένα τυχαίο, καλόψυχο και μετανιωμένο πρόσωπο, αλλά σε ένα δολοφόνο, που σκότωσε απρόκλητα, χωρίς ίχνος κατανόησης στις παρακλήσεις του θύματος και ο οποίος ίσως να πιστεύει ότι έγινε ήρωας ή φοβερός και ότι ήταν πιο έξυπνος από το θύμα του. Επίσης, η ποινή δεν επιβάλλεται με τις προθέσεις και με τις σκέψεις ενός δολοφόνου, για να αποσπάσουμε περιουσία, για επιβεβαίωση του “εγώ” και με την απόλαυση ενός τρελού. Επιβάλλεται για να απαγορεύσουμε στο δολοφόνο να απολαύσει τη ζωή του, ενώ το θύμα του τη στερήθηκε ανεπανόρθωτα, ανυπολόγιστα και τόσο άδικα. Το ενδεχόμενο λάθους για την θανατική καταδίκη είναι απίθανο, όταν οι μάρτυρες επιβεβαιώνουν υπεύθυνα, όταν όλα τα ευρήματα συγκλίνουν και αποκαλύπτουν περισσότερες πληρο­φορίες για τη δράση του δολοφόνου και όταν ο ίδιος ο δολοφόνος δεν μπορεί να διαψεύσει τη δολοφονική πράξη του, χωρίς να βγάλει αυτός εμάς τρελούς. Έτσι η εγκλημα­τικότητα ίσως δεν μειώνεται, αλλά η δολοφονική δράση και το έργο των ηθικών αυτουργών απο­θαρρύνονται περισσότερο, και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί γύρω μας και σε υπεύθυνες θέσεις και πέρα από κάθε υποψία. δολοφόνος σε δράσηΔΕΝ προτείνεται η θανατική ποινή σε ηθικό αυτουργό, διότι έτσι μπορεί να γίνει πολιτική εκμετάλλευση και είναι εύκολο να ενοχοποιηθεί οποιοσδήποτε και αυτός κάπως να συσχετιστεί με κάποιο θάνατο.

 

 

άπρακτο θύμαΞέρεις πόσες ανθρώπινες ζωές χάνονται κάθε ώρα από αμέλεια, από δυστυχήματα, από λάθη, από πειρά­ματα... από ανευθυνότητα; Κι εσύ κόλ­λησες εκεί να σώσεις τον αδίστακτο δολο­φόνο! Γιατί άραγε! Τι κρύβει αυτή η υπερβολική "ανθρωπιά" σου; Τόσο καλός άνθρωπος είσαι και βοηθάς πολ­λούς που έχουν ανάγκη; Τι κρύβεται από την επιμονή σου να φανείς "πολιτι­σμένος"; Μάλλον εσύ είσαι καλόψυχος και δεν μπορούσες ούτε να φαντασθείς, ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα λυπηθούν ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα και αντιθέτως, εκμεταλ­λεύονται την αδυ­ναμία του για να ληστέψουν, για να βιάσουν και μετά να του κλείσουν για πάντα το στόμα! Φαντάσου να συναντήσεις το δολοφόνο και εσύ να πιστεύεις, ότι με την καλή συμπεριφορά σου και με τις παρακλήσεις σου θα σε λυπηθεί! Μάλλον δεν έχεις δει να διασκεδάζουν με το βασανισμό ανθρώπων, και τόσο περισσότερο όσο εσύ θα δείχνεις καλόψυχος! Σίγουρα πολλά ζητήματα εμπλέκονται και το κοινωνικό περιβάλλον δεν στέλνει καλά μηνύματα. Όμως, δεν θα αφήσουμε το φυσικό αυτουργό να γλιτώσει, επειδή η κοινωνία έχει τις αδυναμίες της. Όλοι έχουμε λόγους για να γίνουμε κακοί, ακόμα και για να σκοτώσουμε. Αλλά σκεφτόμαστε λογικά, ελέγχουμε και "διορθώνουμε" τα συναισθήματά μας, αισθανόμαστε ανήμποροι κλπ. Ο φυσικός αυτουργός, που έχει μελετήσει και επιχειρήσει για να σκοτώσει, μπορούσε να ακυρώσει την αιμοβόρα "επιχείρησή" του. Αλλά και αν δεν μπορούσε, δεν θα τον αφήσουμε έτσι. Ένας άνθρωπος λιγότερος στην κοινωνία και μάλιστα τέτοιος άνθρωπος, είναι μια ασήμαντη "δυστυχία" μέσα στο γήινο κόσμο!

