*

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΟΣΜΟΣ & Η ΥΛΗ  /  ΤΟ ΑΜΕΣΟ (ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ) ΣΥΝΟΛΟ & Η ΖΩΗ

Σκέψεις από την αρχή και για την αρχή... Γη

***                                                                                 comet

* ΑΡΧΙΚΗ |     | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ |     | ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥ! |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΖΩΗ |     | ΚΟΣΜΟΣ & ΥΛΗ

*

(

ΓΝΩΣΗ & ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ     |     ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ     |     ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ     |     ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

)

 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

header message

Για σκεπτόμενους δημιουργικά!

 

 

fantastic flag

η πληρέστερη κοσμοθεωρία

(Οι εξηγήσεις εμπρός στα δύο μάτια μας)

 

τελειωμένος χρόνος - ολοκληρωμένο Σύμπαν

  © 2000 ISBN 960-385-019-5. Έχουν περάσει 10 χρόνια από την αρχική δημοσίευση της φυσικής ερμηνείας της Θεωρίας του Τελειωμένου Χρόνου και της Σχετικότητας της Ενέργειας. Σε αυτό το διάστημα, που η θεωρία για ένα πλήρες και σταθερό Σύμπαν παρέμεινε άγνωστη και χωρίς να βρεθεί κάποιος να την κατανοήσει με λίγη καλόπιστη προσπάθεια και χωρίς προκατάληψη, έγινε μεγάλη προσπάθεια διόρθωσης και αποσαφήνισης. Επιπλέον έγινε διερεύνηση για τη μαθηματική διατύπωσή της από τον χειρότερο μαθητή των μαθηματικών για να βοηθήσει κάποιον ενδιαφερόμενο και τυχερό φυσικό να προχωρήσει στην ολοκληρωμένη μαθηματική διατύπωση της θεωρίας. Απρόσμενα γρήγορα βρέθηκαν οι πρώτες σχέσεις αναλογίας και έγιναν πολύτιμες παρατηρήσεις. Άλλη μια δεκαετία χαμένη για την Επιστήμη και την Ιστορία, όμως δημιουργικά χρόνια και με πλεονέκτημα για τον εμπνευστή της. Από εδώ και πέρα, οποιοσδήποτε αναφέρεται στα κοσμολογικά και στα φιλοσοφικά ζητήματα με προοπτική να διερευνήσει ή να ενημερώσει, χωρίς πρώτα να έχει γνωρίσει και κατανοήσει τη Θεωρία του Τελειωμένου Χρόνου, θα είναι εκτός πραγματικότητας και κυριολεκτικά καθυστερημένος.

Φανταστείτε την περίπτωση ενός προσώπου το οποίο καταζητούν, να κινείται ανάμεσά μας χωρίς να το αναγνωρίζει κανένας και να ακούει όσα λέγονται για την τύχη του. Φανταστείτε τις σκέψεις, τα σενάρια, τις υποθέσεις, τις αναλύσεις που αυτός θα ακούει για τη ζωή του και για τις κινήσεις του, από τυχαίους συνομιλητές, από τους δημοσιογράφους, από τους διώκτες του, από τους έμπειρους αναλυτές των συγκεκριμένων γεγονότων. Σίγουρα, αυτός θα ακούσει πολλά που θα του προκαλέσουν γέλια και ιδιαίτερα όταν τα λόγια ακούγονται δημόσια από τους πιο έμπειρους αναλυτές, από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και από τους υπεύθυνους φορείς, που χειρίζονται και εξιχνιάζουν αυτές τις υποθέσεις.

Όπως συμβαίνει συνήθως, κάπως έτσι, είναι εκτεθειμένοι και χάνουν το κύρος και τη σοβαρότητά τους, όσοι εξακολουθούν να εκφράζουν ασυγκράτητα τις προσωπικές απόψεις τους και τις διαδεδομένες απόψεις για τα κοσμολογικά ζητήματα, χωρίς να έχουν ακούσει για τη θεωρία του Ολοκληρωμένου Σύμπαντος και της Σχετικότητας της Ενέργειας και χωρίς να έχουν καταλάβει τη λύση που αυτή η προχωρημένη θεωρία προσφέρει!

 

>>>► Αφού είναι η πληρέστερη θεωρία, τότε πώς δεν έχει γίνει γνωστή ;

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ  ΚΑΙ  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ !

