*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ, Η ΥΛΗ & ΤΑ ΚΥΜΑΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

*

 

 

 

*

 

*

"Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα..." Λαϊκή ρήση

star ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Για δημιουργικά σκεπτόμενους!

 

 


Gr lang  Eng language

 

 

 

Οι "μικρές εκρήξεις" του άτμητου χώρου    -   Απαντήσεις που δημοσιεύονται για 1η φορά στη Γη   - 

??????????????????????????????????????????????????????????????????

   

??????????????????????????????????????????????????????????????????

???

spacer

 

c =2,997924 x108 m/s

 

 

h = 6,62606 x 10-34 kg m2 / sec

 

 

π = 3,141592...

 

 

2π = 6,283185

 

 

c2 =8,98755 x10e16

 

 

μο = 4π x 10e-7 H/m

 

 

εο=1/36π 10e9 F/m

 

 

√ μο/εο =zo =μο c

 

 

c = 1 / √ μο εο

 

 

c2 = 1 / μο εο

 

 

Ε = h f = hc / λ

 

 

Εo = m c2 = F λ

 

 

Fη = k q1 q2 / r2  

 

 

c=120π /4π x10e-7

 

 

zo=μο c = 120π

 

 

Emax / h = fmax  

 

 

c = fmax λmin

 

 

c = amax tmin

 

 

c = zo / μo

 

 

fmax=Vmax /λmin

 

 

Fmax=Emax /λmin

 

 

λmin = c2 /amax

 

 

 amax = c2 / λmin

 

 

amax=λmin fmax2

 

 

Emax=Fmax λmin

 

 

Emax = fmax h

 

 

Henry Farad =sec2

 

 

-e = 1,602176 x10e-19

 

 

√2 = 1,4142135

 

 

fplanck: 7,4008 x10e42 Hz

 

 

1,35639 x10e50 

 

 

fe: 1,23559 x10e20 Hz

 

 

fp: 2,26873 x10e23 Hz

 

 

Vmax = Mmax V /M

 

 

h c /λ = Mpl2 G / λ = E

 

 

0,452444 x10e42

 

 

1rad/sec ~ 0,1591 Hz

 

 

h / c λmin = Mmax

 

 

λe / re 2pi = c / V

 

 

Σχετικότητα του χρόνου ή της ενέργειας ; - Οι μεγάλες παγίδες της εμπειρίας - Οι "μικρές εκρήξεις" του άτμητου χώρου...

 

 

 

Έναν αιώνα μετά...

c / v = Mpl / M

 

" Ο Αινσταιν δεχτηκε ως ανωτατο οριο ταχυτητων την C αλλά δεν δικαιολογησε γιατι η φυση εθεσε αυτον τον περιορισμο μονο στην ταχυτητα. Δεν εξηγησε γιατι η φυση αφησε τα άλλα μεγεθη ελευθερα να μπορουν να αυξομειωνονται μεχρι το απειρον ή το μηδεν. Αυτο αποτελει κενο για την θεωρια του.

Ο Αινσταιν σταματησε τον χρονο και μηδενισε το μηκος. Εγω σε αντιθεση με αυτον δεν μηδενιζω τα μεγεθη, τα κβαντιζω. Τους δινω μια σταθερη, οριακη τιμη και κανω συμβατη την σχετικοτητα με την κβαντομηχανικη, που μεχρι τωρα ηταν ασυμβιβαστες. Δειχνω οτι ολα τα μεγεθη εχουν καποια αξεπεραστη και οριακη τιμη και δεν ειναι μονο η ταχυτητα του φωτος που μονοπωλουσε αυτη την ιδιοτητα".

 

 

Ταδε εφη Ευαγγελος Καραμιχας

 

 

 

 

 

Έναν αιώνα μετά... > Αναζητούσα ένα φυσικό για να συνερ­γαστούμε και να ολοκληρώσει εκείνος τη μαθηματική διατύπωση της ονειρεμένης κοσμολογικής θεωρίας. Μερικοί φαντάστηκαν ένα πρόβλημα διατυπωμένο καθαρά με μαθηματικές σχέσεις, έτοιμο προς επίλυση, όπως είναι οι ασκήσεις των σχολικών εξετάσεων. Αν το πρόβλημα ήταν έτσι διατυπωμένο και δεν χρειαζόταν περισσότερη γνώση και σκέψη των φυσικών φαινομένων, τότε προφανώς αυτό θα το είχαν επιλύσει οι αναρίθμητοι καθηγητές, από παλαιότερα. Το πρό­βλημα, όμως, ήταν να εντοπίσεις και να περιγράψεις το πρόβλημα, να κατα­νοηθεί η νέα φυσική ερμηνεία, να εκτιμηθούν τα νέα φυσικά φαινόμενα ή οι νέες σχέσεις μεταξύ των φαινομένων, να διαπιστώσεις το πλησίασμα στη λύση με μερικούς πρώτους υπολογισμούς και τελικά να διατυπωθεί το πρόβλημα με όλα τα κομμάτια, που χρειάζονται για τη μαθηματική λύση του και για την επέκταση της φυσικής ερμηνείας.