 

Είναι εύκολο να γίνει ένα φονικό σε μια κακή συγκυρία και από μια φυσιολογική έξαρση του θυμού. Χρειάζεται κατανόηση και βοήθεια σε ορισμένες περιπτώσεις. Όμως, πέρα από τις θεωρητικές σκέψεις, δεν μπορούμε να λυπηθούμε τον αδίστακτο δολοφόνο και δεν αντέχουμε το χαμό ανύποπτων, φιλήσυχων και αθώων ανθρώπων, όπως και τη θλίψη των αγαπημένων τους προσώπων. Χάνουν τη ζωή τους, έτσι από την κακή τύχη τους να συναντήσουν τον αδίστακτο δολοφόνο, ο οποίος μπορεί να αισθάνεται και ικανοποίηση για τη δύναμή του! Είναι κακό να θέλουμε να εκδικηθούμε ένα τέτοιο αδίστακτο δολοφόνο; Δεν είναι κακό να μην αισθανόμαστε τον πόνο και την οργή των αγαπημένων προσώπων του θύματος; Μήπως πρέπει να τύχει η δολοφονία σε δικό μας αγαπημένο πρόσωπο για να νιώσουμε έτσι εγωιστικά την τραγωδία; Όταν κάποιος σκοτώνει και βασανίζει ξέρετε πώς αισθάνεται; Αισθάνεται ότι θα γλιτώσει, ότι κανένας δεν θα ανακαλύψει το φόνο του, ότι είναι "μάγκας" και έξυπνος, ότι το θύμα είναι άξιο της τύχης του και καλά να πάθει, ότι για τη δική του απόλαυση δεν μετράει ο θάνατος του άλλου. Μετά εμείς του απαντούμε, ότι δεν θα γίνουμε τέρατα σαν αυτόν και θα τον αφήσουμε να ζήσει. Όμως εμείς δεν θα σκοτώσουμε έναν αθώο άνθρωπο. Θα σκοτώσουμε ένα ανθρώπινο κτήνος, που αφαιρεί ζωές με δόλο και με την αίσθηση του παντοδύναμου. Ζητώ συγγνώμη!ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ δεν θα επανέλθει πίσω η ζωή που χάθηκε άδικα και προκλητικά από έναν αδίστακτο δολοφόνο. Γιατί να εξαντλήσουμε την κατανόηση και την καλοσύνη μας στον αδίστακτο δολοφόνο; Υπάρχουν άπειρες άλλες ευκαιρίες για να δεί­ξουμε πόσο ανώτεροι και πολιτισμένοι είμαστε! Αφήστε μας να δείξουμε την οργή μας στον αδίστακτο δολοφόνο και να γίνουμε κακοί και απολίτιστοι εκεί που χρειά­ζεται πριν από κάθε άλλη περίπτωση!

 

 

 

σύνορα δεν υπάρχουν...

