*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

 

 

ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ?ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ

 (Συλλογιστική καραμπόλα...)

 

 αράχνη

- Υπάρχουν ψυχές χωρίς την ύλη;

- Μετά το θάνατο εξακολουθούμε να έχουμε εμπειρίες, συναισθήματα και συναίσθηση της ύπαρξής μας;

- Υπάρχουν φαντάσματα έξω από το μυαλό μας;

- Υπάρχουν Άγγελοι, κακά πνεύματα και ο Διάβολος σαν άυλες μορφές ζωής;

- Μας συνοδεύουν πνεύματα προστάτες και άυλες οντότητες που μας βλέπουν και μας ακούνε;

- Το Σύμπαν δημιουργήθηκε από το Θεό;

- Μπορούν να γίνουν προβλέψεις για την προσωπική τύχη και την καθημερινή ζωή μέσα από παρατηρήσεις για τις θέσεις των αστερισμών και των πλανητών; Μπορούν να γίνουν προβλέψεις με τα τραπουλόχαρτα και από τα υπολείμματα του καφέ;

- Μπορούσαν ποτέ οι άνθρωποι να προφητέψουν το μέλλον;

- Οι θέσεις των αντικειμένων μέσα στην οικία προκαθορίζουν την τύχη μας στην πορεία της ζωής και την επιτυχία ή την αποτυχία στις επιδιώξεις μας;

- Υπάρχουν ημερομηνίες και τυχαία περιστατικά που μας φέρνουν κακοτυχία;

- Υπάρχουν υλικά με μαγικές ιδιότητες ή ξεχωριστές τοποθεσίες που συγκεντρώνουν κάποιου είδους ευνοϊκή ενέργεια;

- Υπάρχουν περιοχές της Γης που διακόπτουν τη ροή του χρόνου και προκαλούν εξαφανίσεις από το χώρο;

- Είναι δυνατή η τηλεκίνηση;

- Τα όνειρα είναι κωδικοποιημένες προβλέψεις;

- Μπορεί να προκληθεί κάποιο φυσικό φαινόμενο ή να αποτραπεί με τη Μαύρη ή τη Λευκή Μαγεία;

- Το μάτιασμα υφίσταται;

- Μπορεί μόνο με το άγγιγμα ενός χεριού ή με το ψέλλισμα κάποιων λέξεων να προκαλέσουμε φυσικά φαινόμενα ή να θεραπεύσουμε έναν άρρωστο;

πονηρά κόλπα

ΟΧΙ!  ΟΧΙ!  ΟΧΙ!  Δυστυχώς!

 Οι καταφατικές απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα σχεδόν πάντα περιέχουν το ίδιο λάθος: Αγνοούν την κοινή και αρχική ουσία όλων των επιμέρους πραγμάτων και αποδέχονται τη δυνατότητα να υπάρχει κάτι χωρίς υλική διασύνδεση και χωρίς να προηγηθούν υλικές και αιτιοκρατικές εξελίξεις στην πορεία του χρόνου. Συχνά τα φανταστικά φαινόμενα μπορούν να γίνονται χωρίς να επηρεάζουν το υλικό περιβάλλον μέσα στο οποίο υποτίθεται ότι εκείνα συμβαίνουν και με παραβίαση των ορίων, που απαιτούν τα υλικά πράγματα για να μην καταστραφούν. Αποδέχονται την ύπαρξη ουσιών ανεξάρτητων από την ύλη και από μια τέτοια ουσία φαντάζονται πως είναι το ανθρώπινο πνεύμα.

Αυτή τη λανθασμένη αποδοχή τους ενισχύει η διαπίστωση πραγματικών φαινομένων αλληλεπίδρασης, χωρίς την παρουσία της ύλης με την χονδροειδή μορφή της (την υγρή, στερεά, αέρια), όπως λ.χ. η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Ενώ και τα φαινόμενα αυτά συνδέονται αξεχώριστα με την παρουσία της αισθητής ύλης, με τους περιορισμούς της και η ενέργειά τους δεν λαμβάνει πιο σύνθετη μορφή χωρίς την ύλη και χωρίς τους φυσικούς νόμους.

 

Στη φανταστική άποψη των πραγμάτων και στη δημιουργία σκέψεων που εμφανίζουν διαστρεβλωμένη την πραγματικότητα και με σχέσεις που δεν μπορούν να παρατηρηθούν, καθοριστικό ρόλο παίζει η απερίσκεπτη χρήση του λεξιλογίου με το οποίο εκφραζόμαστε. Οι λέξεις με τις οποίες αναφερόμαστε σε κάποια φαινόμενα, αυτές οι ίδιες δεν έχουν ένα σαφές νόημα ή νοούνται με απόκλιση από το συνηθισμένο νόημά τους. Δηλαδή, με μία απλή ανάλυση των λέξεων μπορεί να φανεί εύκολα ένα κενό γνώσης, μία λάθος σχέση, μία λανθασμένη διαφοροποίηση μερικών ίδιων πραγμάτων ή αντιθέτως μία λανθασμένη ισοδυναμία διαφορετικών πραγμάτων και έτσι να φανεί το λάθος ή η παράλειψη, που επιτρέπουν την εξαγωγή λανθασμένων συμπερασμάτων.