(Το στοίχημα ισχύει μέχρι 25/06/2010)  ΕΛΗΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ

[-]

 

Στις παρακάτω απόψεις, μπορεί να πλησιάσει οποιοσδήποτε με τη φιλοσοφική σκέψη επάνω σε λίγες γενικές έννοιες και με την παρατήρηση των πιο συνηθισμένων φαινομένων. Μετά από προσεκτική ανάλυση και εξαγωγή όλων  των συνεπειών και λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της φυσικής, τελικά καταλήγουμε να διατυπώσουμε τις παρακάτω απόψεις με μαθηματική βεβαιότητα και να τις συμπεριλάβουμε  στις βασικές απόψεις μιας κοσμολογικής θεωρίας, την οποία μπορούμε να ονομάσουμε εύστοχα "Θεωρία του Τελειωμένου Χρόνου και της Σχετικότητας της Ενέργειας".

Ο εμπνευστής, ο πνευματικός δημιουργός και συγγραφέας αυτής της θεωρίας επιθυμεί να προκαλέσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με ένα στοίχημα. Επειδή, όμως αυτός δεν διαθέτει αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία, σκέφτηκε να στοιχηματίσει για την ορθότητα των συμπερασμάτων που ακολουθούν, δωρίζοντας άμεσα όλα τα όργανά του για ιατρικούς σκοπούς. Φυσικά, θα χάσει τη ζωή του στην περίπτωση που αποδειχτούν λάθος τα παρακάτω συμπεράσματα, τα οποία προέκυψαν μετά από 20 και περισσότερα χρόνια εντατικής φιλοσοφικής σκέψης και θεωρητικής διερεύνησης.

Εάν όμως αποδειχτούν σωστά, τότε αυτός ζητάει 1) να δραστηριοποιηθούν οι διάσημοι και οι κορυφαίοι ερευνητές για να καταφέρουν να διατεθεί ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να σωθούν ζωές παιδιών 2) να αποζημιωθεί ή αμειφθεί με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό (λίγων εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων ή ευρώ) 3) Να ομολογήσουν δημόσια (σε συνεντεύξεις, σε άρθρα, σε συνέδρια κ.λπ.) ότι χαρακτηρίζονται από έλλειψη αντανακλαστικών, ακαμψία της σκέψης, μεροληψία και επιπολαιότητα και να τονίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σκέψης και του τρόπου ζωής για την επιστημονική έρευνα. 

Όταν κάποιος τολμήσει να βάλει αυτό το στοίχημα, τότε θα συζητήσουμε για τυχόν τροποποιήσεις στη διατύπωση των όρων. Εάν δεν υπάρξει καμία απάντηση και δεν εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον, αυτό θα αναφέρεται ως ένδειξη αβεβαιότητας, ατολμίας και υποκρισίας εκείνων που ισχυρίζονται, ότι η κεντρική ιδέα της θεωρίας του Big Bang είναι αξιόπιστη και αποτελεί σπουδαία κατάκτηση της αστροφυσικής.

 

www.kosmologia.gr  1η δημοσίευση στη Γη

 

Το Σύμπαν στην κοσμολογική θεωρία του “Τελειωμένου Χρόνου και της Σχετικότητας της Ενέργειαςείναι αυτοτελές και σταθεροποιημένο μέσα στα όρια ενός μέγιστου χρονικού διαστήματος (Μέγιστη Περίοδος), σε διαμετρική αντίθεση με την κυρίαρχη άποψη της «Μεγάλης Έκρηξης», η οποία κυριάρχησε και προβλήθηκε για πολλές δεκαετίες. Το Σύμπαν (στο σύνολό του) δεν ξεκίνησε από κάποια Μεγάλη Έκρηξη, αντιθέτως υπήρχε ανέκαθεν και διατηρείται πάντα το ίδιο με τη δυναμική παρουσία της ύλης που αλληλεπιδράει διαρκώς με τον "κενό" χώρο !

 

Το παρελθόν και το μέλλον -όπως μόνο εμείς γνωρίζουμε που υπάρχουμε σαν επιμέρους πράγματα- αποτελούν το ευρύτερο «τώρα» του 100% Σύμπαντος.