Από τα πρώτα και τα πιο γρήγορα που χρειάζεται μια κοινω­νία για να ζήσουν οι άνθρωποι πιο ευτυχι­σμένοι είναι να στα­ματήσουν να σκο­τώνουν ο ένας τον άλλο. Πριν αναπτυ­χθούν θεωρίες και πριν εκπονηθούν σχέδια δράσης και συνερ­γασίας, χρειάζεται να ξεκινήσουμε με μερικές παραδοχές. Μια από τις πρώτες είναι αυτή. Οι αδίστακτοι δολοφόνοι, που προετοιμάζουν τη δολοφονία τους ή την επιτυγχάνουν εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του θύματος και την ευκαιρία όπως την αντιλαμβάνονται, δεν πρέπει να έχουν καμία θέση μέσα στην κοινωνία. Η ηθική ελαστικότητα, και η επίδειξη ανωτερότητας ενθαρρύνουν για τέτοιες συμπεριφορές. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει δολοφόνος για δικούς του προσωπικούς λόγους, με την αιτιολογία ότι είχε μια αδυναμία ή ότι προκλήθηκε από το θύμα. παρανοϊκός τρομοκράτηςΤο κυριότερο, μερικοί μπορούν να δολο­φονήσουν ως μέλη μιας συμ­μορίας και ως συ­νερ­γάτες, με τη λογική του τιμωρού, του επανα­στάτη και σε καιρούς με εχθρο­πραξίες. Όλοι αυτοί οι αδί­στακτοι δολο­φόνοι, που δεν υπο­λογίζουν την ανθρώ­πινη ζωή και μπορούν εύκολα να την αφαιρέσουν για να εξυ­πηρε­τήσουν τα προ­σωπικά ή ομαδικά τους σχέδια, όλοι αυτοί πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι αξίζουν τη θανατική ποι­νή. Καμία ανοχή και κα­μία ευκαιρία για να διορθωθούν, όπως στέρησαν κάθε ευκαιρία στο θύμα τους. Δεν υπάρχει καμία άλλη τόσο φανερή αδικία και πιο μεγάλη. Δεν θα αφήσουμε τη θεωρητική σκέψη και τις αναλύσεις των λέξεων να μας σβήσουν από τη μνήμη τις πρώτες και πιο απλές σκέψεις. Ούτε θα καταπνίξουμε τη φυσιολογική οργή μας για τον δολοφόνο, ενώ αυτή η οργή εκτός από φυσική, είναι δικαιολογημένη και δείχνει καλοσύνη και αγάπη για τη ζωή. Όποιος δεν αισθάνεται οργή για τους αδίστακτους δολοφόνους, μάλλον δεν αισθάνεται τη θλίψη και την καταστροφή των ανθρώπων που χάνουν έτσι άδικα και προκλητικά τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Στις σπάνιες περιπτώσεις που η δολοφονία έγινε μελετημένα και χωρίς να έχουμε αρκετά στοιχεία, ούτε την ομολογία του κατηγορούμενου, ας μην επιβάλλεται η θανατική ποινή. Για όλα υπάρχουν λύσεις, όταν έχουμε τη θέληση. Ένα είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί και καμία λύση δεν έχει: Να σου σκοτώσουν το αγαπημένο σου πρόσωπο και μάλιστα έτσι άδικα, αν όχι εσένα τον ίδιο! Δεν είναι όλες οι δολο­φονίες το ίδιο αμφίβολες. Μερικές γίνονται φανερά (μπροστά στα μάτια παιδιών, γειτόνων κλπ) και δεν μπορούν ούτε οι δολοφόνοι να διαψεύσουν τις πράξεις τους. Να αθωώνεις ένα δολοφόνο είναι το ΙΔΙΟ ΑΔΙΚΟ, ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΧΑΖΟ! Όσοι είναι στη φυλακή δεν εγκλημάτησαν μπροστά στα δικά μας μάτια και δεν έχουμε ερευνήσει την υπόθεσή τους. Άρα αμφιβάλλουμε και τους αφήνουμε ελεύθερους; Δεν γίνονται φανερές δολοφονίες; Όλες αμφίβολες και καλά μελετημένες είναι; Όλες με συμπτώσεις εμπλέκουν ένα αθώο σε δολοφονική ενέργεια; Μερικοί έχουν φανταστεί ότι μπορεί να προβληθεί σκηνο­θετημένα μια δολοφονία. Αυτοί εξισώνουν το δυνατό με το πραγματικό, το απίθανο με το πιο πιθανό. Έτσι, το ίδιο μπορούμε να υποθέσουμε, ότι σκηνο­θετημένα οι δολοφόνοι εμφανίζονται για σωτήρες!