Να τονίσουμε, ότι γενικότερα από τη στιγμή, που η συμπεριφορά ενός ζώου σταματάει να ρυθμίζεται και να προσδιορίζεται αποκλειστικά από τις πληροφορίες των αισθητηρίων οργάνων του, αναπόφευκτα η νόηση κάνει σκέψεις και αναπαραστάσεις που διαστρεβλώνουν την αντίληψη της περιβάλλουσας πραγματικότητας, όπως την εμφάνιζαν πιο άμεσα οι αισθήσεις. Η σκέψη, η νόηση, αναπόφευκτα εισαγάγει το σφάλμα, τη φαντασία, τη μεροληψία, τη βιαστική βεβαιότητα, την ασυνέπεια, τον παραλογισμό, μέχρι του σημείου να μην υπολογίζονται τα πραγματικά δεδομένα των αισθητηρίων οργάνων και να μη ξεχωρίζουμε τι προήλθε πραγματικά από την εμπειρία μας. Έτσι, μαζί με τις λογικές σκέψεις και μαζί με την πραγματική εμπειρία, διαμορφώνονται και συντηρούνται απόψεις, οι οποίες δεν θεμελιώνονται στην εμπειρία ή δεν προήλθαν από τη δική μας προσωπική εμπειρία. Αντιθέτως, στη σκέψη σχηματίζονται απόψεις και εικόνες, οι οποίες συγκρούονται με την εμπειρία, απόψεις οι οποίες δεν μπορούν να αποδειχτούν αλλά εμείς τις πιστεύουμε, απόψεις τις οποίες δεχτήκαμε επιπόλαια και τις οποίες επιθυμούμε να τις κάνουμε "αλήθειες" και απόψεις που ενισχύονται από την εμπειρία, ενώ πρόκειται για πλάνες, όπως είναι οι αυταπάτες των αισθήσεων. (Κοιτάξτε και στις σελίδες ΣΚΕΨΗ & ΖΩΗ, ΥΛΙΣΜΟΣ Ή ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΣ; )

 

Η διάνοια δεν έχει σπουδαιότερη δυνατότητα από το να γνωρίζει, να διατηρεί τον εαυτό της σαν αυτοσκοπό και να διαμορφώνει την αυτογνωσία της. Η αυτογνωσία είναι το νόημα της ευτυχίας, η ουσία της λογικής και ο σκοπός της ηθικής. Ο εγωκεντρισμός και η αυταπάτη είναι από μόνα τους, χωρίς καμιά πράξη, η πιο μεγάλη καταστροφή και σχετίζονται άμεσα με την παράδοση στην τύχη. Ζωή χωρίς διανοητική δραστηριότητα είναι ανύπαρκτη και χωρίς διαμόρφωση αυτογνωσίας ήταν, είναι και θα είναι για πάντα και παντού μέσα στο Σύμπαν ανεπαρκώς αξιοποιημένη και παρασυρμένη, με όποια δυνατότητα και αν τη φανταστούμε.

 

 Ο στόχος αυτής της ξεχωριστής απόρριψης και της παράθεσης των ερωτημάτων δεν είναι να εμποδίσει την αναζήτηση, να απογοητεύσει τις μεγάλες προσδοκίες και να αφαιρέσει τη γοητεία των συγκεκριμένων ζητημάτων. Ο συγγραφέας και θεμελιωτής των θεωρητικών απόψεων που εκτίθενται στην παρούσα δικτυακή τοποθεσία διατηρεί τη μεγάλη ευαισθησία του και την καλή εκτίμηση απέναντι σε όλες τις προσπάθειες εσωτερικής αναζήτησης, φιλολογικής έκφρασης και απόπειρας διατύπωσης φιλοσοφικών θεωριών.

Η αναφορά και η σύνοψη έγιναν για να τονιστεί η ορθολογική προσέγγισή του στα δυσνόητα κοσμολογικά ζητήματα, η προσγειωμένη πλευρά του συγγραφέα και η συνέπεια των θεωρητικών απόψεων πίσω από τη δυσκολία στην κατανόησή τους και παρά την ευάλωτη ασάφεια της γενικότητάς τους.

ΕΠΟΜΕΝΗ

 

επιστημονικά όργανα

αράχνη

αισθητήρια όργανα

σκέψηΈνα σημάδι ορθότητας κάθε θεωρίας: Η θεωρία όχι μόνο να περιγράφει ή να εξηγεί ένα φαινόμενο, αλλά να απαντάει και στις απορίες που αυτή η ίδια προκαλεί.

 

Κοιτάξτε ακόμα: "ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ" , "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ" και "ΠΡΑΓΜΑΤΑ & ΛΕΞΕΙΣ"

                            "ΣΚΕΨΗ & ΖΩΗ" , "ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ" , "Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΦΙΛΟΣΟΦΗΤΟΥ"

 

Υπάρχει εξελιγμένη ζωή πέρα από τον πλανήτη μας ή εξωγήινος πολιτισμός ; Ασφαλώς ΝΑΙ !

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004 - 2018

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

 ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SITE

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη 15" - 19" | codepage windows-1253 (Greek) | IE v.6.0 - 8.0

Άλλοι προτεινόμενοι φυλλομετρητές: Mozilla Firefox, Google Chrome, MS Edge, Safari. Ελάχιστη διαγ. οθόνης 7"/ 960px