 

Το Σύμπαν στο σύνολο του χρόνου είναι ολοκληρωμένο πριν από τη σχετική στιγμή, στην οποία ξεκινούν να υπάρχουν τα επιμέρους πράγματα.  

 

Η στιγμή που αρχίζει να γίνεται το Σύμπαν δεν βρίσκεται πριν από τη στιγμή που αυτό ολοκληρώνεται.

 

Το ολοκληρωμένο και σταθερό Σύμπαν με τη συνολική ενέργειά του, παρουσιάζεται σαν απουσία υλικού κόσμου με τη μορφή του κενού αλλά πεπερασμένου χώρου. Η εξήγηση για την παρουσία του χώρου, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της θεωρίας του Τελειωμένου Χρόνου, φέρνει δια παντός τα πάνω κάτω στη φυσική, στη φιλοσοφία και στην αντίληψη του ανθρώπου για τον κόσμο.

 

Η “Μεγάλη Έκρηξη” συντελείται διαρκώς και το υλικό Σύμπαν διαρκώς δημιουργείται παντού στο χώρο, από τις πιο μικρές διαστάσεις του, με τις μικροσκοπικές "εκρήξεις" του.

 

Οι υλικοί φορείς προϋποθέτουν μια σύνθετη πραγματικότητα και αυτή η πραγματικότητα είναι πάντοτε σύνθετη και παρούσα, ανεξάρτητα από τις (ετεροχρονισμένες) εξωτερικές συνδέσεις των υλικών φορέων.

 

Η ύλη και τα συστατικά της στο σύνολό τους δεν ξεκίνησαν να υπάρχουν και ποτέ δεν υπήρξε μία πραγματικότητα χωρίς την ύλη.

 

Η ύλη, χωρίς την προηγούμενη ύπαρξη μίας σύνθετης πραγματικότητας δεν θα μπορούσε να έχει κάποια δομή και σχετικά σταθεροποιημένη παρουσία.

 

Τα υλικά στοιχεία είναι οι ελάχιστοι τρόποι (ταλαντώσεις), με τους οποίους το Σύμπαν αρχίζει (σχετικά έμμεσα και σαν εξωτερικό) να γίνεται στην ελάχιστη στιγμή του. Η ύλη δεν θα αποτελούσε ένα φορέα για το ξεκίνημα του χρόνου και δεν θα είχε τα χαρακτηριστικά ενός ελάχιστου χρόνου μεταβολής (κυματικής συμπεριφοράς και περιοδικότητας στις πιο υψηλές συχνότητες), εάν εκ των προτέρων το Σύμπαν δεν ήταν ολοκληρωμένο σε ένα σταθερό μέγιστο χρονικό διάστημα.

 

Η σχέση, λοιπόν, της ύλης με το χώρο προκύπτει από τη αξεχώριστη σχέση στη παρουσία του υλικού κόσμου με τον κόσμο που λείπει. Και ο κόσμος που λείπει συμμετέχει στην ενέργεια του υλικού κόσμου μέσα από τη μικροσκοπική δομή της ύλης (με τη μορφή του χώρου). Δεν υπάρχει χρόνος, Σύμπαν και χώρος χωρίς την ύλη, δηλαδή ένα Σύμπαν μόνο άμεσα, χωρίς ποιότητα και χωρίς έμμεσες αλληλεπιδράσεις. Όπως δεν υπάρχει ένας συνολικός χρόνος χωρίς τις μικρότερες στιγμές.

 

Η μάζα εμφανίζεται από ηλεκτρομαγνητικές διακυμάνσεις της ενέργειας του "κενού" χώρου και αποκτιέται όταν αυτές οι διακυμάνσεις (αυξομειώσεις με ιδιαίτερα υψηλή συχνότητα) διατηρηθούν σαν στάσιμα κύματα και λάβουν τη μορφή εντοπισμένης παρουσίας, όπως είναι τα σωματίδια.

 

Η μόνιμη σχέση των πραγμάτων με το κοινό σύνολό τους προκύπτει από την παρουσία της ύλης, με την οποία όλα τα πράγματα ξεκινούν και υπάρχουν (και έτσι δεν τους επιτρέπει να γίνουν τελείως διαφορετικά, παρά τις όποιες διαφορές δημιουργούνται στις επιμέρους συνθήκες και από την όποια εξέλιξη). Η παρουσία της ύλης σχετίζεται με την παρουσία ολόκληρου του Σύμπαντος και επιβάλλει τη μόνιμη και άμεση σχέση των πραγμάτων με το σύνολο του Σύμπαντος και όχι μόνο με το περιβάλλον και τις εξωτερικές τους συνθήκες.