Από το καλοκαίρι του 2009 και σχεδόν για τρία έτη διατύπωνα προκλητικά και σύντομα το ερώτημα: Ήταν πιο λογικό, πιο έξυπνο, πιο συνεπές για ένα αστροφυσικό ν' αντιστρέψει τη μέγιστη συχνότητα fmax του Σύμπαντος (στην οποία τελειώνει το η/μ φάσμα), να την κάνει ελάχιστο χρόνο 1/fmax = Tmin και μετά αυτός να ψάξει τι υπήρχε σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα; Θα επιμείνουμε στην αναζήτηση τι υπήρχε στα πρώτα δευτερόλεπτα του Big Bang ; Από τον πληθυσμό μιας ολόκληρης χώρας και από την επιστημονική κοινότητά της δεν βρέθηκε ούτε ένας να κάνει ένα σχόλιο ή ν' απαντήσει. Αυτό το γεγονός είναι ένα από τα πολλά που φανερώνει την πιο στενή σχέση της νοημοσύνης και της εξειδίκευσης με τον εγωκεντρισμό και γενικότερα με τη νοοτροπία ενός προσώπου. Διότι, όπως τονίζω, υποστηρίζω και επα­ναλαμβάνω: Η γνώση χωρίς ηθική και αμεροληψία γίνεται άσκοπη και παραπλανητική, όπως και αντιστρόφως, η ηθική χωρίς γνώση είναι αβάσιμη και ανεπαρκής!

 

 

 

 

 

 

 

Οι φυσικοί, χωρίς να έχουν καταλάβει τι λένε ούτε αυτοί οι ίδιοι, μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει απόλυτος χρόνος ή ένα κοινό σημείο αναφοράς για τη μέτρηση του χρόνου και επένδυσαν στη μονόπλευρη παρατήρηση, ότι ο χρόνος δεν περνάει με τον ίδιο ρυθμό για όλα τα πράγματα. Την ίδια στιγμή αξίωναν μια σταθερή ταχύτητα για όλους τους (αδρανειακούς) παρατηρητές. Αυτή η προτίμηση για τη σχετικότητα του χρόνου δεν τους εμπόδισε να μιλούν συνολικά για τα πράγματα, να μετράνε τις αποστάσεις των γαλαξιών και για την ηλικία του Σύμπαντος, δηλαδή για ένα χρονικό διάστημα το οποίο είναι κοινό για όλα τα πράγματα. Το όριο μιας μέγιστης ταχύτητας όπως είναι η ταχύτητα του φωτός, δεν είναι ένα κοινό όριο για το πλήθος των διαφορετικών πραγμάτων, που κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες συγκριτικά μεταξύ τους και για το πλήθος των μεταβολών στα φαινόμενα, αν όχι για το Σύμπαν ολόκληρο;