 

δεν είναι ίδιο

Θάνατος στους αδίστακτους δολοφόνους, σημαίνει ΟΧΙ ΤΕ­ΤΟΙΑ ΠΟΙΝΗ Ή ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ σε κανέναν άλλο, για κανέναν άλλο λόγο. Ακόμα και με τη μαθηματική λογική, η θανατική ποινή αναλογεί μόνο στους αδί­στακτους δολοφόνους, που βρή­καν αδύναμο το θύμα τους και χωρίς κάποια πρόκληση το σκό­τωσαν, για να κλέψουν ή για κάποιο άλλο σχέδιό τους. Ο αδίστακτος δολο­φόνος παραμένει τέτοιος, ανεξάρτητα από ιδεολογία. Αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που πρέπει να καταδικαστεί σε θάνατο, ο μοναδικός λόγος που μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την καταδίκη είναι ότι αυτός σκότωσε με δόλο. Ενώ δεν γνώριζε καν το θύμα του ή δεν είχε δεχτεί επίθεση και έπραξε έτσι για τους δικούς του λόγους. ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΙΝΗ Ή ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο για τους αδίστακτους δολοφόνους. Την καλοσύνη και την κατανόησή μας να την εξαντλήσουμε και να τη δείξουμε σε άπειρες περιπτώσεις της καθημερινής ζωής και σε πολλούς που χρειάζονται την υλική ή την ψυχο-­πνευματική μας βοήθεια.

 

 

θάνατος στους αδίστακτους δολοφόνους

"Είναι περισσότεροι απ' όσο νομίζουμε εκείνοι που θα απολάμβαναν την ελευθερία του πολέμου και πολλά τα ψυχολογικά τέρατα που βρίσκονται κρυμμένα κυριο­λεκτικά δίπλα μας".

Δημιουργία ομάδας στο FB >>>

 

 

"ΜΕΓΑΛΑ" ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ !

 

left hand

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΕΠΟΜΕΝΗ

 ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

 

 

 

 

Η διάνοια δεν έχει σπουδαιότερη δυνατότητα από το να γνωρίζει, να διατηρεί τον εαυτό της σαν αυτοσκοπό και να διαμορφώνει την αυτογνωσία της. Η αυτογνωσία είναι το νόημα της ευτυχίας, η ουσία της λογικής και ο σκοπός της ηθικής. Ο εγωκεντρισμός και η αυταπάτη είναι από μόνα τους, χωρίς καμιά πράξη, η πιο μεγάλη καταστροφή και σχετίζονται άμεσα με την παράδοση στην τύχη. Ζωή χωρίς διανοητική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη και χωρίς διαμόρφωση αυτογνωσίας ήταν, είναι και θα είναι για πάντα και παντού μέσα στο Σύμπαν ανεπαρκώς αξιοποιημένη και παρασυρμένη, με όποια δυνατότητα και αν τη φανταστούμε.

 

 

 

 

 

επιστημονικά όργανα

αράχνη

 

πυξίδα στον εγκφλ

αισθητήρια όργανα

σκέψηΟ υλιστικός τρόπος ζωής στηρίζεται σε πολλές φαντασιώσεις και σε ψέματα, όχι στην αυτογνωσία και συμπίπτει με εγωκεντρικό τρόπο ζωής και νοοτροπία. Ο εγωισμός, η μεροληψία, η ανοησία και το παρανοϊκό πνεύμα είναι οι άλλες απόψεις του υλιστικού τρόπου ζωής και αντίληψης.

 

Αν η Ηθική του εσωτερικού προσανατολισμού (με πνευματικές αξίες) δεν είναι Επιστήμη >>>► 

 

 

>>> Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝ­ΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕ­ΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΞΕΧΩΡΙ­ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ. Η ΠΝΕΥΜΑ­ΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩ­ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ* <<<

* Η διαίρεση όπως έχει γίνει με τους τίτλους της έντυπης έκδοσης. Τα κείμενα είναι από το 2ο μέρος του συντομευμένου βιβλίου "Η παγκόσμια ηθική του εσωτερικού προσανατο­λισμού" με τις πιο απαραίτητες σκέψεις

 

<©> ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟ­ΛΙΣΜΟ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΔΙΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΤΙΤΛΟΥΣ:

