*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

 

ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.

Το λογικό ερώτημα για τη δημιουργία του κόσμου

 

Σελ. 4 από 7

 

Η ύλη και τα συστατικά της στο σύνολό τους δεν ξεκίνησαν να υπάρχουν και ποτέ δεν υπήρξε μία πραγματικότητα χωρίς την ύλη*. Αυτή η διαπίστωση της Θεωρίας του Τελειωμένου Χρόνου μας καθοδηγεί για να αναζητήσουμε διαφορετική λύση για τον τρόπο της δημιουργίας και της διατήρησης του Σύμπαντος. Αναμφίβολα, είναι αδιέξοδο να απορούμε πώς δημιουργήθηκε το σύνολο του υλικού κόσμου.

Θεωρώντας δεδομένη την ύπαρξη της ύλης και την παρουσία της στο σύνολο του χώρου και του χρόνου, το ερώτημα που προκύπτει είναι:

α) πώς η ύλη αναδημιουργείται και ανανεώνεται στην περίπτωση όπου αυτή μετατρέπεται σε άλλες μορφές ενέργειας και

β) πώς διατηρείται έτσι ώστε να παραμένει πάντοτε παρούσα στο σύνολο του χώρου και πάντοτε στην πορεία του σχετικού χρόνου; Το δεύτερο ερώτημα σχετίζεται άμεσα με το ερώτημα πώς η ύλη τελικά κατανέμεται έτσι "έξυπνα" ώστε να εξυπηρετείται η ύπαρξη και η εξέλιξη στον προϋπάρχοντα σύνθετο υλικό κόσμο.

Αυτά είναι τα σοβαρά, λογικά και έξυπνα ερωτήματα που έπρεπε να θέτουν στην επιστήμη. Από τη Θεωρία του Τελειωμένου Χρόνου έχουμε ακόμα μία συνέπεια που βοηθάει στην "εξιχνίαση" της ανανέωσης της ύλης. Πρόκειται για την άμεση σχέση της ύλης με το χώρο ή την ενέργειά του. Αφού η ύλη είναι σταθεροποιημένη ροή ενέργειας του τελευταίου, αφού η ύλη είναι οι αρχικοί φορείς-τρόποι της αλληλεπίδρασης των πιο σύνθετων πραγμάτων (από τους οποίους το Σύμπαν αρχίζει να γίνεται σχετικά εμμέσως στις ελάχιστες στιγμές του), αυτή η σύνδεσή τους προδίδει τη δυνατότητα ανταλλαγής (και μετατροπής) ενέργειας. Επειδή ωστόσο, αυτή η αλληλεπίδραση ύλης-χώρου συμβαίνει σε μικροσκοπική κλίμακα, με μικρές μεταβολές και σε μικρότατους χρόνους, η ανταλλαγή αυτή μάλλον δεν μπορεί να εξηγήσει μία μαζική ή συνολική δημιουργία της ύλης. Ίσως, όμως να εξηγεί τη διατήρηση και τη σχετική σταθερότητα των μεμονωμένων υλικών φορέων. Για την ανανέωση και τη δημιουργία της ύλης σε μεγαλύτερη ποσότητα και σε πιο σύντομο χρόνο πρέπει να ανατρέξουμε σε πιο σύνθετα πράγματα, που αποτελούν το αντικείμενο της αστροφυσικής.

Η παρουσία και η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων ύλης προκαλεί τη ροή περισσότερης χωρο­ενέργειας, από μεγαλύτερες σφαίρες του χώρου και νέα φαινόμενα λόγω της ελκτικής ιδιότητας. Η βαρύτητα ή ελκτική ροή είναι ένα γενικευμένο φαινόμενο αναπόσπαστο από την παρουσία της ύλης. Η ύλη είναι στιγμές ροής και αυξομείωσης της ενεργειακής ροής του χώρου και ως εκ τούτου αναπόσπαστη από τη βαρύτητα που εκδηλώνεται σαν ελκτική ροή. Το εκπληκτικό είναι ότι η ενεργειακή ροή του χώρου που συντηρεί και εξυπηρετεί την εξέλιξη της ύλης, αυτή η ίδια ενεργειακή ροή δεν μπορεί να αυξάνει απεριόριστα, με συνέπεια να προκαλεί απο­σταθεροποίηση στη συγκεντρωμένη ύλη, όταν αυτή υπερβεί κάποια όρια ποσότητας (μάζας) και έκτασης (όγκου). Ακριβώς, επειδή η συγκεντρωτική ενέργεια του χώρου "ρέει" ανεμπόδιστα απ' όλες τις διευθύνσεις (δηλ, σφαιρικά) και ομοιόμορφα προς τους υλικούς φορείς, αυτή η κυκλική ροή από όλες τις διευθύνσεις περιορίζει του υλικούς φορείς στην έκταση του χώρου και τους εξαναγκάζει (τους πιέζει ας πούμε) σε πιο άμεσους τρόπους αλληλεπίδρασης.

Οι υλικοί φορείς δεν μπορούν να συγκεντρώνονται σε απεριόριστη ποσότητα και η ελκτική ροή να γίνεται ισχυρότερη επίσης απεριόριστα. Όπως προκύπτει θεωρητικά αλλά και όπως είναι γνωστό από την αστροφυσική, η ισχυρή ελκτική ροή μπορεί να προκαλέσει ισχυρές πιέσεις, τριβές, αυξημένες θερμοκρασίες, συντήξεις, θερμο­πυρηνικές αντιδράσεις και τελικά να προκαλέσει τη διάλυση στη δομή της ύλης και την ελάττωση στην ποσότητα της συγκεντρωμένης ύλης. Με τη θερμότητα, με τον "εκρηκτικό τρόπο" και με τη μετατροπή των υλικών φορέων σε κατάσταση πλάσματος και στις άλλες γνωστές μορφές ενέργειας, η βαρύτητα εμποδίζεται στο έργο της απεριόριστης συγκέντρωσης της ύλης και αυτή η ίδια μπορεί να ελαττώνεται. Το όριο στην ανώτερη ταχύτητα Vmax (= c) που οριοθετεί την κίνηση της ύλης μέσα στο χώρο, το συναντάμε ανάποδα σαν ένα όριο στην αύξηση της μάζας, το οποίο βάζει από πριν ο ισότροπος χώρος με την ενέργειά του προς την ύλη και δεν την αφήνει να συγκεντρώνεται απεριόριστα.

 

Η ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ, ΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

 

Θυμήσου ακόμα να κοιτάξεις: ΥΛΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΧΡΟΝΟΣ

 

empty spaceΔεν είναι τα εξωτερικά υλικά πράγματα τα οποία με την κίνηση, με το πλησίασμα, την απομάκρυνση, την ένωση και το διαχωρισμό τους αυτά επιτυγχάνουν ένα ισορροπημένο σύνολο και τη διατήρηση της νομοτέλειας. Αντιθέτως, προϋπάρχει το ολοκληρωμένο σύνολο... Η εξήγηση για την παρουσία του χώρου, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της θεωρίας του Τελειωμένου Χρόνου, φέρνει δια παντός τα πάνω κάτω στη φυσική, στη φιλοσοφία και στην αντίληψη του ανθρώπου για τον κόσμο.

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004 - 2018

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SITE

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη 15" - 19" | codepage windows-1253 (Greek) | IE v.6.0 - 8.0

Άλλοι προτεινόμενοι φυλλομετρητές: Mozilla Firefox, Google Chrome, MS Edge, Safari. Ελάχιστη διαγ. οθόνης 7"/ 960px