<•> Δεν ήξεραν τι λένε, δηλαδή, εφάρμοζαν κατά βούληση τις μαθη­ματικές σχέσεις στα πράγματα και έβγαζαν συνέπειες στη φαντασία τους με υποθέσεις και δεν κοιτούσαν την ίδια την πραγματικότητα. Αρχικά, η κοινή εμπειρία, φανερώνει ότι υπάρχουν ομοιότητες και κοινά στοιχεία στα πράγματα σε βάθος χώρου και χρόνου. Αυτή η παρατήρηση παρα­κίνησε πολλούς φιλόσοφους να κάνουν σκέψεις για το σύνολο του κόσμου από τα πιο αρχαία χρόνια. Έπειτα, από την πιο προχωρημένη έρευνα, δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητη η εφαρμογή δυνάμεων εξ απο­στάσεως με τους ίδιους νόμους σε όλη την έκταση του Σύμπαντος και στο πέρασμα του χρόνου. Λίγο πιο προσεκτικά παρατηρήσαμε, ότι η ύλη, είτε εδώ κοντά είτε μακριά μας, συνδέεται με κάτι κοινό, με μία κοινή πραγ­ματικότητα και μάλιστα έτσι, που η ύλη διατηρεί παντού την ίδια δομή. Ο σχηματισμός και η δομή των υλικών στοιχείων δεν εξαρ­τάται από τα αντικείμενα και τις διαφορετικές καταστάσεις του περι­βάλλοντος και δεν είναι τόσο πολύ ευμετάβλητη από τις εξωτερικές δυνάμεις. Από πιο προχωρημένη σκέψη διαπιστώνουμε, ότι νόμοι που ρυθμίζουν την ύπαρξη και τη δομή των υλικών στοιχείων ξεκινούν από το κοινό "σύνδεσμο" που έχουν όλα τα δομικά στοιχεία με έναν και τον ίδιο "κενό" χώρο, με μία και την ίδια ολοκληρωμένη πραγματικότητα, με την ίδια "κοινόχρηστη" ποσότητα ενέργειας, τελικά από την ίδια τους την (αόρατη) ουσία, στην οποία τα δομικά στοιχεία της φύσης υπάρχουν σαν μικρές διακυμάνσεις. Τα δομικά στοιχεία εξακολουθούν να συνδέονται με αναπόφευκτο τρόπο και διαρκώς για να παραμένουν έτσι όπως είναι. Μόνο με τη στενή σχέση μεταξύ δομής της ύλης και (κυματικής) μεταβολής στην ισορροπημένη ενέργεια ενός πεπερασμένου χώρου ερμη­νεύονται ένα πλήθος φαινομένων, αποκαλύπτονται σχέσεις και φαινόμενα που δεν είχαν παρατηρηθεί στην εμπειρία και επιβεβαιώνονται πολλά από τα γνωστά. Ποιος άκουσε ή διάβασε σχεδόν ένα αιώνα την παρακάτω απορία: Αφού δεν υπάρχει απόλυτος χρόνος και με τον ίδιο ρυθμό για όλα τα πράγματα ή προς ένα κοινό πλαίσιο αναφοράς, τότε πως οι ρυθμικές μεταβολές και οι διακυμάνσεις της ενέργειας επιτυγχάνουν να σχημα­τίζουν τα ίδια δομικά στοιχεία, σε όλη την έκταση του χώρου και με λαμπρή προοπτική στο χρόνο; Τα δομικά στοιχεία δεν είναι ρολόγια, όταν τα ερ­μηνεύσουμε απλά και γενικά, σαν φαινόμενα από ταλαντώσεις και περιοδικές μεταβολές; Αυτά παθαίνει κάποιος, όταν οι πολλές σκέψεις, συνεπείς μεν αλλά με αφηρημένα σύμβολα δε, τον ωθούν σε υποθέσεις και σε δυσνόητες θεωρίες, αντί να κοιτάξει ευθέως στα πράγματα!

 

 

 

<•> Η δυναμική διεργασία με την οποία το πλήρες Σύμπαν εμ­φανίζεται σε ένα ελάχιστο χρο­νικό διάστημα είναι συγ­χρόνως μια διεργασία με την οποία το Σύμπαν διατηρείται απών για ένα μέ­γιστο χρονικό διά­στημα, δη­λαδή σαν κενός χώρος. Η παρου­σία της ύλης είναι το κενό στην ισορ­ροπημένη ενέργεια του ολο­κληρωμένου Σύμ­παντος!

 

<•> Ο κοινός χώρος αποτελεί τον πυρήνα για όλα τα επιμέρους δομικά στοιχεία.

 

<•> Μια ελάχιστη δύναμη και μια μέγιστη δύναμη "συναντι­ούνται" συγχρόνως στα δομικά στοιχεία, σε αντιστοιχία με το μέγιστο και με τον ελάχιστο ρυθ­μό που αυξο­μειώνεται η ταχύ­τητα και η ενέργεια.

 

<> Τη φιλοσοφική θεώρηση για το ρόλο του Συνόλου των πραγ­μάτων στην ύπαρξη και στις ιδιό­τητες των επιμέρους πραγ­μάτων, την υποστήριξαν πολλοί φιλό­σοφοι. Για το ρόλο της μορφής και του συνόλου στα επιμέρους στοιχεία έχουν γραφτεί βιβλία και έχουν γίνει έρευνες μέχρι στην ψυχο­λογία. Τώρα, ο ρόλος του Συνόλου απο­καλύ­πτεται μέ­σα στην Επι­στήμη με το φαι­νό­μενο του κενού χώρου και με τα η/μ φαι­νόμενα, τα οποία ενυπάρ­χουν με τον κενό χώρο και προ­δια­γράφουν τα φαι­νόμενα που προ­καλούν την πα­ρουσία των σωμα­τιδίων και τις ιδιότητές τους.