<•> Γνώση χωρίς Ηθική και Ηθική χωρίς γνώση (για πρόλογο) >>>

<•> Συνοπτικά για τη στροφή της σκέψης μέσα στο πνεύμα >>>

<•> Η εκτίμηση για βεβαιότητα και για αμφιβολία κινητοποιεί τη ζωή >>>

<•> Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της (κοσμολογικής) ηθικής >>>

<•> Η σχετικότητα των εξωτερικών αξιών ή προτύπων >>> 

<•> Η καλοσύνη χωρίς την έννοια του δικαίου είναι τυφλή >>> 

<•> Η ηθική δεν είναι οπωσ­δήποτε κοσμική και κοινωνική συμπεριφορά >>>

<•> Η ηθική με το ρυθμιστικό ρόλο της σκέψης θεμελιώνει το δίκαιο >>>

<•> Η ηθική είναι τρόπος ζωής και όχι στιγμές συμπεριφοράς >>> 

<•> Ηθική και φιλανθρωπία (ακόμα και αντίθετα μπορούν να γίνουν) >>>

<•> Η ηθική και το δίκαιο ξεκινούν πριν από την εμφάνιση του ανθρώπου, από τις προ­διαγραφές του κόσμου >>> 

<•> Η ηθική βασίζεται σε αναμ­φισβήτητες γενικές αρχές >>>

<•> Για τη θεμελίωση μιας ηθικής που δεν αγνοεί την πραγματι­κότητα >>>

<•> Ψυχολογία και Ηθική. Η πνευματική ασθένεια του εγω­κεντρισμού >>>

<•> Ένας διαχωρισμός στην εσω­στρεφική ζωή. Η πνευματική ζωή σε αντίθεση με τη φυσιο­λογική >>> 

<•> Η ζωή χωρίς αυτογνωσία είναι φυσιολογική, δεν είναι ηθική >>> 

<•> Πνεύμα και βιολογικές ανάγκες >>> 

<•> Τα συναισθήματα συνδέονται στενά και διαρκώς με τη σκέψη και με τις πληροφορίες >>>

<•> Προκατάληψη για την προτεραιότητα που δίνουμε στη δική μας ζωή >>>

<•> Σκέψη και αγώνας για την επιβίωση >>>

<•> Ο εξωτερικός κόσμος χωρίς εσωτερική προοπτική είναι αδιέξοδος >>> 

<•> Συνοπτικά η στενή σύνδεση της ηθικής με την ψυχολογία >>>

<•> Αν η ζωή μας εκμηδενίζεται, αυτό δεν είναι το χειρότερο >>>

<•> Αποδεσμευμένη η ηθική από τη γνώση και την (ερευνητική) σκέψη στις δύο μεγάλες θρησκείες >>> 

<•> Φυγή από τα προβλήματα με φαντασιώσεις και με έξυπνες θεωρίες... >>> 

<•> Ηθική, ευτυχία και σκέψη >>>

<•> Σε λίγες σειρές τα γερά θεμέλια της παγκόσμιας (ή κοσμολογικής) ηθικής  >>>

<•> Μην πεις ότι δεν ήξερες...  >>>

<•> Η δραστηριότητα των βιολογικών σωμάτων και το νόημα γενικά της ζωής ερμηνεύονται σε δύο σειρές: >>>

 

>>> Η ΗΘΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ <<<

 

<©> ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΤΙΤΛΟΥΣ:

<•> Η συντομευμένη διακήρυξη για τον πνευματικό προσανα­τολισμό της κοινωνίας >>>

<•> Σε λίγες σειρές τα θεμέλια της παγκόσμιας (ή κοσμο­λογικής) ηθικής >>>

<•> Μην πεις ότι δεν ήξερες... >>>

<•> Συνεργασία και ανταγωνισμός ξεκινούν μαζί >>>

<•> Πλούσιοι και φτωχοί, ηγέτες και υπηρέτες, αφεντικά και εργάτες, το ίδιο ανήθικοι (με αποστροφή για το πνεύμα) >>>