 

Στη θεωρία του Tελειωμένου Xρόνου, βρίσκουμε ορθολογικά  ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα (όριο στη διαιρετότητα του χρόνου) και μία μέγιστη χρονική περίοδο και αντίστοιχα μία ελάχιστη και μία μέγιστη απόσταση στο χώρο.  Από αυτή τη διαπίστωση προκύπτουν όρια για όλα τα φαινόμενα μεταξύ των οποίων και το όριο για την αύξηση στην ταχύτητα Vmax, η οποία είναι ένας συνδυασμός μήκους και χρόνου, που παρουσιάζεται με την κίνηση. Ο ρόλος, όμως των ορίων στη φύση, όπως τον αποκαλύπτει για πρώτη φορά η θεωρία του Τελειωμένου Χρόνου οδηγεί σε σχέσεις μεταξύ φαινομένων, τα οποία από την εμπειρία φαίνονται τελείως ασύνδετα μεταξύ τους και προκύπτουν σχέσεις μεταξύ των ακραίων ορίων με λογική συνέπεια σαν κάτι φυσικό και αναμενόμενο.

Προκύπτει όριο στη μέγιστη συχνότητα και γίνεται δυνατός ο υπολογισμός του ελάχιστου χρόνου. Απεριόριστη αύξηση της συχνότητας, θα σήμαινε ακόμα και άπειρη ποσότητα μεταβίβασης κυματικής ενέργειας στη μονάδα του χρόνου.

Προκύπτουν ακόμα όρια min και max για το ρυθμό μεταβολής της ταχύτητας και για την εφαρμογή της δύναμης.

Η πυρηνική δύναμη είναι η ελκτική δύναμη της μάζας όλου του Σύμπαντος (συν αυτού που λείπει) και η δύναμη αυτή είναι η μέγιστη από (ή προς) την ελάχιστη δυνατή απόσταση του χώρου. Η πυρηνική δύναμη συνδέεται με το μέγιστο ρυθμό επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης σε αντίθεση με τη βαρυτική δύναμη που συνδέεται με ένα ελάχιστο ρυθμό.

 

 

Μπορώ να συμπεριλάβω και τα παρακάτω συμπεράσματα της θεωρίας του Τελειωμένου Χρόνου, όμως μάλλον θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να εξακριβωθούν στο χώρο της Επιστήμης:

Η ύπαρξη του Θεού αποδεικνύεται μόνο μετά από την εξήγηση για την εσωτερικότητα στο υλικό Σύμπαν. Και η εσωτερικότητα στο υλικό Σύμπαν δεν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που πλησιάζουν οι λέξεις “ά-μεσο, ταυτόχρονο και αυτοτελές Σύμπαν”.

Η παρουσία της ζωής, της ψυχής και της νοημοσύνης έχουν άμεση σχέση με τη σταθερότητα και με τη δυνατότητα ταυτόχρονης ή πολύ γρήγορης υλικής αλληλεπίδρασης. Και αυτά τα τελευταία σχετίζονται άμεσα με την προϋπάρχουσα σταθερότητα και α-μεσότητα του αδημιούργητου Σύμπαντος και με την ενέργεια του "κενού" χώρου.

 

Αφήνω εκτός στοιχήματος την ακρίβεια των αριθμών και τις μαθηματικές σχέσεις. Οι μονάδες, τα αριθμητικά όρια και οι τύποι μπορούν εύκολα να αλλάξουν, να διορθωθούν , να συμπληρωθούν, αλλά τα φαινόμενα και η ερμηνεία των φαινομένων, όπως διατυπώνονται παραπάνω, δεν θα διαψευστούν. 

 

 

 

 

 

© copyright Κώστας Γ. Νικολουδάκης

Επιμέλεια-Σχεδίαση  2004 - 2010

 

Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ                     http://www.kosmologia.gr                      ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ

 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ SITE

clock

Καλύτερη εμφάνιση σε ανάλυση 1024x768px | οθόνη τουλάχιστον 17" | codepage windows-1253 (Greek) | IE v.6.0 +