<•> Η έρευνα στις μικροσκοπικές διαστάσεις είναι έρευνα για τα όρια του Σύμπαντος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ

ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑ­ΕΤΙΕΣ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

 

bang!Όπως η έννοια της ισορροπίας και της σταθερότητας δεν θα είχε νόημα χωρίς την έννοια της κίνησης και της αλλαγής, έτσι επίσης η έννοια της διατήρησης της ενέργειας δεν θα είχε νόημα χωρίς την παραβίασή της (...) Οι νόμοι που ρυθμίζουν την ύπαρξη και τη δομή των υλικών στοιχείων δεν είναι μηνύματα που έρχονται από έξω τους, εξ αποστάσεως και σαν εικονικοί. Οι νόμοι αυτοί ξεκινούν από το κοινό "σύνδεσμο" που έχουν όλα τα δομικά στοιχεία με έναν και τον ίδιο "κενό" χώρο, με μία και την ίδια ολοκληρωμένη πραγματικότητα, με την ίδια "κοινόχρηστη" ποσότητα ενέργειας, τελικά από την ίδια τους την (αόρατη) ουσία, στην οποία τα δομικά στοιχεία της φύσης υπάρχουν σαν μικρές διακυμάνσεις. Η συνολική ποσότητα ενέργειας είναι η ίδια για όλα τα πράγματα και όλα τα δομικά στοιχεία σχηματίζονται με τις ίδιες διακυμάνσεις ενέργειας ενός και του ίδιου δυναμικού χώρου.

  planet Earth

Η 1η δημοσίευση

 

bang! "ΜΕΓΑΛΑ" ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ - ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !

 

 

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ BIG BANG ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ !  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ

Ερμηνεία και μαθηματική διερεύνηση

 

 

πίσω επόμενη

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ !

 

 

 

κοσμολογία, cosmology, in German: Kosmologie, in Italian and Portuguese: cosmologia, in France: cosmologie, in Spanish: cosmología, in Russian: космология, in Chinese: 宇宙论, in Hindi: ब्रह्मांड विज्ञान (), in Turkish: kozmoloji, in Swedish and Norwegian: kosmologi, in Arabic: الكوزمولوجيا علم الكونيات , in Hebrew: קוסמולוגיה

φιλοσοφία, philosophy, in German: Philosophie, in Italian and Portuguese: filosofia, in France: philosophie, in Spanish: filosofía, in Russian: философию, in Chinese: 哲学, in Hindi: दर्शन (tattvadnyaan), in Turkish: felsefe, in Swedish and Norwegian: filosofi, in Arabic: الفلسفة , in Hebrew: פילוסופיה

spacer

 

G = 6,6725 x10e-11 m3 kg-1 s-2

 

 

M=E/c2 = h / f λ2

 

 

M = h f μο εο

 

 

V = S / t

 

 

 p = M V = E / V

 

 

aκ = V2 / r

 

 

S = 1/2 a t2

 

 

g = G M / r2

 

 

F = M a

 

 

a = V2 /λ = λ f2

 

 

V =√GM / r = M c / Mplanck

 

 

Fg = G M1 M2 / r2

 

 

G=c2 / Smax

 

 

zo=50G /μο

 

 

Mmax=Fmax / amin

 

 

c2 / λmin = Gmax

 

 

c2 = amax λmin

 

 

ω = 2 π f = V/ r

 

 

 2π = T Vκ / r

 

 

 f =ω / 2π =V/2π r

 

 

λmax=amin Tmax2

 

 

 λmax = c2 /amin   

 

 

 amin = c / Tmax

 

 

amax = c / Tmin

 

 

c = h / M λ  

 

 

 M=m c / √c2- V2

 

 

L = M V r

 

 

0,73725 x10e-50 kg sec

 

 

cos 90° = 0

 

 

c  G ~ 0,02

 

 

0,44929 x10e19

 

 

Me: 9,10938 x10e-31 kg

 

 

Mp: 1,67262 x10e-27 Kg

 

 

Mplanck2 = h c / G

 

 

Mmax = Vmax M / V

 

 

F r2 = M1 M2 G

 

 

1parsec = 3,086 x10e16 m

 

 

G = F λ2 / Mplanck2

 

 

Dhubble / 1Mpc = C / Vhubble

 

 

 

© Κώστας Γ. Νικολουδάκης, Επιμέλεια-Σχεδίαση 2004 -2014

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη τουλάχιστον 17" | codepage windows-1253 (Greek) | ΙΕ v.6.0 +