<•> Για την έννοια της κοινω­νίας και για τη δημοκρατία >>>

<•> Το πέρασμα από την Ηθική έρευνα στην πολιτική άποψη >>>

<•> Η ψευδαίσθηση ότι επιλύονται τα προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις και συνεργασίες, ενώ αυτά ανα­παράγονται, μετακυλίονται και χρησιμο­ποιούνται >>>

<•> Τα κοινωνικά φαινόμενα δεν μπορούν να ερμηνευτούν με αφαίρεση της εσωτερικής πραγματικότητας >>>

<•> Με την πολιτική επιδιώ­κονται, εκπροσωπούνται και εξυπηρετούνται ομαδικά συμφέροντα και με σχέσεις ανήθικου ανταγωνισμού >>>

<•> Η αδικία μέσα στην κοινωνία αμφισβητεί (ή υπονομεύει) την πολιτική εξουσία και τη νομιμότητά της (όπως εκθέτει και το Θεό) >>>

<•> Η εξάρτηση της επιβίωσης από τη χρηματική αμοιβή >>>

<•> Η αδικία συντηρείται και αναπαράγεται με τους νόμους του κράτους. Η δράση των εκπαιδευμένων απατεώνων προσαρμόζεται στους νόμους >>>

<•> Ο μπερδεμένος ρόλος της επιστήμης >>>

<•> Η επαγγελματική εκμετάλλευση της άγνοιας και το ψέμα στην κοινωνία με την κάλυψη της επιστήμης >>>

<•> Ο πνευματικός πόλεμος και η πολιτική δύναμη της δημιουργικής σκέψης >>>

<•> Δεν είναι η ποινή του θανάτου στους αδίστακτους δολοφόνους που θα μας κάνει λιγότερο πολιτισμένους! >>> 

<•> Επιλέξτε φιλίες και συνεργασίες και προσέξτε ποιους ενισχύετε >>>

 

>>> Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ<<<

(* Η διαίρεση και η απλοποίηση των απαντήσεων συνεχίζονται)

 

<©> ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΤΙΤΛΟΥΣ:

<•> Οι αισθήσεις είναι τρόποι της νόησης και το φαινόμενο της ζωής/ψυχής επίσης ξεκινάει με αυτόματη αφαίρεση πληρο­φοριών >>>

<•> Ποια η σχέση των αφηρημένων χωρο-χρονικών υλικών (και εξωτερικών) αλλη­λεπιδράσεων με την εσωτερικότητα; >>>

<•> Η θέση μας στο ζήτημα αν υπάρχει "Θεός" >>>

<•> Συνοπτική εξήγηση για το παγκόσμιο πνεύμα >>>

<•> Μια ανάποδη λογική ερμηνεία για το Θεό >>>

<•> Από τα πιο σπουδαία μαθήματα κοσμολογίας στην εποχή του Πλάτωνα >>>

<•> Μια από τις πιο επιτυχημένες σκέψεις στην ιστορία της φιλοσοφίας >>>

<•> Συνοπτική εξήγηση για το παγκόσμιο πνεύμα - Περιοδικές & ρυθμικές μεταβολές >>>

 <•> Διακυμάνσεις με τους πιο γρήγορους ρυθμούς του κόσμου >>>

<•> Ο υλικός κόσμος θεμελιώ­νεται σε η/μ φαινόμενα >>>

<•> Περιοδικές μεταβολές και ρυθμοί με τις πιο υψηλές ταχύτητες σε μικροσκοπικές διαστάσεις >>>

<•> Λίγες φυσικές σταθερές επιβεβαιώνουν τη δημιουργία της ύλης από κυματικά φαινόμενα >>>

<•> Ουσία και ύλη >>>

<•> Σχεδόν 100 χρόνια παραπλάνησης... >>>

<•> Επιστήμη & Θεός >>>

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004 - 2018

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

 ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SITE

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη 15" - 19" | codepage windows-1253 (Greek) | IE v.6.0 - 8.0

Άλλοι προτεινόμενοι φυλλομετρητές: Mozilla Firefox, Google Chrome, MS Edge, Safari. Ελάχιστη διαγ. οθόνης 7"/ 960px